En İyi Mini Diziler Neler?

Az bilinen kaliteli mini diziler neler? Listede birbirinden başarılı yapımlar bulunuyor. İşte izlemeniz gereken başarılı kısa diziler!

Mini diziler, hızlı bir şekilde bitirilebildiğinden dolayı sıklıkla tercih edilir. Günümüzde çok sayıda kısa dizi bulunuyor. Peki, en iyi kısa diziler neler? Bu tarzda bir dizi arıyorsanız aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.

Mini Diziler Listesi

  1. 11.22.63
  2. The Queens’s Gambit
  3. Chernobyl
  4. Şahsiyet
  5. Band of Brothers
  6. Alias Grace
  7. Unbelievable
  8. The Haunting of Hill House
  9. The Night Of
  10. Generation War

1. 11.22.63

Stephen King’in 22/11/63 kitabından esinlenen yapım toplamda 8 bölümden oluşuyor. 8,2 IMBb puanına sahip olan dizi, John F. Kennedy suikastını önlemek isteyen bir lise öğretmeninin hikayesine odaklanıyor.

Bir mini dizi izlemek istiyorsanız kesinlikle 11.22.63’ü tercih etmelisiniz. Dram, gizem ve romantik ögelerini içerisinde barındıran yapımın oyuncu kadrosunda James Franco, Sarah Gadon, George MacKay ve Chris Cooper gibi isimler yer alıyor.

2. The Queen’s Gambit

Walter Tevis’in aynı adlı romanına dayanan The Queen’s Gambit, 2020 yılında yayımlandı ve kısa sürede çok popüler bir dizi haline geldi. 8,6 IMDb puanına sahip olan yapımda toplamda 7 bölüm bulunuyor.

Birçok ödülün sahibi olmayı başaran dram dizisinin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp, Marielle Heller gibi isimler mevcut. Popüler diziyi Netflix isimli dijital yayın hizmeti üzerinden izleyebilirsiniz.

3. Chernobyl

Yönetmenliğini Johan Renck’in üstlendiği Chernobyl, nükleer santral felaketini konu alıyor. 9,4 IMDb puanına sahip olan yapım dram, tarih ve gerilim ögelerini içerisinde barındırıyor. Popüler dizi toplamda 5 bölümden oluşuyor.

4. Şahsiyet

Dram, suç ve gizem ögelerini içerisinde barındıran Şahsiyet’in senaristliğini Hakan Günday, yönetmenliğini ise Onur Saylak üstlendi. 9,1 IMDb puanına sahip olan dizinin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Cansu Dere, Şebnem Bozoklu, Necip Memili ve Hüseyin Avni Danyal gibi isimler yer alıyor.

Toplamda 12 bölümden oluşan Şahsiyet dizisini PuhuTV isimli isimli yerli dijital platformu üzerinden izleyebilirsiniz.

5. Band of Brothers

Stephen Ambrose’un aynı adlı romanından uyarlanan Band of Brothers, 2. Dünya Savaşı temasını seven izleyicilere hitap ediyor. 10 bölümden oluşan dizinin oyuncu kadrosunda Scott Grimes, Damian Lewis, Ron Livingston gibi isimler bulunuyor.

6. Alias Grace

Biyografi, suç ve dram ögelerini içerisinde barındıran Alias Grace, Margaret Atwood’un aynı adlı romanına dayanıyor. Yönetmenliğini Mary Harron’un üstlendiği yapım 7,7 IMDb puanına sahip.

7. Unbelievable

Gerçek olaylardan esinlenen Unbelievable 8 bölümden oluşuyor. 8,4 IMDb puanına sahip olan dizi, suç ve dram ögelerini içerisinde barındırıyor. 2019 yapımı diziyi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

8. The Haunting of Hill House

Toplamda 10 bölümden oluşan The Haunting of Hill House, korku türünü seven izleyicilere hitap ediyor. 8,6 IMDb puanına sahip olan yapımın oyuncu kadrosunda Michiel Huisman, Carla Gugino ve Elizabeth Reaser gibi isimler yer alıyor.

The Haunting of Hill House dizisini Netflix üzerinden izleyebilirsiniz. Bu diziyi izledikten sonra The Haunting of Bly Manor isimli yapıma da göz atabilirsiniz.

9. The Night Of

Gizem, dram ve suç ögelerini içerisinde barındıran The Night Of’un senarist kadrosunda Richard Price ve Steven Zaillian yer alıyor. 8 bölümden oluşan dizinin oyuncu kadrosunda Riz Ahmed, John Turturro, Amara Karan gibi isimler mevcut.

10. Generation War

En iyi mini diziler listesinin son sırasında Generation War yer alıyor. Senaristliğini Stefan Kolditz’in üstlendiği Generation War’da toplamda 3 bölüm bulunuyor. 2. Dünya Savaşı temalı dizi 8,5 IMDb puanına sahip. Popüler dizinin oyuncu kadrosunda Katharina Schüttler, Miriam Stein, Volker Bruch gibi isimler yer alıyor.

Exit mobile version