Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme yolları

motorlu taşıtlar vergisi nasıl ödenir

Motorlu taşıt sahibi olan kişiler senede iki kere vergi ödüyor. Devir artık internet devri olduğu için ödemelerinizi de internetten ödemek isteyeceğinizi düşünerek alternatif yolları araştırdık…

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi ni yılın Ocak ve Temmuz aylarında, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi ya da çeşitli bankaların internet şubelerinden ödeyebilirsiniz. Kredi kartı ile taksitli bir şekilde ödeyebileceğiniz bu vergi Gelir İdaresi Başkanlığı‘nın resmi internet sitesinden şu şekilde yatırılıyor:

– Siteden Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Ödeme seçeneğine giriş yapın.

– Çıkan ekrandaki Plaka, TC Numarası/Vergi Numarası, Tescil Tarihi bilgilerini yazın.

– Ödemeniz gereken tutar ekranda karşınıza gelecek. Anlaşmalı bankalar ve geçerli kredi kartları ile Motorlu Taşıtlar Vergisi ni buradan ödeyebilirsiniz. Ancak bu site üzerinden vergi ödemelerini 02:00-22:00 saatleri arasında yapmanız gerekmektedir.

İnternet bankacılığı ile de motorlu taşıtlar vergisini ödeyebilirsiniz. Bunun için anlaşmalı bankaların internet şubesine giriş yapıp ödemeler sekmesinden işleminizi yapabilirsiniz. Bu noktada dolandırıcılara fırsat vermemek adına arzu ettiğini bankanın resmi internet sitesine girip ödeme yaptığınızdan emin olmalısınız.

Exit mobile version