Netbook”da 2009 Plaj Modası


ASUS Eee PC Seashell
İstridye içinde Asus gücü

ASUS, Eee PC Seashell”i üretirken deniz kabuğundan esinlenmiş.  10inç geniş ekranı , sadece 1Kg”lık ağırlığı, ergonomik klavyesi , akıllı enerji yönetim sistemi ve çoklu dokunmatik touch pad”i ile Eee PC Seashell; 6 saate kadar varan pil ömrü ile seyahatlerinizde size rahatlıkla eşlik ederek eğlenceli vakit geçirmenize olanak sağlıyor. Bu sayede sahildeyken bile internette sörf yapma, video seyretme veya sevdiklerinizle sohbet etme imkanı sunuyor. Enerji tasarrufunu maksimum düzeye çıkaran ASUS Super Hybrid Engine (ASHE) teknolojisi ile performans ve güç arasında gerekli ayarlamalar yapılarak sadece gerektiği kadar güç tüketimi sağlanabiliyor.

 

 
Eee PC Seashell birçok teknolojik yeniliği de beraberinde getiriyor. çoklu-dokunmatik Touchpad, fotoğrafları kolaylıkla yakınlaştırıp uzaklaştırabilme veya sayfalar arasında yukarı ve aşağı gezinebilme imkanı sunuyor. Ayrıca, yüksek hızda veri depolayabilme imkanı sunan 160GB 2.5-inch SATA II sabit disk sürücüsüne ek olarak Eee Storage olarak bilinen, kullanıcılara önemli dökümanlarını depolama ve her zaman her yerden erişim imkanı tanıyan şifrelenmiş 10 GB internet depolama özelliği ile beraber geliyor. Wi-Fi 802.11n desteği ile de heryerde yüksek hızda internete bağlanabilme olanağı sağlıyor.
www.asus.com.tr
  HP Mini 1000 Vivienne
HP”den dijital el çantası
 

HP şık ve kullanışlı HP Mini 1000, Vivienne Tam”ın özel tasarımıyla hem modayı hem de teknolojiyi tutkuyla takip eden modern kadının tatilde de olsa ister iş, ister moda gereksinimini karşılamayı hedefliyor. Bu sayede modern kadının tatilde tarzını sergilerken işin kontrolünü de elinden bırakmamasını sağlıyor. Plajda güneşlenir ya da plajın barında serinletici içkiler yudumlarken işin kontrolünü elden bırakmadan, ofiste çalışır gibi işleri yürütmeyi sağlayan HP Mini 1000 Vivienne Tam özel Tasarımı dizüstü bilgisayarı dünyaca ünlü bir tasarımcı Vivienne Tam”ın “çin ?ıklığı” tarzıyla da dikkat çekiyor.

 
 

Dizüstü bilgisayar, bir el çantası olarak taşınırken dış kısmını korumaya yardımcı olan nakışlı kapağı ise tamamlayıcı bir parça olarak tasarımın özellikleri arasında yer alıyor. Bu kozmopolit tasarım modern kadının plaj giysilerini de zarafetle tamamlarken hafifliği ve küçük boyutuyla onu bir çanta olarak taşımasını da mümkün kılıyor. 1,1 kg”dan daha hafif ve 2,5 cm”den daha ince olan Dijital El çantası 10,1 inç boyutlarında ekrana sahip.
www.hp.com.tr
 

 

  Samsung NC10
İdeal yol arkadaşı

Ultra dayanıklı Protect-o-Edge kasası ile NC10, günlük yaşamın yoğunluğu ve koşuşturmasının yanısıra tatiller için de ideal bir yol arkadaşı… Uzun yaşam süresine sahip batarya performansı sunan NC10, bu sayede de maksimum özgürlük sağlıyor. 8 saate kadar çalışma ömrü osunan 6 hücreli bataryası ile bu küçük enerji küpü, hareket halinde çalışmayı çok daha pratik hale getiriyor.

