MacBook Air’de Oynanabilecek Oyunlar Neler?

MacBook Air'de oynanabilecek oyunlar mı arıyorsunuz? Aslına bakacak olursanız seçenek yelpazeniz oldukça geniş.

MacBook Air, Türkiye’de en çok tercih edilen Mac bilgisayar türü. Gerek fiyatı gerekse sunduğu avantajlarla tüketicilerin tercihi. Şu da bir gerçek ki MacBook Air’de oynanabilecek oyunlar oldukça sınırlı.

MacBook Air hangi yılda üretilmiş olursa olsun, oyun tarafında sunduğu avantajlar çok göz alıcı olmayacak. Favori oyununuzu açabilir, oyun oynamanıza da imkan verebilir ama konu yüksek grafik ayarları olduğunda beklentileri karşılamayacak.

Neyse ki handikaplarına rağmen MacBook Air’de keyif alarak oynayabileceğiniz bazı harika oyunlar var.

MacBook Air’de Oynanabilecek Oyunlar Listesi

MacBook Air’de oynanabilecek oyunlar söz konusu olduğunda yukarıdaki listede yer alan oyunlar ön plana çıkıyor. Gelin, bu oyunlar hakkında biraz fikir sahibi olalım.

1. Total War: Attila

Total War serisi, MacBook Air kullanıcıları için uzun yıllardır vazgeçilmez strateji tabanlı video oyunları anlamına geliyor.

Orta Çağ, İlk Çağ, Yakın Çağ ve çeşitli coğrafi bölgeleri kapsayan alanlardaki siyasi, askeri ve yönetimsel şartların eksiksiz şekilde tamamlanması tüm oyunların ortak temasını oluşturuyor. Komşu devletlere savaş açıyor ya da iyi geçiniyorsunuz, aldığınız tüm kararlar geleceğinizi etkiliyor.

Total War: Attila

Total War Attila, serinin en ilginç yapımlarından. Steam üzerinden satın alınabiliyor. Oyunda oldukça karanlık bir tarihi dönem olan Hunlar’ın Avrupa kıtasına yönelik akınları, bu akınların sonuçları esası oluşturuyor. İrili ufaklı devletler veya daha güçlü Roma İmparatorluğu’nu seçip oynayabiliyorsunuz. Dilerseniz doğrudan göçebe haldeki Hunları alıp şehirleri yakıp yıkıyorsunuz.

Tüm zamanların en çarpıcı sıra tabanlı strateji oyunlarından biri. İşin güzel yanı ise ağırlıklı olarak yüksek grafiklere ihtiyaç duymayan ‘coğrafi harita’ üzerinde geçiyor olması.

Oyunda sürekli savaşmıyorsunuz, bu da çok daha gelişmiş grafik gücüne ihtiyaç duyan detaylı savaşlar olmadan harikulade bir oyun deneyimi anlamına geliyor. Son nesil 8 GB RAM’li MacBook Air’de rahatça oynayabileceğiniz yapım, önceki nesil 4 GB’li modellerde ise kasmalarla sizi üzebilir.

2. Football Manager 2020

Kökeni neredeyse 90’lı yıllara kadar giden serinin bu oyununda bir futbol kulübünün menajeri oluyor, onu tüm yönleri ile kontrol ediyorsunuz. Transferler, takım taktikleri, oyuncu görüşmeleri, yönetimle görüşmeler, soyunma odası aksiyonları derken sizi entrika ve sporun kesişimiyle baş başa bırakıyor bu çarpıcı yapım.

Önceki yıllarda olduğu gibi bir ‘Touch’ versiyonu da sunan oyun, bu sayede daha az oyuncu verisi ve dolayısıyla düşük karmaşa eşliğinde de deneyimlenebiliyor. Yok, ben veri ve analizleri severim diyorsanız da özgün sürümle oynayabiliyorsunuz. İşin harika tarafı ise oyunun tüm akıcılığına karşın yüksek grafik gücüne ihtiyaç duymaması. Ekranınızda oyuncu listeniz, şablonlar ve çok da detay sunmayan çeşitli tasarımlar var.

Tabii ki futbol karşılaşmalarını izleme imkanı da mevcut, ancak bunda da yüksek grafiksel detaylar söz konusu olmadığı için MacBook Air’inizde kasma yaşanmıyor. Yılın en iyi spor temalı oyunlarından Football Manager 2020, genel itibarıyla sorunsuz bir şekilde oynanabiliyor.

