Microsoft Google Chrome Kullanıcılarını Uyardı

Microsoft, milyarlarca Google Chrome kullanıcısını şimdi kullanmayı bırakmaları konusunda uyardı.

Microsoft, Windows sahiplerini Google Chrome tarayıcısını kullanmayı bırakıp bunun yerine Edge’e geçmeleri konusunda uyarıyor. 2015 yılında piyasaya sürülen Edge; Microsoft’un Windows 10’da ve yakın zamanda piyasaya sürülen Windows 11’de baskın Google Chrome’a ​​meydan okuyabileceğini umduğu kendi tarayıcısıdır.

Microsoft Google Chrome Kullanıcılarına Mesaj Gönderiyor

Hiç bitmeyen kurumsal üstünlük oyununda Microsoft, tarayıcıyı yüklemek için Google Chrome’u indirip web sitesini ziyaret ettiklerinde kullanıcılara uyarılar göndermeye başladı. Microsoft ısrar ediyor: “Microsoft Edge, Microsoft’un ek güveniyle Chrome ile aynı teknoloji üzerinde çalışıyor.”

Başka bir pop-up özgüvenli bir şekilde karşınıza çıkıyor. O pop-up’ta şu ortaya çıkıyor; ‘Bu tarayıcı çok 2008! Neyin yeni olduğunu biliyor musun? Microsoft Edge.’

“Zamandan Ve Paradan Tasarruf Edin”

Mesajlar, Chrome’un Microsoft Edge’den daha az güvenilir olduğunu veya eski olduğunu ve yeni olmadığını iddia ediyor. Hatta bir tanesi Microsoft Edge ile “zamandan ve paradan tasarruf edeceğiniz” konusunda uyarıyor.

Microsoft ayrıca, Bing arama motorunda yeni bir tarayıcı aradığınızda Microsoft Edge’e bağlı kalmanızı istiyor:

“Microsoft, zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek hızlı, güvenli ve modern bir web deneyimi için Microsoft Edge’i kullanmanızı önerir. Daha fazla gizlilik, daha fazla üretkenlik ve daha fazla değerle birinci sınıf performans elde etmek için kullanmaya devam edin.”

Microsoft aynı teknolojiyi kullanmakta haklı. Eski Internet Explorer tarayıcısının aksine Edge, Google yapımı Chromium platformunu benimsiyor. Microsoft, bunun daha akıcı ve daha hızlı hale getirdiğini söyledi. Ancak görünüşe göre; Google’ın ezici bir çoğunlukla sahip olduğu tarayıcı pazar payında herhangi bir şey kaybetmedi.

İşletim sistemi düzeyindeki açılır pencereler, devam eden tarayıcı savaşlarında küçük bir artış olsa da; bu tür davranışlar yeni değil. Chrome, Firefox, Opera, Vivaldi veya Brave dahil olmak üzere herhangi bir web tarayıcısını aramak için Bing’i kullanırsanız, hem arama sonuçlarının üstünde hem de arama sonuçlarının sağındaki dev bir kutuda Edge için büyük bir reklam görünür. Ayrıca, Edge’i veya Chrome dışı başka bir tarayıcıyı kullanarak Google’ın hizmetlerinde ilk kez oturum açtığınızda, Chrome’u indirme ve yükleme konusunda “yararlı” bir uyarı alırsınız. Ancak Windows sağlayıcısı olarak Microsoft, Edge’i kullanmayı önermek için kesinlikle daha fazla fırsata sahip ve bu fırsatlardan sinir bozucu bir düzenlilikle yararlanıyor.

Google Chrome Masaüstü Tarayıcı Pazarında Büyük Bir Paya Sahip

Google Chrome, küresel bir tarayıcı titanıdır. Tahminler, Google Chrome’un küresel masaüstü tarayıcı pazarındaki toplam payını %67,56 olarak gösteriyor. Ve dünya çapında 3,2 milyardan fazla insanın Google Chrome kullandığı tahmin ediliyor.

Exit mobile version