Microsoft Surface Laptop Go tanıtıldı

Microsoft, şirketin daha premium cihazlarına daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak tasarlanan yeni bir Surface Laptop Go bugün piyasaya sürülüyor. Yalnızca 549 dolar ile şimdiye kadarki en düşük maliyetli Surface cihazlarından biridir. Yalnızca Microsoft serisinde 399 dolarlık Surface Go 2’ye yenildi ve potansiyel Chromebook alıcılarını hedeflemek için açıkça tasarlandı. Ancak Surface Go 2 gibi, yeni Surface Laptop Go, daha düşük bir fiyat noktasına ulaşmak için bazı özelliklerden ödün veriyor.

SURFACE LAPTOP GO DAHA KÜÇÜK VE DAHA HAFİF

Surface Laptop Go, adından da anlaşılacağı gibi, çoğunlukla daha önce gördüğünüz yüzey ile aynıdır. Ancak daha küçük ve daha hafiftir. Microsoft, Surface Laptop 3’te bulunan 13,5 inçten daha küçük bir 12,4 inç ekran kullanıyor. Aynı zamanda yalnızca 1536 x 1024 çözünürlükte çalışıyor. Bu, 3: 2 en boy oranı sayesinde hala standart 720p HD’den daha fazlasıdır. Surface Go 2 bile daha küçük 10,5 inçlik bir ekranda 1920 x 1280’i yakalamayı başarmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=kp4Acofumyg

Bu daha küçük çerçeve, Surface Laptop Go’yu yalnızca 2,45 pound ağırlığında şimdiye kadarki en hafif Surface dizüstü bilgisayarı olarak ortaya çıkıyor. Bu laptop, Apple’ın MacBook Air’inden ve bu fiyat noktasındaki birçok Chromebook veya Windows dizüstü bilgisayardan daha hafiftir.

PLAY STATION PLUS EKİM AYININ ÜCRETSİZ OYUNLARI

SURFACE GO’DA INTEL CORE i5 İŞLEMCİ

Surface Go tabletin aksine Microsoft, gerçek bir işlemci olarak adlandırılan şeyi Laptop Go içinde gönderiyor. Microsoft, Surface Go’nun tabanında bulunan Intel Pentium Gold işlemci yerine 10. Nesil Intel Core i5 (1035G1) kullanmayı tercih etti. Diğer dizüstü bilgisayarlarda görmeye başladığımız en yeni 11. Nesil Intel işlemciler değil, ancak dört çekirdekli yonga bu tür cihazlar için yeterli seviyede…

Ne yazık ki, Surface Laptop Go’nun temel modeli sadece 4GB RAM ve 64GB eMMC depolama içeriyor. Her ikisi de 2020’de bir Windows dizüstü bilgisayar için ciddi dezavantajlardır. Özellikle aynı işlemci, 8 GB RAM, 512 GB SSD depolama ve 15 inç 1080p ekrana sahip Acer Aspire 3 gibi bir laptopu 549 dolara alabiliyorsanız.

BİR ÜST PAKETİ 699 DOLAR

Microsoft Surface Go’nun bir diğer modelini istiyorsanız, 8 GB RAM ve 128 GB SSD depolama ile birlikte gelen 699 dolar değerinde bir Surface Laptop Go modelini de alabiliyorsunuz.

Microsoft, Surface Laptop Go’da bir kulaklık girişi ve Surface Connect şarj bağlantı noktasının yanı sıra bir USB-C ve bir normal USB-A bağlantı noktası da yer alıyor. Önde 720p web kamerası var ancak Windows Hello aracılığıyla yüz tanımayı desteklemiyor. Bunun yerine Microsoft, bazı Surface Laptop Go modellerinde güç düğmesine bir parmak izi okuyucu entegre ederek parmağınızla Windows’ta oturum açmanıza olanak tanıyor. 549 dolarlık temel model, parmak izi okuyucuyu içermeyecek. Bunun için 699 dolar veya 899 dolarlık modelleri satın almanız gerekecek.

3 RENK SEÇENEĞİ VAR

Sadece bir saatte pili yüzde 80’e kadar doldurmak için Wi-Fi 6 desteği ve hızlı şarj da var. Microsoft, Surface Laptop Go’da üç renk seçeneği sunuyor: mavi, kumtaşı ve platin.

Surface Laptop Go bugün 549 $’dan başlayan ön siparişler için satışa sunulacak ve 13 Ekim’de sevkiyata başlayacak.

Tüketiciler için mevcut üç model olacak:

Intel Core i5, 4 GB RAM, 64 GB eMMC depolama: 549,99 dolar
Intel Core i5, 8 GB RAM, 128 GB SSD depolama: 699,99 dolar
Intel Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD depolama: 899,99 dolar

Exit mobile version