Microsoft Edge Çocuk Modu özelliğini test ediyor

Microsoft, Edge tarayıcısında bir Çocuk Modu özelliğini test etmeye başladı. Ebeveynler web sitelerini engelleyebilir veya onaylayabilir. Bing Güvenli Arama etkin olacaktır.

Microsoft, web’de gezinirken çocukları korumaya yardımcı olmak için Edge tarayıcısında bir Çocuk Modu test etmeye başladı. Modu öncelikle 5-12 yaş arası çocuklar için yaratan şirket, onu Dev ve Canary kanallarında Edge Insiders test kullanıcılarına sunuyor.

Mario Golf Super Rush ve Fall Guys Nintendo Switch’e geliyor

Çocuk Modu’nu Edge profil seçiciden etkinleştirebilirsiniz ve Windows Central’ın da işaret ettiği gibi açmak için bir çocuk hesabı ayarlamanıza gerek kalmaz. Kullanıcıların moddan çıkmak için bir şifre girmeleri gerekecektir. Çocuklarınızın erişebileceği bir site “izin listesi” oluşturabilir ve zaman içinde bunu düzenleyebilirsiniz. Çocuklarınızın ziyaret etmek istediği bir web sitesi varsa ve Microsoft’un teknolojisi onu engelliyorsa, onlara göz atmalarına izin vermekten memnun olduğunuz sürece, bir istisna ekleyebilirsiniz.

MICROSOFT EDGE SONRASINDA ÇOCUK MODUNU GELİŞTİRMEYİ PLANLIYOR

Çocuk Modu, sıkı izleme engellemesiyle Bing Güvenli Arama’yı kullanır ve özel tarayıcı temaları sunar. Microsoft, daha fazla özellik ekleyerek Çocuk Modunu geliştirmeye devam etmeyi planlıyor.

Diğer birçok ürün ve hizmet, çocuk dostu modlar sunar. Çocukların uzaktan okula giderken bilgisayarlarını daha sık kullandıkları için, tarayıcıdaki Çocuk Modu, daha fazla gönül rahatlığı isteyen ebeveynler için kesinlikle hoş bir haber olacaktır.

Çocuk modları, Netflix’in Just for Kids profili ve Fire Tabletler ile Fire TV çubuklarında bulunan Amazon’un FreeTime hizmeti gibi yayın hizmetleri ve cihazlarında yaygın olarak kullanılan özelliklerdir. Kolayca açabileceğiniz bazı çocuk odaklı ayarlara sahip olmak, çocuğunuzun deneyimleyebileceklerini seçerek ve seçerek ayrıntılara girme zahmetinden kurtarır. Bunu bir tarayıcıya eklemek çok mantıklı.

Exit mobile version