Microsoft, Copilot Android Uygulamasını Kullanıma Sundu

Microsoft, Copilot Android uygulamasını sessiz bir şekilde kullanıma sundu. Uygulama şu anda Play Store üzerinden indirilebiliyor.

Microsoft, Copilot Android Uygulamasını Kullanıma Sundu

Microsoft’un kod yazmaktan belirli bir şairin tarzında şiir ya da hikâye yazmaya kadar herhangi bir şeyi yapabilen yapay zekâ destekli sohbet botu Copilot, Android uygulaması sayesinde Android kullanıcıları tarafından artık Play Store üzerinden indirilip kullanılabilir.

Yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI tarafından geliştirilen en son modeller olan GPT-4 ve DALL-E 3 tarafından desteklenen Copilot, basit metin istemlerinden benzersiz görüntüler elde etmek gibi amaçlarla da kullanılabilir.

Copilot Android Uygulaması Artık İndirilebilir

Microsoft’un yapay zekâ destekli asistanı şu anda Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Üstelik oturum açmak için Microsoft hesabı kullanma gereksinimi de bulunmuyor.

Microsoft’un eskiden Bing Chat olarak bilinen Copilot’un mobil sürümünü tamamen sessiz bir şekilde kullanıma sunuldu. Copilot, iOS’te hâlâ mevcut değil ve şirket henüz iOS sürümü için bir çıkış tarihi vermedi.

Copilot’un mobil cihazlara (özellikle de başlangıç için Android’e) gelmesi, Microsoft’un geleceğe yönelik planlarını gerçekleştirme yolunda attığı önemli bir adım olarak görülüyor. Microsoft, yapay zekâ destekli asistanını önce Microsoft Edge, daha sonra Microsoft 365 ürünlerine, bir süre geçtikten sonra Windows 11’de piyasaya sürmüştü.

Şirketin şimdiki planlarından biri de Copilot’u Windows 10’a getirmek. Bu, Microsoft’un yapay zekâ girişiminin daha fazla kullanıcı tarafından ilgi görmesi ve yatırımının karşılığın alması açısından oldukça etkili bir adım olacak gibi görünüyor. Verilere bakılacak olursa Windows 10 kullanıcılarının sayısı hâlâ bir hayli yüksek.

Exit mobile version