macOS Monterey 12.2 Geliştirici Beta Yayınlandı

Apple Perşembe günü macOS Monterey 12.2'nin Sürüm Adayını test için geliştiricilere ve genel beta test kullanıcılarına gönderdi.

Apple, Safari hata düzeltmesiyle geliştiricilere ve genel test kullanıcılarına macOS Monterey 12.2 RC’yi çıkarttı. Yeni yazılım, ikinci beta sürümünde bir hafta ve macOS Monterey 12.1’in yayınlanmasından bir aydan fazla bir süre sonra geldi.

Oldukça kısa bir beta döneminden sonra Apple, hem geliştiriciler hem de genel test kullanıcıları için macOS Monterey 12.2’nin sürüm adayını yayınladı. Dahil edilen önemli bir değişiklik, Safari hatası için bir düzeltmedir. Hem iOS 15.3 hem de macOS 12.2 RC sürümlerinde Apple, Safari hatasını ortadan kaldırdı.

macOS 12.2 RC (yapı numarası 21D48), şimdi Apple’ın Geliştirici web sitesinde ve genel beta web sitesinde geliştiriciler ve genel test kullanıcıları için görünüyor. OTA, betaya kaydolanlar için de yakında gösterilmeye başlayacak.

Yeni Güncelleme ile Karşımıza Çıkacak Yenilikleri

İlk macOS 12.2 beta, yeni, yerel bir Apple Music uygulamasıyla geldi. Daha önce de belirtildiği gibi; müzik uygulamasının bazı bölümleri, örneğin müzik kitaplığı gibi zaten yereldi. Ancak artık Mac kullanıcıları, sonuç sayfaları bir web sayfası yerine yerel bir arayüzle görüntülendiğinden; Apple Music’te yeni şarkı aramanın çok daha hızlı olduğunu fark edecekler. Öğeler arasında gezinme de beta uygulamasıyla daha yumuşak hale geldi. Ayrıca izleme dörtgeni hareketleri artık daha duyarlı.

Her iki uygulamayı yan yana karşılaştırdığımızda, beta Müzik uygulaması bazı arayüz efektleri eksikken daha basit görünür. Bunun nedeni muhtemelen Apple’ın her şeyi yeniden oluşturmasıdır. Ayrıca yerel sürümün tüm bu görsel efektleri geri alması biraz zaman alacaktır.

macOS 12.2 beta, yeni MacBook Pro’da ProMotion ile Safari’de kaydırmayı da iyileştirir.

İkinci 12.2 beta ile gerçekten yeni bir şey görmedik, bu yüzden RC yapısı ile aynı olup olmadığına dikkat edeceğiz.

macOS Monterey 12.2 Nasıl Yüklenir?

Kayıtlı geliştiriciler betayı Apple Developer Center aracılığıyla indirir. Ayrıca uygun profil yüklendikten sonra, Beta’lar Sistem Tercihleri’ndeki Yazılım Güncelleme mekanizması aracılığıyla kullanır olacaktır. Apple ayrıca Big Sur kullanıcıları için bir macOS 11.6.3 sürüm adayı sürümünü yayınladı.

Şu an itibariyle, Apple’ın henüz “macOS Monterey”e eklemediği önemli bir özellik var: Evrensel Kontrol. Evrensel Kontrol, tek bir fare ve izleme dörtgeninin birden fazla Mac ve iPad ile kullanılmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca Apple, bu baharda piyasaya sürüleceğini söyledi.

Exit mobile version