Metro Exodus: Enhanced Edition PS5’e geliyor

4A Game, Dmitry Glukhovsky’nin romanlarına dayanan video oyunu serisinin üçüncü bölümü olan Metro Exodus: Enhanced Edition oyunu 2019’da yayınladı. PC versiyonunun bir yıllığına Epic Games Store‘a özel olmasına rağmen sayısız ödül adaylığı ve ağırlıklı olarak olumlu eleştiriler aldı. Artık oyun her platformda mevcuttur. Bazı Metro Exodus yeni nesil yükseltmelerinin zamanı geldi.

Metro Exodus: Enhanced Edition çıkış tarihleri

Oyunun PC versiyonu 18 Mayıs’ta, PS5 ve Xbox Series yükseltmeleri ise 18 Haziran’da gelecek. Kıyamet sonrası birinci şahıs nişancı oyununun gelişmiş sürümü, PS4’e sahip olan oyuncular için ücretsiz olacak. Işın izleme gibi beklenen yeni nesil grafik geliştirmeleri içerecek. Saniyede 60 kare hızında 4K olarak çalışacak.


İlginizi Çekebilir: Epic Games Store’da 87 TL Değerinde İki Oyun Ücretsiz


Ek olarak, Metro Exodus: Enhanced Edition, oyuncuların hikaye odaklı oyuna daha fazla dalmasını sağlayacak. Bunun için PS5’in DualSense’si ile benzersiz özellikler tam olarak yer alacak . Kontrolörün dokunsal geri bildirimi sayesinde, her silah ateşlendiğinde, geri tepildiğinde, yeniden yüklenirken veya bloke edildiğinde benzersiz bir hisse sahip olacak. Metro Exodus ayrıca bir silah özelleştirme mekaniğine sahiptir. Örneğin; baskılayıcı eklemekten kaynaklanan ince farklar bile DualSense aracılığıyla hissedilecektir.

Dual Sense ile oyunda yer alacak özellikler

DualSense denetleyicisinin dokunsal tetikleyicileri, pnömatik Tikhar veya yaylı Helsin gibi belirli silahların ateşleme modlarını ayırt etmek için de kullanacak. Tetikleyiciler, bu ateşli silahları hazırlarken artan direnci simüle eder. Örneğin; Tikhar gücü bir hava tankındaki yüksek basınç ile oluşur. Oyuncular tankı doldururken tanktaki artan basıncı simüle etmek için tetikleyicilerde artan direnç hissedeceklerdir. Metro Exodus: Enhanced Edition’da PS5’in uyarlanır tetikleyicileri aynı zamanda bir teknede kürek çekme, makine kullanma, araç kullanma veya kapıları açma hissini yeniden yaratmaya yardımcı olur.

4A Games’teki geliştiriciler, yalnızca PS5 DualSense denetleyicisinin uyarlanır tetikleyicilerine kapsamlı şekilde yer vermedi. Ayrıca 30 ila 60 fps kare hızında 4K grafiklere yükseldi. Hatta tamamen ışın izleme özelliği olan bir aydınlatma deneyimi olacak. Ayrıca Metro Exodus: Enhanced Edition artık 3D sesi de destekliyor. Oyun PS5’in daha hızlı yükleme süresi ile gelecek. Oyunun HUD’si de aynı şekilde en aza indi. Bunun yerine oyuncuların gerçekten oyun dünyasının bir parçası gibi hissetmeleri ön planda… Bunun için geri bildirim sağlamak adına ayrıntılı animasyonlara güvendiler.

Metro Exodus: Enhanced Edition PC’de, PS5 ve Xbox Series X/S için 18 Haziran’da çıkacak.

Exit mobile version