Lenovo Yoga C940

Son dönemde sık sık görmeye başladığımız ikisi bir arada dizüstü bilgisayar modelleri arasına Lenovo Yoga ailesinden yeni bir ürün daha eklendi. Lenovo Yoga C940, ister tablet ister bilgisayar deneyimi yaşamak isteyenler için şık tasarım ve üst düzey performans özellikleri ile dikkat çekiyor.

Her ne kadar büyük ekran akıllı telefonlar veya tabletler ile birçok işimizi halledebildiğimiz bir dönem yaşasak da dizüstü bilgisayarların önemi hiçbir zaman geçmiyor. Dizüstü bilgisayarları tablet olarak da kullanmayı sağlayan ikisi bir arada modeller ise birçokları için popüler olmaya devam ediyor.

İkisi bir arada ürün arayanlar için Lenovo Yoga C940 tasarımı ilk bakışta verdiği premium hissiyatı ile dikkat çekiyor. Sade bir tasarıma sahip olan modelin üst kapağında sadece Yoga imzası yer alıyor. Modelde 3,5 mm’lik kulaklık girişine yer verilirken diğer arabirimler arasında bir adet USB 3.0 ve iki adet USB Type C yer alıyor.

Sadece 1.35 kg’lık bir ağırlığa sahip olan Lenovo Yoga C940 dizüstü bilgisayarını sürekli yanında taşıyanlar için yüksek konfor sunuyor. Ekranı açıldığında oldukça ekranın etrafında ince çerçeveler yer alıyor. Ekranın üzerinde yer alan dahili kamera tersine çentik tasarımı ile konumlanıyor.

Performansı destekleyen donanımsal özelliklerde ise klavyesi rahat bir yazım için yeterli alan sunuyor. Trackpad’i ise hem dokunmatik hem ‘basmatik’ özellik sunuyor. Bu sayede farklı programlarda farklı kullanım şekilleri ile daha üst düzey bir kullanıcı deneyimi alınabiliyor.

Lenovo Yoga ailesinin en önemli özelliği olan 360 derece döndürme özelliği bu modelde de oldukça etkili bir şekilde kullanılabiliyor. Güçlü menteşesi ile katlanan model, tablet formatında kullanılabiliyor. Menteşenin yanında yer alan stylus kalemi ile dokunmatik ekran kalem ile oldukça hızlı bir şekilde kontrol edilebiliyor.

Modelin şık ve sade tasarımı yanında donanımsal özellikleri de bize üst düzey bir performans vadediyor. 10. nesil Intel Core i5-1035G4 işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. RAM kapasitesini yetersiz bulanlar için 16 GB RAM’li versiyon seçeneği de mevcut.

Modelin dahili hafıza tarafında 256 GB SSD yer alıyor. Ekran tarafında ise 14 inçlik 3840 x 2160 çözünürlükteki panel dizi ve film izlemek isteyenlere güzel bir deneyim sunuyor. Ayrıca Dolby atmos destekli hoparlör ile etkiletici bir ses çıkışı alınabiliyor.

15 saate kadar kullanım performansı sunan Lenovo Yogo C940 dizüstü ve tablet deneyimini aynı anda yaşamak isteyenler için şık tasarımı ve yeterli performansı ile oldukça iyi bir alternatif oluşturuyor.

Artılar

Tasarım

Pil ömrü

Hafiflik

Ekran

Performans

Eksiler

Fiyat daha düşük olabilirdi


 

Exit mobile version