LG X120

Beklentilerin ötesinde

LG X120   Küçük bir çantaya bile atıp taşıyabileceğiniz şık netbook LG X120, boyundan büyük işler başaran bir bilgisayar. Atom işlemcinin tüm avantajlarını taşıyan ürün, tasarım anlamında da oldukça başarılı. Mat dış kaplaması, “piano black” trendini takip eden, pırıl pırıl parlayan tasarımlar arasında bir fark yaratmayı başarıyor. İç kaplamada yine parlak beyaz renk tercih edilmiş olsa da, dış bölümde elde edilen sadeliğin bunu tercih edecek kullanıcılar arasında kendi kitlesini yaratması da büyük bir ihtimal. Kapağın mat yüzeyinin, parmak izlerine ve çizilmelere karşı dayanıklı olması da X120″nin bir diğer avantajı. Küçük bir ayrıntı olsa da, netbook”u çalıştırmak için dokunduğunuz güç düğmesinin beyaz ışığının da tasarıma zarafet kattığını belirtelim.
 
Sadece 1.2 kg”lık ağırlığı, kompakt boyutu ve yumuşak eğimli kenarları ile LG X120, çok hafif ve taşıması çok kolay. Ayrıca 3 hücreli pil için 3,5 saat ve 6 hücreli pil için ise 7 saatlik artırılmış şarj ömrü, hareket halindeyken daha uzun süre çalışabilme veya oyun oynama imkânı sağlıyor.Netbook”lar konusunda, klavyenin birçoğumuz için önemli bir nokta oluşturduğu aşikar. Bazı netbook modellerindeki küçücük klavyeler, birçok uygulamada kullanım zorluğu yaratabiliyordu ve alışık olmadığımız için de yadırgayabiliyorduk. Ancak yeni modellerde bu sorunun aşıldığı görülüyor. LG X120 de klavye kullanımında rahatlık sunan ürünlerden biri. Klavyeye kolayca alışabiliyor ve hızla kullanabiliyorsunuz. Trackpad”in boyutundan ötürü alışmanız biraz daha uzun sürse de, sonunda onu da rahatça kullanabiliyorsunuz. X120, diğer özellikleriyle de beğeni kazanıyor. Netbook”un üç adet USB portu ve bir SD kart yuvası bağlantı özellikleri arasında yer alarak farklı donanımlar kullanmanıza izin veriyor. Windows XP ile netbook”u gayet rahatlıkla ve uygulamalarda fark edilen bir hızla kullanmak mümkün. Ancak X120″nin şüphesiz en önemli farkı, Smart-on ekranı. Kullanımı kolay Smart-On (Akıllı çalışma) arayüzü sayesinde LG X120, Smart-On ekranını sadece beş saniyede yüklüyor. Tek bir simgeye tıklayarak, tarayıcısı, oyunları, MP3 çaları, fotoğraf görüntüleyicisi ve internet öğeleri gibi en sık kullanılan uygulamalara erişim sağlıyor. Böylece bu uygulamalardan birine ulaşmak istiyorsanız bunu çok daha çabuk ve keyifli bir arayüzle gerçekleştirebiliyorsunuz. 

3G HSPA bağlantısı ve 160GB sabit sürücüsü ile her yerde kullanılabilen güçlü bir taşınabilir bilgisayar imajı çizen X120, Smart-Link (Akıllı Bağlantı) teknolojisi ve sade USB kablosu ile diğer bilgisayarlara bağlanarak, bilgisayarın CD veya DVD sürücüsündeki verilere kolayca erişme, dosya paylaşma veya yeni uygulamalar kurma imkanı da sunuyor. Multimedya konusunda da X120″nin performansının bir netbook için başarılı olduğunu eklemek gerekiyor. 10.1 inç büyüklüğündeki ekran, 1024 x 576 piksel çözünürlükte. Videolar için oldukça yeterli bir alan sunuyor. Netbook, video görüşme veya konferans için 1,3 megapiksel webcam ile gelirken, LG You-Cam yazılımı da kullanıcıların fotoğraf enstantaneleriyle yaratıcılıklarını sergilemelerini sağlıyor. SRS WOW HD ve TruSurround XT destekli ses kalitesi de yine X120″nin sınıfı için oldukça iyi. Sonuç olarak tasarımı ve özellikleriyle sade ama farklı bir netbook arayanlar, LG X120″yi de incelemeden geçmemeli.

 

Exit mobile version