MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı )

MEB

Tarihte eğitim adına birçok kurum kurulmuş olsa da bu kurumların çoğu sağlam bir temele oturtulamamış ve geçici kurumlar olmuşlardır. İki Mayıs bin dokuz yüz yirmi tarihinde Ankara merkez olmak üzere kurula bir bakanlık olan Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye’de eğitim ve öğretim alanında her türlü yenilik ve düzenlemeyi takip ve kontrol eden bakanlıktır. Eğitim sisteminin temeli Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur. MEB Duyurular Türkiye’ de eğitimin temel kuruluşu Milli Eğitim Bakanlığı’ dır. Türkiye’ de eğitim sistemi ile ilgili her türlü değişiklik ve düzenlemenin ilk olarak duyurulduğu site Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurular sitesidir. Aynı zamanda yapılan değişiklikler hakkında en güvenilir ve güncel bilgilerin edinilebileceği sayfa da Milli Eğitim Bakanlığı duyurular sayfasıdır.
 
MEB Bilsem Bilsem yani Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri ilkokul seviyesindeki özel yetenekli çocukları kendi okullarını aksatmayacak şekilde eğitilmek üzere kendi bünyesinde özel eğitime alan merkezlerdir. Bilsem devlete bağlı bir kuruluştur. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışır. Bilsem’ e alınacak yetenekli öğrenciler sınav ile seçilir. Türkiye’ de her ilde en az bir tane bilim sanat ve Eğitim Merkezi bulunup bu sayı nüfus oranına göre artış gösterebilmektedir. Bilsem sınavı için bireysel başvuru yapılmaz. Sınıf öğretmenleri tarafından ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinden aday gösterilir. Sınav tablet üzerinden dijital olarak yapılır. MEB Giriş Milli Eğitim Bakanlığı sistemine giriş için arama motorundan meb.gov.tr internet adresine gidilir. Açılan sayfada sınavlar ve duyurular hakkında bilgiler yer alır. Aranılan bilgi bu sayfada kolaylıkla bulunur. MEB Sınav Sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavların sonuçları yine Milli Eğitim Bakanlığı’nın sayfasında açıklanır.
Arama motoruna Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçları yazıldığı zaman Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçmişten bugüne yapmış olduğu tüm sınavların sonuçları sıralanır. Bu şekilde istenilen sınavın sonucu tarihi ne olursa olsun kolaylıkla öğrenilmiş olur. MEB Ehliyet Ehliyet sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığı için başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı’nın sayfası üzerinden yapılır ve sınav sonuçları da yine Milli Eğitim Bakanlığı’nın sayfasında açıklanır. MEB LGS Sonuçları Liselere geçiş sınavının yeni formu olan LYS başvuruları sonuçları ve lise tercihleri gibi işlemler Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden yapılmaktadır liseye geçiş sınavı 2 Haziran’ da yapılmıştır ve sınav sonuçları 26 Haziran’da açıklanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı sistemi üzerinden lise tercihlerini yapan öğrenciler yeni eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yerleştirildikleri liselerde eğitim hayatlarına devam edecekler. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG Liseye giriş sınavı LGS’ den önce TEOG olarak adlandırılmaktaydı. LGS’nin aksine TEOG’ a girmek zorunludur. Aynı zamanda toplumda TEOG sınavında özel okullardaki öğrencilere bol ve haksız not dağıtıldığı gibi bir görüş hakimdi ancak LGS sınavında böyle bir durum söz konusu değildir.
 

Exit mobile version