Mediatek, Intel şirketinin Enpirion markasını satın aldı

Mediatek bir basın bülteninde, Intel şirketinin güç yönetimi yongası işi olan Enpirion markasını 85 milyon dolara satın aldığını duyurdu. Anlaşma, düzenleyiciler tarafından onaylandıktan sonra uygulanmaya hazır olacak. Mediatek, Intel şirketinin Enpirion markasını satın alma işlemi için açıklanmış bir zaman çizelgesi belirtmedi. Şirket, tüm ilgili belgeler ve yasal işlemler tamamlandıktan sonra anlaşmanın bu yıl sonuna kadar kapanmasını beklediğini söylüyor.

Envision işletmesi, FPGA devreleri, SoC, CPU ve ASIC için entegre bir yüksek frekanslı güç çözümü sağlar. Basitçe söylemek gerekirse bölüm, genellikle bir bataryadan gelen güç kaynağıyla birlikte cihazlardaki yongalar için güç yönetimi araçları sunar.

TWITCH KULLANICILARINA MÜJDE

MEDIATEK ENPIRION MARKASINI RICHTEK ARACILIĞIYLA ALIYOR

Satın alma, Mediatek’in yan kuruluşu Richtek aracılığıyla gerçekleştirildi. Tayvanlı üreticinin operasyonlarının genel ölçeğini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Şirket, bu segmentteki ürün yelpazesini genişletmenin operasyonların ölçeğini büyütmesine, iş performansını iyileştirmesine ve rekabet gücünü artırmasına yardımcı olacağına inanıyor.

MediaTek, sunucu ASIC işini aktif olarak geliştiriyor. Bildirildiğine göre Intel Enpirion ürün serisini entegre etmek için Google’dan siparişler aldı. Firma, sunucu yerleşimi ile özellikle 5G baz istasyonlarında daha eksiksiz çözümler sunabilmektedir.

Bu yılın başlarında, Temmuz ayında ADI, şirketin küresel pazar payının yüzde 14 artmasını beklediği Maxim’i satın aldığını duyurmuştu. Texas Instruments ile birlikte, pazar payının yaklaşık yüzde 33’üne sahiptir. Dolayısıyla, MediaTek’in iki devin tekelinde olduğu pazarı değiştirip değiştiremeyeceğini görmek ilginç olacak.

MediaTek, akıllı telefonlar ve tabletler için ARM işlemcileriyle tanınan Tayvanlı bir şirkettir. Çoğunlukla, çipleri giriş seviyesi ve orta seviye cihazlarda bulunur. Ancak MediaTek ürün yelpazesi ayrıca oyun ve amiral gemisi cihazları için çipler içerir.

Enpirion Power Solutions ne yapar?

Enpirion Power Solutions’ın temel işi, hepsi bir arada PowerSoC çözümleri dahil anahtarlamalı gerilim dönüştürücülerinin geliştirilmesidir. Bunlar, güç anahtarları, bir jikle, bir PWM denetleyicisi ve yüksek frekanslı filtre kapasitörlerini içeren yüksek düzeyde entegrasyona sahip, kademeli anahtarlamalı güç dönüştürücülerdir (DC / DC dönüştürücüler).

Exit mobile version