MediaTek, yeni nesil 4K Akıllı TV’ler için MT9638 yonga setini duyurdu

MediaTek, Smart TV’lere güç sağlayan yongalar söz konusu olduğunda pazar lideridir ve şirket 4K Akıllı TV’ler için MT9638 yonga setini duyurdu. Şirket, giriş seviyesinden amiral gemisi seviyesinde akıllı TV’lere kadar geniş bir TV çipleri yelpazesine sahiptir.

Bugün MediaTek, yeni bir yonga setinin piyasaya sürülmesiyle portföyünü genişletti – MediaTek MT9638. Yeni nesil premium 4K akıllı TV’leri hedefleyen yonga seti, entegre bir AI işleme birimi (APU) ile birlikte gelir.

WhatsApp iOS için yeni özellik sunuyor

MEDIATEK MT9638 YONGA SETİNİN ÖZELLİKLERİ

ARM Mali-G52 GPU ile birlikte çok çekirdekli bir ARM Coretex-A55 CPU çekirdeği kurulumu kullanır. Şirket henüz tam CPU çekirdek sayısını açıklamadı, ancak bunun dört çekirdekli bir küme olması muhtemel.

Bu yeni yonga seti, diğerlerinin yanı sıra değişken yenileme hızı (VRR), hareket tahmini ve hareket telafisi (MEMC), HDMI 2.1 standardı ve HDR10 + desteği gibi bazı etkileyici özellikleri de içeriyor.

Ekran gelince, 60 Hz’de 4K çözünürlüğe kadar destekler ve HEVC, VP9 ve AV1 kod çözme desteği ile birlikte gelir. Bağlantı için Wi-Fi 6, HDMI 2.1, USB 3.0 standartlarını destekler. Ayrıca sürükleyici ses deneyimi için Dolby Atmos ve DTS Virtual X surround ses desteği de vardır.

Yerleşik yapay zeka sayesinde, bu çipi kullanan TV üreticileri, görüntü kalitesini artırmak için renk, doygunluk, parlaklık, keskinlik ve daha fazlası gibi parametrelerin otomatik olarak ayarlanması gibi özellikler sunabilir.

Ses tanıma ve sanal asistanlar için de destek var. Beklemede ultra düşük güç tüketimine sahip 4 adede kadar uzak alan mikrofonunu destekler ve şirket ayrıca sıcak sözler için bir saniyelik özgeçmiş sunuyor.

MediaTek, bu yeni MT9638 yonga setinden güç alan 4K Smart TV’lerin bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkmasının beklendiğini açıkladı.

Exit mobile version