macOS Big Sur 11.3 Çıktı! İşte Yeni Özellikler

Apple, Pazartesi günü macOS Big Sur 11.3 güncellemesini uyumlu Mac cihazları için yayınladı. Günellemede AirTag desteği, yeni Safari özellikleri gibi pek çok yenilik bulunuyor.

M1 çipi ile çalışan bir Mac modeliniz varsa ve iPhone ve iPad uygulamalarını kullanıyorsanız, bu güncelleme işinize yarayacak. Bunların yanında yeni güncellemede M1 işlemcili Mac cihazlar için iPhone ve iPad uygulamaları, AirTag desteği, Safari özellikleri, oyun kolu desteği, yeni emojiler ve Siri yenilikleri gibi pek çok yenilik geliyor.

macOS Big Sur 11.3
macOS Big Sur 11.3

macOS Big Sur 11.3 yenilikleri

Öncelikle yeni Apple ürünü olan AirTag desteğinden bahsedelim. Big Sur 11.3, eşyalarınızı bulabileceğiniz AirTag cihazı desteği ile birlikte geliyor. Böylece AirTag’iniz kaybolduğu zaman da Mac cihazınız ile nerede olduğunu bulabilirsiniz.

macOS Big Sur 11.3 güncellemesi

İkinci bir özellik, M1 işlemcili Mac cihazlarınız için iPhone ve iPad uygulamaları desteği. Bununla birlikte bu uygulamaları kullanırken pencere boyutunu değiştirip en yüksek çözünürlükte tam ekrna olarak görüntülemeyi seçebilirsiniz. Aynı zamanda oyunlar için klavye ve fare desteği de mevcut olacak.

macOS Big Sur 11.3 iPhone ve iPad oyunları için klavye ve mouse desteği

Üçüncü özellik ise yeni emojiler. Kullanıcıların sevdiği özelliklerden biri olan emojiler de güncelleniyor. Yeni sürümde 200’den fazla yeni emoji kullanıcıların karşısına çıkacak.

macOS Big Sur 11.3 yeni emojiler

Dördüncü olarak, yeni Siri güncellemesiyle birlikte çok daha fazla ses opsiyonu olacak. Bunun için Ayarlar > Siri ve Arama > Siri Sesleri kısmına giderek istediğiniz Siri sesini seçebilirsiniz.

Apple Music yenilikleri

Beşinci yeni özellik ise Apple Music ile ilgili. Apple Music ile şimdi bir şarkının veya çalma listesinin sonuna geldiğinizde, o türde başka bir şarkıyı otomatik olarak oynatıyor. Bildiğiniz gibi bu özellik Spotify’da zaten vardı. Artık Apple Music’de de mevcut. Bunun yanında ise dünya çapında 100 farklı şehirde popüler olan şarkıları anlık olarak görebileceksiniz.

Yeni podcast güncellemesi ile Podcast sayfası yenileniyor. Artık bölümleri yükleme ve kaydetme seçenekleri olacak. Böylece daha kolay ulaşabileceksiniz.

Oyun kolu desteği

Diğer bir dikkat çekici özellik ise muhtemelen oyun kolu desteği olacak. Big Sur 11.3 güncellemesi, yeni nesil oyun konsolları PlayStation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S oyun kolları desteği ile geliyor.

Aynı zamanda hatırlatıcı yenilikleri ile, hatırlatıcı listenizi çıkartma imkanınız olacak. Bunun dışında Safari desteği ile de, başlangıç sayfasını özelleştirebileceksiniz. Üstelik WebExtensions API sayesinde geliştiricilere, yeni sekme sayfası kullanan uzantılar sunuyor.

Exit mobile version