3. Dying Light 5th Anniversary

Felaket sonrası açık dünyada hayatta kalma temalı bir oyun olan Dying Light 5th Anniversary, zombilerin arasında çarpıcı bir yaşam mücadelesini merkezine yerleştiriyor. Türkçe dil desteği de var.

Tek kişilik oyunun yanı sıra online olarak da deneyimlenebiliyor. Eğer online deneyecekseniz ansızın öldürülebilirsiniz, bu tehdit altında internet bağlantınızın da iyi olması gerek. Aksi taktirde bağlantı kesintileri yaşayabilirsiniz. Tekrar bağlanıldığınızda ise öldüğünüzü görebilirsiniz! Bunu istemeyiz. Daha iyi internet bağlantısı için TP-Link’in güçlü modem ve router’larını tercih edebilirsiniz.

Oyuna dönecek olursak hayatta kalmanız lazım. Yani malzemeler bulmalı, yaralandığınızda kendinizi tedavi etmeniz gerek. Tüm bu argümanlar sizi süreklilik halinde araştırmaya, keşfe davet edecek. Zombilerle kapışmalarınız ise kah fırlattığınız cisimler kah yakın dövüşlerle tüylerinizi ürpertecek. Korkunç efektlere de sahip olan yapım, kalp hastasıysanız uzak durmanızı gerekli kılıyor.

4. Hearts of Iron IV: Man the Guns

Hearts of Iron IV, Total War serisini andırsa da daha farklı bir oyun. Yakın tarihi, 2. Dünya Savaşı’nı konu edinen bu iddialı yapım, genel itibarıyla aldığınız kararları geniş bir coğrafi harita üzerinden gerçeğe dönüştürme çabanızı temel alıyor.

Yapım, seçtiğiniz ülkenin tüm karar mercilerini kontrol etmeniz, örneğin poltik hamleler yapmanız, askeri harekatlar düzenlemeniz ve bu yönde geliştirmeler yapmanız gibi gereklilikler içeriyor.

Gayet iyi grafiklere sahip olan yapım, genel itibarıyla 4 GB RAM’e sahip önceki nesil Mac’ler de dahil olmak üzere tüm Apple masaüstü modellerinde olabilecek en iyi konforla oynanabiliyor. Türkçe dil desteğinin olmaması bir nebze üzse de kısa sürede aşina olacağınız, keyifli bir strateji oyunu söz konusu. Üstelik Steam’de satın alabileceğiniz mütevazı fiyatlı oyunlardan.

5. Portal 2

Portal 2, bağımlılık yapan birinci şahıs bulmaca oyununda oyuncuları Aperture Science’a döndürüyor. Dev Aperture araştırma tesisinden ayrılmaya ve özgürlüğünü talep etmeye çalışıyorsunuz.

Eşsiz bulmacalarla donatılmış çeşitli odalarda çalışmayla görevlendiriliyorsunuz, ikonik portal silahlardan başka hiçbir silahınız yok. Çeşitli nesneleri, ortamları kullanacak ve çoğu zaman tesis içerisinde ilerlemek için kendinizi kullanacaksınız. Portal 2, önceki sürümün başarılı formülüyle genişletildi ve derin bir hikaye ile oyunun temeli güçlendirildi.

Aktörler Stephen Merchant ve J.K. Simmons sesi tekrarlayan karakterler ve oyundaki çalışmaları da tam isabetli. Olay, ciddi bir çatışma ile ilgili olsa da, oyun her fırsatta iyi zamanlanmış komedi ile dolu. Portal 2, oyundaki en eşsiz deneyimlerden biri ve aynı zamanda en komik olanlarından biri.

6. Gone Home

Gone Home, oyuncuyu hiçbir bulmaca ve düşman bulunmayan bir çevreye sokan ve sadece keşfetmelerine izin veren nadir oyunlardan biridir. Bir sonuç var elbette, ama oraya nasıl ulaşacağınız tamamen size ve nasıl araştırdığınıza bağlıdır.

Yurtdışında bir yıl kaldıktan sonra eve dönüyorsunuz ve ailenizin yaşadığı yere vardıktan sonra bakıyorsunuz evde kimse yok. Oyuncu, ailenin nereye gittiğine ve ne yaptıklarına ilişkin ipuçları için evi gözden geçirir. Oyunun ipuçlarını nasıl bulacağınız ve bunları nasıl bir araya getireceğiniz konusunda tam bir kontrole sahipsiniz.

Eşsiz oyun stili ile Gone Home, baştan sona sizi bilgisayarınıza bağlayacak. Silahsız veya Büyük Babalar olmadan ve daha fazla gizemle Bioshock oyununu düşünün.

