Microsoft Xbox kullanıcıları için Bitcoin ödeme seçeneği getiriyor

Teknoloji devi Microsoft, Xbox oyun konsolu çevrimiçi mağazasında Bitcoin (BTC) ödemelerini sunmayı düşünüyor gibi görünüyor. Şirket, ödeme seçenekleri hakkında Xbox alıcılarından görüş topluyor. Web sitesinde listelenen çok sayıda soru arasında, “Bu diğer ödeme yöntemlerinden hangisini Xbox’ta kullanmak istersiniz?” Sorusuna Bitcoin ödemesi dahildir.

R / XboxSeriesX’teki 21 Mart Reddit gönderisine göre Microsoft, Xbox kullanıcılarına çevrimiçi mağazasında tercih ettikleri ödeme seçenekleri hakkında soru soran bir anket yayınladı. Bitcoin’i potansiyel ödeme yöntemlerinden biri olarak listeleyen sözde anket, “Bu diğer ödeme yöntemlerinden hangisini Xbox’ta kullanmak istersiniz?” diye soruyor. Aynı fotoğraf, r / ethtrader ve r / Bitcoin dahil olmak üzere diğer birkaç alt dizinde de dolaşıyor.

Resident Evil Village, RE3’ten farklı olacak

Bir Xbox kullanıcısı, anketin “işletim sistemi güncellemeleri beta testi için Xbox Insider programına katılırsanız” mevcut olduğunu söyledi. Microsoft, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

BITCOIN ŞU AN İÇİN MICROSOFT XBOX ÇEVİRİMİÇİ MAĞAZASINDA DESTEKLENMİYOR

2014’te Microsoft, Microsoft hesaplarına para yatırmak için Bitcoin’i kabul etmeye başladı. ABD merkezli kullanıcıların Xbox oyunları da dahil olmak üzere Windows’tan içerik satın almasına izin verdi. Microsoft, ödeme seçeneğini kısa bir süre durdurduktan sonra, Ocak ayında MS Mağazası için Bitcoin ödemelerine devam etti. Kripto para birimi tabanlı ödemeler şu anda Xbox çevrimiçi mağazasında desteklenmemektedir.

Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmeye açık olsa da Microsoft’un Tesla gibi kriptoda daha büyük bir hamle yapma planı yok. Başkan Brad Smith, Tesla’nın Bitcoin’e yaptığı 1,5 milyar dolarlık yatırımın ardından firmanın herhangi bir kripto para çeşitlendirme planına sahip olmadığını söyledi.

Exit mobile version