Microsoft Edge Oyun Paneli Getiriyor

Microsoft Edge, tasarımına yeni bir özellik ekliyor. Artık tarayıcıda yeni bir özel Oyun Paneli yer alacak. İşte detaylar...

Tipster Leopeva64 tarafından tespit edilen Microsoft, Edge tarayıcısında özel bir Oyun panelini test ediyor. Edge, Eylül sonunda ABD’de %5,96 pazar payı ile bu yıl tarayıcı sıralamasında Mozilla’nın Firefox’unu geride bıraktı. Microsoft uzun zamandır müşterilerin rakiplerinin yerine tarayıcılarını kullanmasını istiyor. Şirket, Chromium tabanlı Edge’e geçtikten sonra bile tarayıcı liderliğini sürdüremiyor. Microsoft Edge’in beta sürümündeki yeni bir panel bu liderlik için biraz yardımcı olabilir. Tarayıcıya bir Oyunlar Paneli geliyor. Gelin birlikte göz atalım…

Microsoft, tarayıcıyı 2020’de yeni bir Chromium tabanlı çerçeveyle yeniden başlattığında benimseme oranları desteklendi. Bu sayede Chrome ve Firefox kullanıcılarının geçiş yapmasını kolaylaştırdı.

Microsoft Edge Oyun Paneli Nasıl Açılır?

Şu anda, panel yalnızca az sayıda kullanıcı tarafından kullanılıyor. Bir Redditor olan Leopeva64, yeni özelliği sergileyen bir dizi resim paylaştı. Varsayılan olarak devre dışıdır. Yalnızca Edge Canary’nin en son sürümünde görünür. Oyunlar Panelini etkinleştirmek için Ayarlar > Görünüm > Oyunlar’a gitmeniz gerekir.

Bundan sonra, adres çubuğunun hemen yanında, çok amaçlı çubukta bir Oyunlar düğmesi görünecektir. Bu düğmeyi tıklarsanız, bir HTML5 oyunları koleksiyonu görürsünüz. Arcade, Microsoft Classics, Board & Card, Puzzle, Sports, Casual, Match 3 ve daha fazla kategorileri bulmanız mümkün olacaktır.

Normal Microsoft oyunları her kategoride yer alıyor. Solitaire, Sudoku, Mayın Tarlası, Mahjong ve diğer oyunlar bu alanda mevcuttur. Kule savunma oyunları, Masa Tenisi, Dünya Turu, balık tutma oyunları, dart ve okçuluk oyunlarının daha fazlasını diğer kategorilerde bulabilirsiniz.

İnternete Bağlı Olmanız Yeterli

Bu oyunlar için herhangi bir indirme gerekmez. Bunlar HTML5 oyunlarıdır. Böylece hiçbir şey indirmenize gerek kalmadan doğrudan tarayıcınızda oynayabilirsiniz. Tek özellik, yalnızca İnternet’e bağlıysanız çalışır olmalarıdır.

Görünüşe göre Microsoft henüz özellik eklemeyi bitirmedi ve en son sızıntılara göre tarayıcıda özel bir Oyunlar panelini test ediyor. Bu nedenle oyun panelinin Microsoft Edge’in kararlı sürümüne geçip geçmeyeceği belli değil. Özelliği şu anda kullanmak için en yeni Edge Canary sürümünü çalıştıran bir Microsoft Insider olmanız gerekir.

Yakın zamanda Microsoft, Edge’e özel Xbox Bulut Oyun Hizmetinde Clarity Boost’u yaptı. Redmond yazılım devi, özelliği gelecek yıl tüm kullanıcılara sunmayı planladığını ancak diğer tarayıcıları destekleyecek herhangi bir tesis açıklamadığını söyledi.

Exit mobile version