LoL Rünleri Neler, Ne İşe Yarar?

LoL rünleri neler, hangi rün ne işe yarıyor? League of Legends'a yeni başlayan her oyuncunun merak ettiği soruyu yanıtladık.

LoL rünleri, maç başlamadan önce seçilen şampiyonun ek yetenekler ve ilave güç kazanmasına yardımcı olur. League of Legends’ta farenin hareketindeki küçük bir gecikme bile çok büyük bir yenilgiye uğranmasına yol açabiliyor. Bu nedenle alınacak küçük bir ilave destek oldukça önemlidir. Rakibin önüne bunun gibi küçük farklarla geçebilirsiniz.

Rünlerin ne işe yaradığını öğrendiğimize göre League of Legends’ta bulunan rünleri sıralamaya başlayabiliriz.

En Popüler LoL Rünleri

League of Legends oyunundaki en popüler rünler bu şekildedir. Peki, bu rünler şampiyona nasıl bir avantaj sağlıyor? Dilerseniz gelin, her birini tek tek ele alalım.

En Popüler LoL Rünleri

1. Saldırıya Devam

Bir şampiyona 3 kez art arda normal vuruş yaparsanız o şampiyon ekstradan hasar alır, 6 saniye boyunca tüm vuruşlardan daha fazla hasar alır ve belirli bir süre boyunca savunmasız olur.

2. Ölümcül Tempo

Bir şampiyona hasar verdikten sonra saldırı hızı sınırı aşılır, şampiyon daha hızlı vurmaya başlar. Bu rünün özellikle Jinx gibi AD şampiyonların olmazsa olmazı olduğu söylenebilir. Bunun sebebi, söz konusu şampiyonların rakibe mümkün olduğunca çok vurmasının gerekmesidir.

3. Ayağı Çabuk

Saldırıp hareket etmek enerji yüklerinin birikmesini sağlar. 100 yüke ulaşıldığında hedefe yapılan bir sonraki vuruşta şampiyon iyileşme alır. Bununla birlikte hareket hızı da artar.

4. Elektrik Ver

Bir şampiyona 3 saniyede 3 farklı saldırı veya yetenek isabet ettirmek, o şampiyonun ekstradan hasar almasını sağlar. Zed gibi şampiyonların art arda kullandığı yeteneklerin rakip üzerinde etkili olması açısından “Elektrik Ver” rününün kullanılması önerilir.

5. Yırtıcı

Çizmelere hareket hızını arttıran ve bir sonraki saldırı ya da yeteneğe ilave değişken hasar verdiren aktif etki ekler.

6. Kara Hasat

Rakipler, büyük minyonlar ya da büyük canavarlar öldürüldüğünde ruh özü düşürür. Bu ruhları absorbe ettiğinizde bir sonraki saldırı absorbe edilen ruh özü sayısına bağlı olarak rakibin ilave değişken hasar almasına neden olur.

7. Aery’i Çağır

Aery, rakibe saldırılması hâlinde rakip şampiyonun üzerine gidip ona hasar verir. Çevrede takım arkadaşları varken onlara da kalkan sağlar.

8. Sihirli Yıldız

Rakibe yetenek isabet ettirilirse o rakibe doğru meteor fırlatır.

9. Sürat Coşkusu

Rakip şampiyona 3 farklı yetenek isabet ettirdiğinizde ya da rakip şampiyona 3 kez art arda normal vuruş yaptığınızda hareket hızınız anlık olarak artar.

10. Hortlağın Pençesi

4 saniyede bir şampiyona yönelik ilave büyü hasarı verir. Bununla birlikte şampiyonun can değerini arttırır.

11. Muhafız

Yakındaki takım arkadaşlarını koruma altına alır. Takım arkadaşı koruma altındayken ikisinden biri hasar aldığında ikisi de hareket hızı kazanır.

12. Dizginsiz Büyü Kitabı

Sihirdar büyülerini değiştirir ve bekleme süresini düşürür. Örneğin sıçra yeteneğiniz varsa bunu oyun devam ederken şifa ile değiştirebilirsiniz.

13. Buzul Takviyesi

Rakip şampiyona yaptığınız ilk vuruş onun yavaşlamasını sağlar.

14. Arakçı

Yetenek kullandıktan sonra yapılan ilk saldırı altın veya bir kez kullanılabilen bir eşya verir.

League of Legends’ta yükselmek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? LoL dereceli sisteminin nasıl çalıştığını öğrenin.

Exit mobile version