Mac Saat Uygulaması Nasıl Yararlı Olur?

macOS Ventura: Yeni saat uygulamasının Mac cihazlarınızda nasıl yararlı olabileceğini merak mı ediyorsunuz? Gelin birlikte bakalım.

Mac, macOS Ventura‘da Apple’ın Saat uygulamasını getirdi ve bu şaşırtıcı derecede faydalı bir eklenti olarak kullanıcılar tarafından beğenildi. Yeni uygulama, uygun Mac entegrasyonu, Siri kontrolü ve daha fazlasını içerir.

Tek Apple Birleşik Platformu olan Mosyle tarafından size getirildi. Mosyle, 5 farklı uygulamayı Apple’a özel tek bir platformda tam olarak entegre ediyor. İşletmeler, tüm Apple cihazlarını otomatik olarak dağıtabilir, yönetebilir ve koruyabilir. Apple filonuzu inanması zor bir fiyatla otomatik pilota nasıl geçireceğinizi öğrenmek için ücretsiz bir hesap isteyin.

Saat Ama Mac İçin!

Saat uygulaması simgesi, iPhone ve iPad’den bildiğimiz analog saat gibidir. Dock’a veya Launchpad’e yerleştirildiğinde geçerli saati gösterir. Ancak saniye ibresi yoktur. Finder’daki uygulama simgesi bir saniye ibresi içerir. Ancak bu canlı bir saat değildir. Saniye ibresi hoş bir dokunuş olurdu. Ancak menü çubuğundaki dijital saatin yerini alabilecek küçük olandan daha iyi bir analog saat olarak görünüyor.

Tanıdık Arayüz

Saat uygulaması tasarımı, iPad sürümüne ve daha kompakt iPhone sürümüne çok benzer. Tek bir pencere size dünya saati, alarm, kronometre ve zamanlayıcı için dört sekme seçeneği sunar. Dünya saati, özellikle birden fazla şehir eklediyseniz, diğer bölümler düzgün bir şekilde ayarlanırken, Mac boyutundaki ekranlara en iyi şekilde ölçeklenir.

Tıpkı iPhone ve iPad’de olduğu gibi şimdi Mac’te saat dilimlerini görüntüleyebilir, alarm ayarlayabilir, kronometre başlatabilir veya zamanlayıcı çalıştırabilirsiniz. Yaklaşan alarmlar için yeni bir Mac widget’ı bile var. Keşfedilecek büyük bir sürpriz yok ve Mac’e uyarlanmış arayüz geçer not alıyor.

Mac Cilası

Saat uygulamasının şaşırttığı ve sevindirdiği yer zamanlayıcılardır. Bir zamanlayıcı ayarlarsanız, geri sayım otomatik olarak Mac’inizin üst kısmındaki menü çubuğuna eklenir. Tıklandığında Saat uygulaması açılır ve Saat uygulamasından çıksanız bile geri sayım devam eder. Bu yeni yerleşik özelliğin Mac üzerinde çalışırken görevleri ve zamanı yönetmek için çok yararlı olduğu görülüyor.

Bir zamanlayıcı veya alarm çaldığında ne olur? Saat uygulaması, siz kapatana kadar devam eden bir bildirim gönderir. Zamanlayıcı veya alarm sesi çalar, ancak müzik çalarken duymak zor olabilir, bu yüzden dikkatli olun.

Saatin Mac’te olduğu diğer büyük yardımcı program, yeni Siri komutları kazanıyor. macOS Ventura’daki Siri, alarmları ayarlayabilir ve zamanlayıcıları ilk kez başlatabilir. Mac’teki Siri için tartışmasız ilk harika özellik!

Ne yazık ki, Mac’teki Saat uygulaması, zamanlayıcılarla ilgili olarak iPhone ve iPad sürümüyle aynı sınırlamaya sahiptir; şimdilik sadece tek bir zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. Çoklu zamanlayıcı desteği hala HomePod ve Apple Watch ile sınırlıdır.

Saat uygulamasını Mac’e getirmek ilk başta önemsiz görünebilir. Ancak zamanlayıcılara sahip olmak muhtemelen macOS Ventura kullanıcıları için hoş bir özellik olacaktır. Mac ve iPad’deki yeni Hava Durumu uygulaması da oldukça iyi. macOS 13 Ventura, uyumlu Mac’ler için ücretsiz bir güncellemedir.

Exit mobile version