Matematik ile İlgili Filmler

Matematik ile ilgili filmler arayanlar için sadece en iyilerini içeren bir liste hazırladık. Bu listedeki filmlere mutlaka göz atmalısınız.

Matematikçiler ve matematik ile ilgili filmler arayışında mısınız? Bununla ilgili tahmin edebileceğinizden çok daha fazla film çekildi ve izleyiciler ile buluşturuldu. Bu, matematik ile uzaktan yakından bağlantısı olan filmlerin tamamını izlemek için çok uzun bir zamana ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor.

Tabii ki her film izleyicilerin beğenisini kazanmayı başaramıyor. Değerli vaktinizi bu filmleri izleyerek harcamak istemeyebilirsiniz. Sadece en iyi filmleri izlemenizi sağlamak için her konuda sadece izlemeye değer yapımları sıralıyoruz. Bu listedeki filmler de kesinlikle izlenmesi gereken matematik konulu filmlerden oluşuyor.

İzlenmesi Gereken Matematik ile İlgili Filmler

Matematik ile ilgilenen, matematik dehalarının hayatı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler yukarıdaki filmleri izleyebilir. Bu filmler hakkında daha detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

The Man Who Knew Infinity

1. The Man Who Knew Infinity

Film, Hindistan’da büyüyen, en nihayetinde Cambridge’e giden ve matematik alanına büyük eserler veren bir matematikçi olan Srinivasa Ramanujan’ın hikâyesini ele alıyor.

2. The Martian

Mars’taki bir görevde fırtına yüzünden ekip ile bağlantısı kopan astronotu ele alıyor. Ekibin geriye kalan üyeleri, kaybolan astronotun öldüğünü düşünse de Mark Watney aslında hayattadır. Tek başına hayat mücadelesi verirken en büyük güvencesi ise matematik ve matematiksel düşünmektir.

3. A Beautiful Mind

Film, zeki ama asosyal bir matematikçi olan John Nash’ın kriptografi ile ilgili yaptığı bir anlaşmadan sonra kâbusa dönen hayatını merkezine alıyor.

Ortaöğretimde matematik dersinde öğrendiğiniz bilgilerin dışarıdaki hayatta size ne gibi bir faydası olacağını sormuş ya da böyle bir düşünceyi en azından içinizden geçirdiyseniz A Beautiful Mind, bunun cevabını içine biraz da eğlence katarak oldukça iyi bir şekilde veriyor.

4. Hidden Figures

Hidden Figures, NASA’nın ilk zamanlarında büyük bir rol üstlenen kadın matematikçilerden oluşan bir ekibin hikâyesini işliyor.

5. Gifted

Matematik alanında üstün bir başarıya sahip olan Mary adlı öğrenci, kendini büyükannesi ile amcası arasındaki velayet davasında bulur.

Tek mekânda geçmesine rağmen oldukça sürükleyici filmlere de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version