LG bazı telefonları için Android 12 güncellemesi sözü verdi

LG, akıllı telefon işinden çıktıktan sonra bazı cihazları için Android 12 işletim sistemi güncellemeleri sunmaya devam edeceğini söyledi, ancak şirketin zayıf geçmiş performansı, bu gelişmenin ardından güncellemelerin geleceği konusunda şüphe uyandırıyor.

Basın bülteninde ve bir ABD SSS sayfasında, LG yalnızca bazı güvenlik ve işletim sistemi güncellemeleri sağlamaya devam edeceğini söylüyor, ancak LG’nin Kore web sitesinde XDA Developers tarafından tespit edilen bir sayfada özellikle Android 12 işletim sistemi yükseltmesinin de seçili modeller için sağlanacağından bahsediliyor. Bu sayfada ayrıca, bunun ürün performansına bağlı olarak değişebileceği ve güncelleme kullanılabilirliğinin bölgeye göre değişebileceği belirtilmektedir.

Oppo Reno 6 özellikleri ve fotoğrafları ortaya çıktı

BAZI LG TELEFONLARI GÜNCELLEME ALMAYA DEVAM EDECEK

LG US, The Verge ile iletişime geçtiğinde daha spesifik bir şey paylaşmadı, yalnızca “LG’nin belirli modeller için belirli işletim sistemi yükseltmeleri sunabileceğini” ve “yakın gelecekte yazılım güncellemeleriyle ilgili ek ayrıntıların sağlanacağını” söyledi. ABD için de bir Android 11 güncelleme programı henüz onaylanmadı, ancak LG’nin Almanya web sitesinde yayınlanan ayrıntılar bunun neye benzeyebileceği konusunda kabaca bir fikir verebilir.

LG ANDROID GÜNCELLEMELERİ SUNMADA GEÇ KALDI

Ne yazık ki LG, telefon işinden çıkma kararından önce bile güncellemeler konusunda pek güvenilir değildi. Amiral gemisi cihazlar için bile işletim sistemi yükseltmeleri yavaş geldi. 2018’de şirket, bir “Yazılım Yükseltme” bölümü kurarak bunu düzeltmeye çalıştı, ancak 2019’un başlarında Android 9 Pie güncellemelerini sunma zamanı geldiğinde, aslında pek bir şey değişmemişti.

ANDROID 12 HANGİ LG TELEFONLARINA GELEBİLİR?

Şirket, Android 12 sözünü tutarsa, Wing ve V60 gibi yalnızca birkaç yüksek profilli cihaza gelmesini bekliyoruz. Ve yalnızca bu yılın ilerleyen zamanlarında şirketin telefonlarının birçoğuna gelmesi planlanan Android 11 ile, bu 12 güncellemesi gelse bile muhtemelen çok uzun bir yol olacak.

Exit mobile version