Microsoft Windows 12 için Çalışmalara Başlıyor

Sızan bilgilere göre Microsoft önümüzdeki ay Windows 12 üzerinde çalışmaya başlıyor.

Birden fazla kaynağın ifadelerine göre, Windows 11’in piyasaya sürülmesinden birkaç ay sonra Microsoft, Mart 2022’den itibaren Windows 12 üzerinde çalışacak. Raporlar, bir sonraki Windows sürümünün gelişmiş gereksinimler ve önemli iyileştirmeler içeren biraz farklı bir işletim sistemi olacağını gösteriyor.

Başlangıçta, Alman yayıncı Deskmodder.de, Microsoft’un Windows 11’in halefi olan Windows 12 üzerinde çalışmaya başlayacağını ve geliştirmenin Mart ayında başlayacağını bildirdi. Ancak, web sitesi kaynağını açıklamadı. Sadece haberin Microsoft’un içinden bir kaynaktan geldiğini iddia etti.

Microsoft Windows 12 ile Windows 10 Altyapısını Terk Ediyor

Ayrıca Microsoft’un geliştirme ve test için ekibi destekleyecek çalışanları aramaya başladığı iddia ediliyor. Raporda ayrıca teknoloji devinin yeni işletim sistemini sıfırdan inşa edeceği ve Windows 10 altyapısını tamamen terk edeceği belirtiliyor.

Bu raporun ardından, güvenilir bir siber güvenlik araştırmacısı ve Microsoft MVP olan bir Twitter kullanıcısı @SwiftOnSecurity, “Microsoft’taki bir kaynağa göre, Windows 12 zaten geliştirme aşamasında” ifadelerini tweetledi.

Ancak daha sonra şaka olduğunu iddia ederek tweet’i kaldırdı. Kafa karışıklığına neden olduğu için özür diledi. Ancak Alman basını hâlâ sözlerinde kararlı.

Başka bir web sitesi olan ghacks.net, bir sonraki Windows’ta yapılacak değişiklikleri özetlemeye başladı. Bir sonraki işletim sisteminin bir Microsoft hesabına sahip olmayı zorunlu kılacağını ve Pluton adlı yeni güvenlik yongasının da bir gereklilik olacağını iddia ediyor.

Windows 12 Gerçekten Geliyor mu?

Düşüncelerimize göre, potansiyel olarak Windows 12 olarak adlandırılan Windows’un bir sonraki sürümünü ima eden yukarıdaki teoriler yanlış olabilir. Ancak bunlar doğruysa, Microsoft’un sıfırdan tamamen yeni bir Windows sürümü geliştirmesi en az birkaç yıl alacaktır.

Microsoft, Windows 10’u piyasaya sürdüğünde, bunun işletim sisteminin son büyük güncellemesi olduğunu ve çok yakında küçük güncellemeler olacağını iddia etti. Şirket sözlerinde durdu ve bir sonraki Windows tartışması ortaya çıktığında 2020’ye kadar aynı şeyi belirtti.

Ancak, 5 Ekim 2021’de Microsoft, Windows 11’i Windows Update aracılığıyla Windows 10 kullanıcılarına ücretsiz yükseltme olarak yayınladı. Yeni işletim sistemi aynı altyapı üzerinde ancak bazı değişiklikler ve yeniden tasarlanmış uygulamalarla geldi.

Şimdi, Microsoft’un önümüzdeki yıllar için ne planladığını bilmiyoruz. Sadece şirketteki en üst seviyedeki kişiler bu konuda kısa bir fikre sahip olabilir. Ve Windows 12’nin yakın zamanda gelmesi pek olası değil.

Exit mobile version