 

Hızlı internet erişimi için Atheros 802.11b.g kablosuz LAN, 10/100 Ethernet LAN ve opsiyonel Bluetooth 2.0+EDR gibi kapsamlı gelişmiş iletişim teknolojilerini içereb NC10, kullanıcıların evdeyken ya da hareket halindeyken Internet”e erişmelerine olanak sağlıyor.  Ayrıca, dahili web kamerası sayesinde kullanıcılar, video konferans kullanarak sürekli sevdikleri ile irtibatta kalabiliyor. Diğer özellikler arasında 3″ü 1 arada çoklu hafıza kartı okuyucusu, VGA bağlantısı, mikrofon ve kulaklık girişi ve 3 adet de USB bağlantı noktası bulunuyor.
www.samsung.com.tr

Lenovo IdeaPad S10 
Dizüstünde kırmızı cazibe

Netbook konseptinin en iddialı ürünleri arasında yer almayı hedefleyen IdeaPad S10, kırmızı, siyah ve beyaz olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle piyasaya sunuldu. Fonksiyonellik ve teknolojiyi bir arada sunan dizüstü bilgisayar, 10.2 inç büyüklüğünde ekranı ve 1,2 kg. (pil dahil) ağırlığıyla da son derece kullanışlı. Mobiliteyi ön planda tutan IdeaPad S10, bulunduğunuz her yerde internete kolayca bağlanmanızı sağlayarak iş yaşamınızın en büyük yardımcısı haline geliyor.
 

 
1.6 GHz’lik Intel Atom N270 işlemcisi, 160 GB sabit diski ve 1GB belleği sayesinde, gün içerisinde kullandığınız programları rahatça çalıştırabildiğiniz S10, dâhili web kamerası ile görüntülü iletişim programlarını kullanabilmenize de imkân veriyor. Nerede olursa olsun internet erişiminden vazgeçmek istemeyen kullanıcılara hitap eden Lenovo S10, kablosuz iletişim için Wi-Fi – Bluetooth desteği, 4-1 kart okuyucusu ve Ekspress kart girişi gibi özellikleri bünyesinde bulunduruyor. üstelik herhangi bir sorunla karşılaştığınızda S10″daki “OneKey Recovery System” ile sisteminizi kolayca geri yükleyip sadece tek tuşla değerli verilerinizi kurtarabilirsiniz.
www.lenovo.com.tr
 

 

  LG X120
Tatilin akıllısı

Kullanışlılık, kolay taşınabilirlik ve her an her yerden internete bağlanabilme özellikleriyle LG X120 tatilde de hep yanınızda tutmak istediğiniz cihazlar arasında yer alacak. Kapağın mat yüzeyi ise parmak izlerine ve çizilmelere karşı dayanıklı. LG X120 ile havuz başında içeceğinizi yudumlarken, akşam gün batımını seyrederken gerçek hayattan kopmayarak, sevdiklerinizle rahatlıkla iletişimde kalabilirsiniz.

 

LG X120, 3G HSPA bağlantısı ve 160GB sabit sürücüsü ile her yerde kullanılabilen güçlü bir taşınabilir bilgisayar. Kullanımı kolay Smart-On (Akıllı çalışma) arayüzü sayesinde LG X120, basit Smart-On ekranını sadece beş saniyede yüklüyor. Tek bir simgeye tıklayarak, tarayıcısı, oyunları, MP3 çaları, fotoğraf görüntüleyicisi ve internet öğeleri gibi en sık kullanılan uygulamalara erişim sağlıyor. Smart-Link (Akıllı Bağlantı) teknolojisi ve sade USB kablosu ile LG X120, normal bilgisayarlara bağlanabiliyor. Bu sayede diğer bilgisayarın CD veya DVD sürücüsündeki verilere dahi kolayca erişerek dosya paylaşıyor veya yeni uygulamalar kurabiliyor.
www.lge.com.tr
Acer Aspire One
Plajda da bağlı kalın

Küçük ve akıllı, Aspire One, nerede olmak isterseniz orada olmanız için tasarlanmış. Standart olarak 802.11b/g Wi-Fi bağlantısına sahip olan netbook, opsiyonel olarak wi-Max veya 3G modülüyle de gelebiliyor. Sonuç olarak nereye giderseniz gidin Acer Aspire One ile her zaman iletişimde kalabilirsiniz. Ayrıca 6 saate kadar dayanan pil ömrü sayesinde güneşlenmenize ara vermek zorunda da değilsiniz.

