Microsoft Teams gelişmeye devam ediyor

Microsoft Teams, daha fazla iş geliştirmesi ve Apple CarPlay desteği alıyor. Microsoft, uzaktan çalışma için Teams'i geliştirmeye devam ediyor.

Microsoft, daha iyi kamera desteği ve isterseniz 7/24 toplantılarda kalmanızı sağlayacak diğer iyileştirmelerle Microsoft Teams’deki uzaktan toplantı deneyimini geliştirmeye devam ediyor.

Geçen yıl “Birlikte Modu”nu kullanıma sunduktan ve bu yılın başlarında toplantıların geleceğine yönelik bir vizyondan sonra; Microsoft Teams yakında akıllı kameraları destekleyecek şekilde güncelleme alacak. Bu kameralar Jabra, Neat, Poly ve Yealink gibi iş ortakları ile gelecek. Yapay zeka destekli aktif konuşmacı takibi, çoklu video akışı ve kişi tanımayı mümkün kılacaktır.

İŞTE MICROSOFT TEAMS GÜNCELLEMESİYLE GELECEK OLAN DİĞER YENİLİKLER

Microsoft’un toplantıların geleceği için vaatlerinden bazılarını gerçekten yerine getiriyor. Toplantı odalarındaki kameraların bir odada kimin olduğunu ve konuştuğunu algılamak için ses, yüz hareketleri ve jestleri kullanmasını sağlayan türde kameraları destekliyor. Bu kameralar, giderek daha fazla işletme arasında bir denge kurmaya çalışıyor. Bu, uzak ve ofis toplantıları arasındaki boşluğu iyileştirmek ve kapatmak için tasarlanmıştır.

Mobil cihazlarda Microsoft Teams ayrıca sohbete, canlı tepkilere ve Microsoft Beyaz Tahtaya hızlı erişim içerecek şekilde güncelleme olacak. Microsoft’a göre bu güncelleme almış eşlik modu, sessize alma veya kamera açma/kapama gibi kontrollere daha kolay erişim içerecek. Ayrıca “önümüzdeki birkaç ay içinde” kullanıma çıkacak.

Toplantılar sırasında hızınızı izleyen, yapay zeka destekli Speaker Coach, 2022’nin başlarında geliyor. Teams görüntülü toplantıları için otomatik aydınlatma düzeltmeleri önümüzdeki aylarda görünecek.

APPLE CARPLAY DESTEĞİ ALIYOR

Microsoft ayrıca bu ay Microsoft Teams’i Apple CarPlay’e getiriyor. Böylece sürüş sırasında Teams çağrılarının bir parçası olabilirsiniz. Siri’yi kullanarak yoldaki aramalara eller serbest olarak katılabileceksiniz. Ancak videonun dikkatinizi dağıtmasını önlemek için yalnızca ses modunda katılacaksınız.

Ancak toplantı iyileştirmeleri alan yalnızca Teams değil. Microsoft ayrıca PowerPoint’e Teams kamerasını sunum slayt destenize entegre etmenize olanak tanıyan yeni bir Cameo özelliği getiriyor. Cameo, 2022’nin başlarında görünmeye başlayacak. Bu da uzaktan sunumlar düşünülerek tasarlandı.

Exit mobile version