7. Kerbal Space Program

Kerbal Space Program, sıradışı bir bileşen kombinasyonu sunuyor. Çizgi film unsurlarına ve oyunu dolduran garip, minyon tarzı yaratıklara rağmen, KSP şaka değil.

Uçuş simülasyonu hiç bu kadar derin, bu kadar ilgi çekici, ya da çok fazla bağımlılık yapmamıştı ve Kerbal, ciddi roket yapım düşüncelerini dengeleyerek sonsuz denemeye izin veren affedici bir oyun ile hem sıradan oyuncuya hem de ciddi fizikçiye bir oyun alanı sunuyor.

Oyun, sadeleştirilmiş görünümleri ve tatmin edici bir ilerleme hissinden yararlanan hemen hemen her bilgisayarda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ay’a ulaşabilen bir roketin nasıl yapılacağını öğrenmek için sayısız saatler harcayabilirsiniz. KSP, inanılmaz tekrar değeri ile hem eğitici hem de eğlenceli birkaç oyundan biri.

8. Firewatch

Bir bütün olarak video oyunu ayarları, birbirleriyle son derece benzer. İnsanları birbirine karşı mücadeleye çeken savaş ve çatışma alanlarına odaklanmaya eğilimlidirler.

Geliştirici Campo Santo, aynı eski ortamları keşfetmekle yetinmedi ve 80’lerin sonlarındaki yoğun Wyoming vahşi doğasında bir oyun seti yarattı. Yeni bir yangın gözcüsü olarak oyunun kahramanı Henry, işinin sıkıcı ve sıradan olduğunu düşünür, ancak olaylar göründüğü gibi değildir.

Firewatch’ı diğer “yürü ve konuş” oyunlarından ayırmaya yardımcı olan şey, biraz kısıtlı özelliklere sahip gerçekçi karakterler ve parlak renkler ile harmanlanan muhteşem sanat tarzıdır. Anlaşılacağı gibi, Campo Santo da gelecekte çok farklı bir proje yapmayı seçse bile, görsellerin burada kalmaya devam edeceğini umuyoruz.

9. Life is Strange

Life is Strange’te kahraman Max Caulfield ve onun en iyi arkadaşı Chloe Price, dünyada kendilerine yer bulmak için mücadele ediyorlar. Max’in yeni “geri sarma” yeteneğinin yardımıyla da bir zamanlar hepimizin başına dert olan “farz edelim” sorusuna yanıt arıyorlar.

Oyunun karakterleri, son derece yetenekli Ashly Burch’in de dahil olduğu muhteşem ses performanslarıyla hayat buluyor ve lisanslı müziğin mükemmel müziği, en basit hikaye vuruşlarına bile ekstra bir duygu unsuru katıyor.

10. Crusader Kings 3

Paradox Development Studio tarafından geliştirilen Crusader Kings III, strateji türünde oyun sevenlerin kaçırmaması gereken oyunlardandır. Savaşlar, entrikalar ve durmak bilmeyen mücadeler… Orta Çağ’da geçen bu oyunu oynayarak boş zamanlarınızı eğlenerek değerlendirebilirsiniz.

MacBook Air’de Oyun Oynanır mı?

Oyunlar ve Mac bilgisayarları her zaman en iyi şartlarda buluşmuyorlar. Birçok kişi, en iyi PC oyun deneyiminin Windows tabanlı bir makine ile geldiğine inanıyor ve zamanlarını Mac için harcamıyorlar. Bu argüman genellikle Mac’lerin güçlü bir GPU’sunun olmaması ve kısıtlayıcı donanım tasarımlarıyla başlıyor ve bitiyor.

MacBook Air’de oynanabilecek oyunlar yelpazesi, Windows işletim sistemli bilgisayarlarda oynanabilecek oyunlar yelpazesi kıyaslandığında oldukça dar bir yelpaze ile karşılaşıyoruz.

Tabii, bu Mac’te oyun oynamanın imkânsız olduğu anlamına gelmiyor. Son zamanlarda pek çok A sınıfı oyun, Mac ile uyumlu olacak şekilde geliştirildi ve Apple ürünü kullanan oyuncuların gözdesi oldular.

Özel bir oyun bilgisayarı olmadan Life is Strange ve Civilization VI gibi çok sayıda büyük oyunu oynayabilirsiniz.

İçerik üreticileri neden MacBook kullanılır sorusunu yanıtladığımız yazıya da bakabilirsiniz.

Exit mobile version