Yzn: Kemal Metin
LG’nin, G6 ile yakaladığı şöhreti, bir LG G6 mini ile taçlandıracağını düşünürken, LG Q6 çıkageldi. Abisi G6 gibi 18:9 ekran en/boy oranı ile tasarlanan Q6, orta segmentteki Q serisinin ilk telefonu oldu. Bir nevi mini LG G6 diyebileceğimiz, “FullVision” adı verilen inceltilmiş ekran kenarları ve %78 ekran oranı ile kullanıcısına komple bir ekran deneyimi sunan LG Q6, 2160×1080 çözünürlüğe ve 442 piksel yoğunluğuna sahip. Gorilla Glass 3 kaplı IPS 5.46 inç ekranı ve 69.3 mm genişliği ile tek el kullanımına uygun tasarlanan telefonun çerçevesi sağlam bir alüminyum profilden yapılsa da telefonun arka kısmının plastik olduğunu söyleyelim.
Kenarlarındaki alüminyum kısmın çok sağlam hissettirdiğini söyleyebilsek de plastik kısmın kolay çizildiğini ekleyelim. Fırçalanmış metal görünümü verilmiş plastik yüzeyi kılıfsız kullanılmasını pek tavsiye etmeyiz. 149 gr ağırlığında ve 8.1mm gibi kalın bir tasarıma sahip olan LG Q6’nın hoparlör ızgarası ise alıştığımızdan farklı bir tasarımla sol arka kısımda yer alıyor. Tek bir kamera kullanan telefonun kamera kısmının çıkıntısı bulunmuyor.
Kavisli ekran köşelerine paralel olarak yan kısımlar da kavisli. Sol tarafta ses açma/kısma tuşu ve sim kart yuvası bulunan LG Q6’nın sağ tarafında ise açma/kapatma tuşu bulunuyor. 3.5mm kulaklık girişinin de bulunduğunu ve telefonun altına konumlandırıldığını hatırlatalım. Ekranın alt kısmındaki ince çerçevesinde de bir LG logosu mevcut ama o kadar silik ki, farketmemiz zaman aldı.
Artık orta segment telefonlarda bile standartlaşan parmak izi okuyucusunun bulunmadığı telefonun güvenlik adına sunduğu en büyük özellik ise yüz tanıma fonksiyonu. Yazılımsal bir özellik olan bu güvenlik önleminin en az parmak izi okuyucu kadar hızlı olduğunu iddia eden LG’nin maliyeti düşürmek için bu hamleyi yaptığı anlaşılabiliyor. Yüz tanıma özelliğinin bir fotoğraf veya video kullanılarak kandırılmasını önlemek için “gelişmiş yüz tanıma” seçeneği de mevcut ama bu seçeneği aktif hale getirirseniz, yüz tanıma fonksiyonu birkaç saniye daha yavaş tepki verdiğini söylemeliyiz. Yüz tanıma fonksiyonu ekran kapalıyken de çalışıyor. Testlerimizde de ortalama ışık seviyelerinde bile (akşam ve iç mekan) gayet verimli çalıştığını söyleyebiliriz. LG’nin iddiası gibi neredeyse orta hızlardaki bir parmak izi okuyucu kadar hızlı çalıştığını söyleyelim.
İşlemci olarak yine orta segment bir işlemci olan Snapgragon 435 bulunuyor. 1.4GHz hızındaki 8 çekirdekli işlemci, 28 nanometre ile eski nesil bir işlemci olduğundan pil tüketiminin biraz düşündürdüğünü söyleyebiliriz. Grafik yongasının da orta segment olduğunu düşünürsek FHD+ bir ekranın çok seri oyunlar için biraz güçsüz kalacağını söylemek mümkün. 13mp arka, 5mp ön kameraya sahip olan LG Q6’da, iki kamera da f2.2 diyafram olarak tasarlanmış. ön kamerada, özçekim meraklılarını memnun edecek şekilde geniş açılı bir lens kullanılmış.
Ortalama ve üstü aydınlık seviyelerinde başarılı bir performans gösteren kameraların, karanlık ortamlarda aynı performansı gösteremediklerini söyleyelim. 3000mAh pilini termal pad gibi güvenlik önlemleri ile donatan LG, pil konusundaki güvenlik önlemlerini sıkı tuttuğunu gösteriyor. USB 2.0 mikro USB ile gelen telefonun, G6 modelinden sonra Type-C soketini değiştirmesini garip bulduğumuzu söyleyelim. 5GHz kablosuz bandını desteklemeyen telefonda FM radyo bulunuyor. Son olarak LG Q6’nın kutusundan Android 7.1 ile çıktığını hatırlatalım.
LG Q6 Satış Fiyat:1,219 TL
LG Q6 Artıları:
– Ekran/gövde oranı,
– Pil ömrü
– Segmentindeki özgün tasarım
– Yüz tanıma ile güvenlik
LG Q6 Eksileri:
– Parmak izi okuyucunun olmaması
– 8.1mm kalınlık
– Plastik arka yüzey
Yorum Yap