MediaTek yeni yonga seti çıkarıyor!

En popüler mobil yonga üreticilerinden biri olan MediaTek, 20 Ocak’ta Dimensity serisi altında yeni bir yonga setinin duyurulacağı bir lansman etkinliğine ev sahipliği yaptığını doğruladı. Şirket, üstün teknoloji ve iyileştirilmiş deneyimlerle yeni ürünlerini ortaya çıkaracağı etkinlikte “Sensation” temasını belirledi.

Bu, MediaTek’in Ocak ayı ortasında yeni bir yonga seti olan MT689x’i piyasaya süreceğini gösteriyor. Ayrıca şirketin 6nm işlem kullanılarak üretilen ilk yonga seti olacak olan ‘Dijital Sohbet İstasyonu’ndan önceki sızıntıyla uyumlu görünüyor.

Samsung Galaxy Z Flip 3, Galaxy S21 kamerasına sahip

Raporlara göre, 5nm veya 6nm işlemi kullanılarak üretilen iki yeni Dimensity yonga seti geliyor. Bunlardan biri ARM Cortex-A78 çekirdeğini kullanan MT6893’tür. Ana çekirdek en yüksek frekans olan 3.0GHz’dir.

MEDIATEK YENİ YONGA SETİ SAMSUNG EXYNOS İLE AYNI TASARIMDA

Grafik işleme için Mali G77 GPU ile birlikte gelebilir. Raporlar ayrıca, yaklaşan MediaTek yonga setinin yeni piyasaya sürülen Vivo X60 serisine güç veren Samsung Exynos 1080 ile aynı tasarım yapılandırmasına sahip olacağını gösteriyor.

Farkında olmayanlar için MediaTek Dimensity serisi akıllı telefon işlemcileri 5G iletişim teknolojisi desteğiyle birlikte gelir. Şimdiye kadar, şirket bu seride bütçeden birinci sınıf orta sınıf tekliflere kadar değişen birkaç model başlattı.

MEDIATEK, QUALCOMM’U TAHTTAN İNDİRDİ

Yükselen satışlar sayesinde MediaTek, çip üreticisi TSMC’nin üçüncü en büyük müşterisi oldu. Kısa süre önce şirket, Qualcomm’u tahttan indirerek 2020’nin 3. çeyreğinde akıllı telefon yonga setlerinin önde gelen satıcısı olarak seçildi.

Exit mobile version