Microsoft Edge “Performans Modu” ile güncelleniyor

Microsoft Edge, Microsoft için Internet Explorer ile karşılaştırıldığında büyük bir adımdı. Internet Explorer yavaş ve kullanışsız kabul edilirken; Microsoft Edge, o zamanlar Google Chrome gibi tarayıcıların işlevsellik açısından bulunduğu yere benzer bir yerdeydi. Daha yakın bir zamanda Edge, kendi tescilli motorundan Chrome’a ​​ve bir avuç diğer tarayıcıya güç veren denenmiş ve test edilmiş Chromium motoruna geçti ve o zamandan beri kullanım sayıları hızla arttı.

Şu anda Chrome’un hemen arkasında en çok kullanılan ikinci masaüstü tarayıcısı oldu. Ancak modern tarayıcılar kaynak domuzları olabilir. Muhtemelen Görev Yöneticisini çalıştırdıysanız ve tarayıcınızın şu anda ne kadar CPU ve RAM tükettiğine bir göz attıysanız bunu muhtemelen biliyorsunuzdur. Şimdi, Microsoft Edge, Microsoft forumlarında bildirildiği gibi, bunu hafifletmeye yardımcı olmak için yeni bir “performans modu” ekliyor.

Android 12’ye Windows benzeri özellik geliyor!

MICROSOFT EDGE PERFORMANS MODU NE İŞE YARIYOR?

Bu özellik şu anda Canary güncelleme kanalında kullanıma sunuluyor ve Ayarlar sayfasına göre “hızı, yanıt hızını, belleği, CPU ve pil kullanımını” optimize etmenize yardımcı olmayı amaçlıyor. “Pil kullanımı” biti önemlidir: CPU ve RAM kullanımı bir masaüstü bilgisayarda gerçekten önemli olmasa da dizüstü bilgisayarlarda daha büyük bir sorun. Çünkü CPU ve RAM’inize daha fazla yük koymak pilinizin daha hızlı tükenmesine neden olabilir. Hatta uzun vadede pilinizi tüketebilir. Bazı dizüstü bilgisayarlar, özellikle de daha ucuz, ince ve hafif olanlar söz konusu olduğunda, CPU ve RAM, yoğun tarayıcı kullanımından hızla etkilenebilir. Bu Performans Modu, bunu azaltmaya yardımcı olacaktır.

Değişiklikler arasında dikkate değer bir tanesi, Performans Modu açıldığında Uyku Sekmeleri özelliğinin beş dakikaya kilitleneceğidir. Uyku Sekmeleri, bunun ne olduğunu bilmiyorsanız, arka planda açık bırakılan sekmeleri hemen hemen dondurarak kullanılmadıkları zaman kaynaklardan tasarruf etmemize yarayan bir özellik olarak görünüyor. Bu özellik şu anda Canary kanalında, özellikle 91.0.856.0 sürümünde kullanıma sunuluyor; bu nedenle, nihai olmayan yazılımı kullanmakta rahat değilseniz bir süre bekleyin.

Edge’deki performans modu, büyük olasılıkla dizüstü bilgisayar kullanıcıları için en yararlı olacaktır, çünkü tarayıcılar genellikle pil ömrü üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Google ayrıca son altı aydır Chrome performansını ve pil kullanımını iyileştirmek için çalışıyor. Kasım ayındaki bir güncelleme, CPU kullanımını önemli ölçüde iyileştirdi ve bu yılın başlarında yapılan bir güncelleme, RAM ve GPU kullanımını iyileştirdi.

 

Exit mobile version