Microsoft Edge Kullanmak için 5 Neden

Her kullanıcının tarayıcıda aradığı özellikler farklı olsa da Microsoft Edge her kullanıcıya hitap edecek özelliklerle yeniden tasarlanmış bir şekilde kullanıcının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Internet Explorer’ın popülerliğinin Google Chrome ve Mozilla Firefox’un gelmesiyle birlikte azalmasının ardından Microsoft, yeni bir tarayıcıyla yarışa yeniden katıldı: Microsoft Edge. Ancak ilk çıktığı zamanlar beklenen etkiye ulaşamayan ve daha sonra gerçekleştirdiği yeniden tasarım, Chromium motoruna geçiş ve farklı işletim sistemine sahip bilgisayarlarda da yer alması sonrasında artık Mozilla Firefox’u geçmiş durumda. Microsoft Edge’in şimdiki hedefi zor da olsa Google Chrome’u geçmek.

Yükselen bu ivmesiyle birlikte önemli bir tarayıcı olan Firefox’u geçmesinin ardından Edge, yeni bir tasarım değişikliği gerçekleştiriyor. Belki de bu değişiklik, Chrome’u geçmesini sağlar. İlerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili gelişmeleri takip edeceğiz.

Yeniden Tasarlanmış Microsoft Edge Nasıl Test Edilir?

Microsoft’un tarayıcısı olan Edge’in heyecan verici sürümünü test etmek için Insider kanallarına giriş yapmanız ve bu yolla test sürecini başlatmanız gerekiyor. Bu tarayıcı yalnızca yapay zeka destekli Bing ile gelmiyor. Aynı zamanda yeni bir tasarıma da sahip. Şirketin deneme yolunu duyurduktan sonra yapılan incelemelerde Microsoft Edge’e geçiş yapmanız için 5 neden ortaya çıktı. Belki de bu sürüm, Google Chrome’u bırakmanıza neden olabilir. Gelin bu 5 nedene birlikte göz atalım.

1- Panos Panay Önemli Rol Oynadı

Microsoft’ta donanımdan sorumlu kişi aynı zamanda yazılımdan da sorumludur. Bu kişi Panos Panay’dır. Panay, Microsoft’un Surface bilgisayarlarının arkasındaki isim olarak ön plana çıkar. Ancak son zamanlarda Windows yazılımını Surface ve diğer PC’lerle birleştirmek için çalışmalar sürdürmektedir. Yeni Edge tarayıcısında çok sayıda yuvarlatışmış köşeler bulunuyor. Bunları yeni sekme çubuklarında görebilirsiniz.

2- Google Chrome’a Göre Oldukça Farklı

Yeni Edge’de Microsoft, kullanıcılara Chrome deneyiminden farklı bir deneyim yaşatmak için bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Menü çubuğu daha önce Chrome’a benzerlik gösterirken şimdi sağ üst tarafa taşındı. Profil simgesi de Google’ın tarayıcısına benzer bir konumda yer alıyordu. Artık bu da sağ üst tarafta yer alıyor. Bunlar ufak değişiklikler olsa da kullanıcıya doğal ve farklı bir hissiyat sağlıyor.

3- Yeni Bing Entegrasyonları Google’a Benziyor

Microsoft, yeni yapay zeka ile donatılmış olan Bing uygulamasını Edge’e entegre etti. Bu, Google’ın ilk çıktığı zamanda yaptığı URL ve arama çubuğunu ve Google arama entegrasyonunu bir araya getiren Omnibar’dı.

Artık Microsoft, URL çubuğunda saklanmak yerine Bing’in gücünü öne ve merkeze koyuyor. Tarayıcının sol üst kısmındaki Bing simgesini tıkladığınızda, bulunduğunuz web sayfaları hakkında hızlı bilgiler edinir.

4- Performansı Daha İyi Görünüyor

Web tarayıcıları oldukça fazla kaynak kullanıyorlar. Bu nedenle bilgisayar alırken RAM’i ön planda tutmanız gerekiyor. Yeni Edge, mevcut sürümden biraz daha hızlı gibi görünüyor.

Yeni Edge sürümünde 5 farklı sekme açıkken 118.638 KB bellek tüketilirken, şu anki mevcut sürümde aynı sekmeler açıkken kullanılan bellek miktarı 147.040 olarak karşımıza çıkıyor.

5- Kişisel Asistan’ınıza “Merhaba” Deyin

Microsoft’un bir kişisel asistanı olması lazımdı. Cortana’yı hatırlıyor musunuz? Aslında bu görevi görüyordu ancak Siri ve Google Asistan kadar başarılı olamadı. Microsoft, Edge’i Cortana’nın yeniden doğmuş versiyonu olarak kullanmaya karar verdi. Şimdiye kadarki en kişisel web tarayıcılarından birisi artık kişisel asistan gibi hissettiriyor.

Exit mobile version