Microsoft Bethesda şirketini satın aldı

Microsoft, Doom ve Fallout stüdyosu Bethesda Softworks’ün ana şirketi ZeniMax Media’yı satın almak için 7,5 milyar dolarlık anlaşmasını tamamladı. Kesinleştirme, Microsoft’un satın alma için AB’den düzenleyici onay almasından yalnızca bir gün sonra gerçekleşti ve şimdi şirketin birinci taraf Xbox oyun stüdyolarını toplamda 23’e kadar artıracak.

Microsoft’un oyun şefi Phil Spencer, “Bu, sektör lideri birinci taraf stüdyolar ekibi oluşturmanın bir sonraki adımı, Xbox topluluğumuza verdiğimiz bir taahhüt… Bethesda yaratıcı ekiplerinin eklenmesiyle, oyuncular Xbox konsollarının, PC’nin ve Game Pass’in gelecekte Xbox ve PC oyuncularına özel olacak bazı yeni oyunlar da dahil olmak üzere yeni Bethesda oyunlarını deneyimlemek için en iyi yer olacağını bilmelidir. ” dedi.

Metro 2033 Steam’de kısa süreliğine ücretsiz

MICROSOFT VE BETHESDA ANLAŞMASI NELERİ İÇERİYOR?

Bu anlaşma, Dishonored geliştirici Arkane, Wolfenstein studio MachineGames, Doom maker id Software ve The Evil Within studio Tango Gameworks gibi Bethesda alt stüdyolarını içeriyor. Sony’nin 13 PlayStation Studios’una kıyasla Microsoft artık 23 birinci taraf oyun stüdyosuna sahip.

Bethesda artık mevcut liderliğiyle Microsoft’ta ayrı bir işletme olarak yönetilecek. Bu, Microsoft’un Mojang, LinkedIn ve GitHub dahil olmak üzere son büyük satın almalarında kullandığı yaklaşımın aynısı.

Ayrı bir blog gönderisinde, Bethesda pazarlama şefi Pete Hines, henüz büyük bir değişiklik olmayacağını ortaya koyuyor:

“Öncelikle, şu anda önemli bir duyuru veya değişiklik yapmadığımızı söylememe izin verin. Hepimizin paylaştığı gibi beklenti, Bethesda Softworks’ün ve stüdyolarımızın geçmişte olduğu gibi, sadece daha önce sahip olduğumuzdan daha fazla destek ve kaynakla devam edeceğidir. Açıkçası, Game Pass, Xbox için önemli bir girişim oldu ve oyunlarımızdan daha fazlasını Game Pass’e her zamankinden daha fazla eklemek için çalışacağız. Onun ötesinde? Bizi izlemeye devam edin, daha yeni başlıyoruz. ”

Microsoft başlangıçta Bethesda’yı Eylül ayında satın alma planlarını duyurdu ve Deathloop ve GhostWire: Tokyo için PS5 münhasırlık taahhütlerini yerine getirme sözü verdi. The Elder Scrolls: Online gibi oyunlar da “aynen olduğu gibi desteklenmeye devam edecek.”

Microsoft’un Xbox ve PC’deki Bethesda’ya özel planları üzerine sorular sorulmuştu ve Spencer bugün yalnızca Microsoft’un platformlarında kullanılabilecek “bazı yeni başlıklar” olacağını açıkça belirtti. Tam olarak kaç tanesi henüz bilinmiyor, ancak bu arada Microsoft, bu haftanın ilerleyen günlerinde Xbox Game Pass’e daha fazla Bethesda oyunu getiriyor.

Exit mobile version