Mario Kart Tour

Mario Kart Tour lansman sırasında birçokları için çok sinir bozucu olsa da yeni değişiklikler çok konuşulan oyunu daha parlak bir geleceğe yönlendiriyor…

Bir oyunla ilgili hayal kırıklığına uğramak hiç hoş değil ama ne yazık ki Mario Kart Tour için tam olarak böyle bir şey oldu. Nintendo’nun sevilen go kart yarışının mobil cihazlara gelmesi bizi çok heyecanlandırdı, ancak gerçekte oyunun kendisini sevmesi zor.

Oyunda sevimli ve etkileyici HD grafikler gibi birkaç küçük pozitif özellik var. En sevdiğiniz karakterlerin mobil gösterimleri Nintendo Switch’e oldukça yakın görünüyor ve araçlar beklediğinizden daha ayrıntılı. Araçlardan bahsetmişken oyunda eski ve yeninin gerçekten güzel bir karışımı var. Bir dizi yeniden düzenlenmiş klasikler sunan oyunda gerçek yaşam konumlarına dayanan yeni pistler yer alıyor.

Ancak, ne yazık ki, bu oyunu eğlenceli kılmak için yeterli değil. Mario Kart Tour’u almak birçok yönden sinir bozucu. Biz de oyunun daha iyi bir sürümünün bir noktada yayınlanabileceği yönündeki “muhtemelen yanlış bir umutla” bir dizi iyileştirme listesi hazırladık.
İşte, Mario Kart Tour’u daha eğlenceli hale getirebilecek şeylerin listesi:

Mikro ödemelerin tonunu yumuşatmak

Mario Kart Tour oynamak ücretsiz ancak kesinlikle mikro ödemelerle dolu. Tabii ki, mobil oyunda gerçek para ödeme seçeneğine sahip olursunuz, böylece daha hızlı eşya kilidini açabilirsiniz. Ancak Mario Kart Tour bunu daha da ileri götürüyor ve aylık 4,99 $ karşılığında abonelik veriyor. Size 100’den fazla oyun sunan Apple Arcade üyeliğine eşit olan bu saçma fiyatı ödüyorsanız nadir eşyaların kilidini açmak için daha da fazla şansınız olur.

Oyunu daha fazla zorlaştırmak

Her ne kadar karakter ve araçlar harika görünse de Mario Kart Tour’daki asıl yarış hakkında biraz çekingen bir şey var. Kontroller gayet iyi ve bu oynama basitliğinin etkileyici olduklarını bile iddia edebiliyorsunuz.  Direksiyon arasında geçiş yapmak, öğeleri kullanmak ve oynamak için bir parmağınızı kullanabilirsiniz. Bu Mario Kart’ın mobil için kontrol düzeninin doğal bir yolu gibi görünüyor ki istediğimiz buydu.

Ancak, uygulanabilir kontrollere rağmen, tüm yarış deneyimi “raylardaymış” gibi hissettiriyor. Oyun bir parkurun kenarından düşmenizi ve hatta biraz yoldan çıkmanızı imkansız hale getiriyor. Bir köprüden aşağı düşeceğinizi düşünüyorsanız, oyun sizi düzeltiyor, bu direksiyonun bile biraz gereksiz olduğunu hissettiriyor.

Oyunda her şey çok kolay; bariyerlerle bowling oynamak gibi hissediyor ve genel deneyim olarak, oyunculara yanlış yapmak için daha fazla fırsat verilebilir. Dünyanın sınırından düşmek eğlencenin bir parçası olmalı!

Çok oyunculu mod eklemek

Mario Kart Tour ile ilgili en garip şeylerden biri, tüm oyunun şu anda solo oyun etrafında dönüyor olması. Herhangi bir zamanda sayısız karaktere karşı yarışıyor olsanız bile, hepsi rastgele isimler verilen botlar tarafından kontrol ediliyor. Mario Kart arkadaşlarınızla koltuk başında geçen akşamların vazgeçilmezlerinden biri haline geldiğinde, oyunda bir yarış için arkadaşınıza meydan okuyamamak kaçırılan büyük bir fırsat gibi geliyor.

Görüldüğü üzere, Mario Kart Tour’un tamamı aslında tek oyunculu bir hikaye modu. Bir seferde bir yarışta mücadele ediyorsunuz ve yarışı kazanma listedeki bir sonraki yarışın kilidini açıyor. Bu birkaç boş dakikayı öldürmenin iyi bir yolu ancak arkadaşlarınıza karşı yarışmak oyuna tamamen yeni bir dinamik katacaktır. Neyse ki oyun içi menü, çok oyunculu modun “gelecekteki sürüm güncellemesinde mevcut olacağının” sözünü veriyor.

Tek oyunculu çevrimdışı eğlenceyi güçlendirmek

Botlara karşı oynadığınız gerçeğine rağmen Mario Kart Tour internete bağlı değilseniz işe yaramaz. Bu, özellikle mobil cihazlar için çevrimdışı oyunların giderek daha nadir bir tür olduğu bir zamanda büyük bir sürpriz gibi gelmiyor ama yine de biraz garip görünüyor.

Çevrimiçi bir bağlantının neden gerekli olduğu konusunda alaycı öneriler sunmak kolay. Oyun, internet yoluyla birkaç kuruş verme konumunda değilsek, bizi tam anlamıyla uygulamayı açmamıza izin vermeyecek şekilde mikro ödemelere çekecek kadar umutsuz mu? Belki de açıklama bundan daha az çirkin olabilir: Eğer oyun aktif bir bağlantı kuramazsa, belki oyun dosyası çok büyük olacaktır. Ama yine de 4G sinyalinden oluşan bir cennete gitmedikçe, hareket halindeyken bu oyunu oynamak oldukça zor olacak.

Tabii ki Nintendo’nun Mario Kart Tour için gelecekteki güncellemeler ile oyuncuları kazanıp kazanmayacağını sadece zaman gösterecek. Yaklaşan multiplayer ilavesi, olayları büyük ölçüde değiştirebilir, bu yüzden o cephede umut verebiliyoruz. Hayal ettiğimiz diğer değişikliklere gelince, bekleyip görmek zorunda kalacağız.


 

Exit mobile version