Microsoft Flight Simulator artık sanal gerçeklikte oynanabilir

Microsoft Flight Simulator her zaman sizi bir pilot gibi hissettirmekle ilgiliydi. Ancak bugüne kadar bunu VR’de hiç deneyimleyemediniz. Bugünün ücretsiz güncellemesiyle Asobo Studio, Windows Mixed Reality kulaklıklarının yanı sıra Valve Index, HTC Vive ve Oculus Rift ve Oculus Quest’i (bir Bağlantı kablosu kullanıyorsanız) içeren OpenXR uyumlu kulaklıklar için destek ekledi.

Microsoft başlangıçta VR özelliğinin HP Reverb G2’ye ilk geleceğini duyurdu. Bu son güncelleme, çoğu Windows Mixed Reality kulaklık, Oculus, Valve ve HTC kulaklıkları için destek içerir.

Share Play kullanarak arkadaşlarınızla PS5 oyunları nasıl oynanır?

Microsoft Flight Simulator sanal gerçeklikte oynamak için gerekenler

Daha önce, Flight Simulator oynarken gerçekten bir uçakta olduğunuzu hissetmek istiyorsanız, çok sayıda bilgisayar monitörü ve bazı marangozluk becerileri gerekirdi. O zaman bile, çevrenizin tek bir uçak modelinin kokpiti gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Şimdi ihtiyacınız olan tek şey bir sanal gerçeklik gözlüğü – ve onu gözlerinizden bir inç uzaklıktan ekranlar için uygun bir çözünürlükte çalıştırmak için güçlü bir bilgisayar. Microsoft, özelliğin beta testini yürüttüğünde, minimum özellikler olarak bir GTX 1080 ile eşleştirilmiş bir i5-8400 veya Ryzen 5 1500X listelendi.

Güncellemeyle oyuna kış şartları ekleniyor

Güncelleme aynı zamanda dünyaya bir kış makyajı veriyor. Oyunun gerçek zamanlı hava simülasyonunda çeşitli hava koşullarına kar ve buz ekliyor. Microsoft Flight Simulator başkanının yazdığı bir blog gönderisine göre, oyun artık “tüm gezegene gerçek zamanlı kar ve gerçeğe yakın buz örtüsü ekleyecek.”

Şu anda, oyunda Kuzey Kutbu üzerinden uçmak biraz tuhaflaşıyor. En azından hepsi buzsuz su olduğu için. Tahmin edebileceğiniz gibi, gerçek hayatta bu bölge genellikle çok buzludur. Bu nedenle yeni hava koşullarının bu bölgeyi hayata daha uygun hale getirip getirmeyeceğini görmek ilginç olacaktır. Aslında, gidip kendimiz görelim. Herkes telefonunu kapatır kapatmaz yola çıkacağız. Ve pist temizleniyor. Ve tabii ki artık kanatların buzunu çözmeliyiz.

Exit mobile version