 

 
Acer Aspire One, 8.9 inç”lik, 1024 x 600 piksel çözünürlüğünde, arkadan aydınlatmalı CrystalBrite LED ekrana sahip. Ekranın üstüne entegre edilmiş, Acer CrystalEye web kamerası; canlı video yayını, görüntülü konuşma ve konferans için ideal bir çözüm sunuyor.
www.acer.com.tr
 

 

  Crea Minic
Minik plaj güzeli

Crea”nın Minic serisi netbook ailesinin en yeni üyesi V100 3G, profesyonellerin iş hayatlarında ihtiyaç duyacağı bütün teknik özellikleri bünyesinde barındırıyor. Intel”in ultra mobil cihazlar için geliştirdiği işlemcilerinden 1.6GHz hızında çalışan Atom N270″i kullanan V100 3G, bu sayede düşük güç tüketimi ile yüksek performansı bir araya getiriyor. 6 + 3 Hücreli Li-Ion pili sayesinde 10 saate varan çalışma süresine ulaşılabiliyor. Bu sayede işlerinizi deniz kenarında da halledebilirsiniz.

 

üzerinde Windows Vista Business işletim sistemi yüklü olarak gelen V100 3G”nin 10.2 inç WXGA (1024×600) ekranı LED Backlight özelliği sayesinde hem daha net görüntüler veriyor hem de enerji tasarrufu sağlayarak pilin daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Ekranın üst kısmında yer alan 1.3MP çözünürlüğe sahip kamera sayesinde ihtiyaç duyduğunuz her an görüntülü iletişim kurmanız da mümkün. 2 GB DDR2 belleği sayesinde güncel işletim sistemlerini zorlanmadan çalıştırabilen V100 3G, aynı zamanda 250GB”lık sabit diski sayesinde depolama sorununu da ortadan kaldırmış oluyor. Kablosuz İnternet erişimi için 802.11b/g standardı ile 54Mbit/s bağlantı seçeneği sunan V100, aynı zamanda 3G modemi sayesinde yeni nesil İnternet teknolojilerine de şimdiden hazır.
www.crea.com.tr
Exper Style
Güzel ve trendy

Exper Style Netbook, rengarenk seçenekleriyle plajda dikkatleri üzerine çekecek kadar sevimli. Bu yılın en moda renkleri olan turkuaz, mor, kırmızı, yeşil, pembe, mor-yeşil ve klasikten vazgeçemeyenler için siyah renk seçeneklerine sahip Exper Style Netbook, renkli tasarımının yanı sıra küçük boyutlu ve hafif.Barındırdığı özelliklerle sık seyahat edenlerin en iyi dostu olan Netbook; internet, anlık mesajlaşma, e-posta, ofis programları gibi temel bilgisayar işlemlerinin tamamını gerçekleştirebiliyor.
 
 

 
1kg”dan az bir ağırlığa sahip olan Exper Style, Intel”in yeni Atom işlemcisini kullanıyor. Bu sayede enerji sarfiyatını da düşüren netbook 5 saate kadar kullanım ömrü sunuyor. SSD kullanan Exper Style, darbelere karşı da dayanıklı. 1.3 MP yerleşik kamera sayesinde iletişimde kalmanızı sağlayan netbook, hem wireless teknolojisine sahip hem de gelecek 3G teknolojisine hazır. 
www.exper.com.tr
Exit mobile version