NBA 2K21 Xbox Series X’te devasa boyutta

İnternette ortaya çıkan ilk bilgilerden, NBA 2K21 oyununun Xbox Series X (ve dolayısıyla PS5) sürümünün 121.7GB ağırlığında olacağı görülüyor. Çoğumuzun hem SSD’lerini hem de SSD’lerini sıkıntıya sokabilecek gerçekten büyük bir kurulum dosyası.

Aslında, oyunlarımızın ve multimedya içeriğimizin yüklenmesi için mevcut alanla ilgili son haftalardaki en sıcak konulardan biri. Xbox Series X’te, aslında, dahili SSD’nin 802 GB kullanılabilir alanı var. PS5’te ücretsiz GB 664’tür. Bu şekilde, tüm oyunlar NBA 2K21 ile aynı boyutta olsaydı, “yalnızca” tasarruf edebileceğimizi hayal edebilirdik. Xbox Series S’de 364 GB olarak onaylanırsa durum daha da kötüleşir. NBA 2K21 mevcut alanın üçte birini kaplayabilir.

Mass Effect Legendary Edition 2021’de çıkıyor

XBOX SERİES S’TE DAHA DÜŞÜK DOKULAR

Farklı şirketler, yükleme sürelerini hızlandırmak için artık uğraşmanız gerekmediği için SSD’lerin nasıl daha küçük ve optimize edilmiş kurulum dosyalarına sahip olmanıza nasıl izin vermesi gerektiğini defalarca tekrarladı. Ayrıca, Xbox Series S’de, Microsoft’tan küçük olanın diskinde büyük bir alan tasarrufu sağlayacak şekilde yalnızca daha düşük çözünürlüklü dokular yüklenecek gibi görünüyor.

XBOX SERİES X’TE ÖZELLİKLERİN ARTMASI BOTUYU DA ARTIRDI

Xbox One ve PlayStation 4’te neslin sonunda genellikle 100 GB barı aşan oyunlara alışmış olsak da, Xbox Series X ve PlayStation 5’in gerçek 4K ile birlikte ışın izleme ile birlikte gelmesi bir kez daha konsol oyunlarının boyutlarının artmasına neden oldu.

NBA 2K21 XBOX ONE’DA 89 GB

Örneğin, NBA 2K21, birkaç hafta önce Xbox One’da 89 GB yer kapladı. Ancak önümüzdeki hafta Xbox Series X’te piyasaya sürülmesi için Microsoft şu anda 121,7 GB gibi bir boyut olması gerektiğini duyurdu. Sanal parkeye girmek istiyorsak oyun konsolumuzda bu alanın olması gerekiyor. Oyunun PlayStation 5’de aynı ağırlıkta olacağı konusunda onay almasak bile aynı standartlarda olacağı öne sürülüyor.

Series S sürümüyle ilgili olarak, oyun iddialarını yalnızca 101 GB ile aşağı doğru revize ediyor. Böylece Microsoft’un birkaç hafta önce oyunların dijital konsolunda daha az açgözlü olacağını açıklayan ifadelerini doğruluyor.

 

Exit mobile version