Metni Görsele Çeviren Yapay Zeka Edge’e Geliyor

Microsoft Edge, metni görsele çeviren yapay zeka Dall-E 2 teknolojisini yerleşik bir özellik olarak kullanıcılara sunacak.

Metni görsele çeviren yapay zeka Dall-E 2’nin arkasında yer alan OpenAI adlı şirket ile çalışan Microsoft, Edge tarayıcısına saniyeler içinde sanat eseri oluşturmanıza imkân tanıyan bir özellik ekliyor.

Microsoft, yeni içerik oluşturma araçlarından biri olan Image Creator adlı aracını sınırlı bir kullanıcı katılımı ile test etmeye başlıyor. Bu özellik, gerçekte var olmayan ancak hayallerinizi süsleyen o görüntüleri oluşturmanıza olanak tanıyor.

Bir cismi ne kadar ayrıntılı bir şekilde tarif ederseniz oluşturulan görüntü de o kadar iyi bir sonuç ile karşınıza çıkıyor. Üstelik betimlemenin yanı sıra herhangi bir sanatçının stilinin de kullanılmasını sağlayabiliyorsunuz.

Microsoft, yeni özelliği tanıttığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

“Kullanıcılar internette bulunan görseller için her zaman Bing Görseller’de arama yaptı ama artık Image Creator ile görmek istedikleri görselleri de oluşturabilirler. Kullanıcılar, Edge’de yer alan kenar çubuklarında Image Creator’ı kullanabilir.”

Metni Görsele Çeviren Yapay Zeka Edge Kullanımını Arttırabilir

Microsoft Edge, kullanıcıların karşısına özellikle son birkaç yıldır inanılmaz yeniliklerle çıkıyor. Bunlardan biri de teknolojinin nereye doğru gittiğinin en etkileyici örneklerinden biri olan OpenAI girişimi Dall-E 2’nin Edge tarayıcısına dahil edilmesi oldu.

Microsoft, özelliğin nasıl çalıştığını göstermek için Image Creator’da şu ifadeleri kullandı: “dog astronaut launching into space, digital art” (uzaya fırlatılan köpek astronot, dijital sanat).

Metni Görsele Çeviren Yapay Zeka Örnek

Bu araçla yaratabilecekleriniz gerçekten de hayal gücünüzün sınırına bağlı. Yapay zekâ, çizimi zaten sizin yerinize yapıyor. Hayal gücünüzün ne kadar geniş olduğunu öğrenmek için bu araçla neler yapabileceğinizi kendiniz denemelisiniz.

Exit mobile version