Lenovo ThinkBook 13s-IWL

Lenovo’nun ikonik ThinkBook serisi, iş dizüstü bilgisayarları dendiğinde akla ilk gelenler arasında şüphesiz. Uzun yıllardır süregelen serinin en yeni modellerinden biri olan 13s, test merkezimizdeydi. 2019’un sonuna doğru duyurulan Lenovo ThinkBook 13s, son yıllarda gördüğümüz en dinamik, en enerji dolu ‘iş’ notebook’larından. Modelin tasarımında kullanılan renk paleti bu işin sırrı. Açık gri, koyu gri, siyah gibi kesinlikle birbiriyle uyum içinde var olan renklere touch pad’in etrafını saran parlak çerçevenin eşlik ettiğini görüyoruz. Sofistike model, adeta yeni kurulan bir startup gibi enerji dolu. Aynı zamanda yüksek derecede premium bir görünümle karşı karşıyayız.

1,4 kg ağırlıkta ve 13.3 inç ekrana sahip. Çok hafif bir model değil. Bu noktada ‘ortalama’ ağırlıkta demek doğru olacak. 15.9 mm kalınlıkta. Genel itibarıyla minimalist detaylar sunmakla birlikte 13.3 inçlik bir model için muazzam bir mobilite vadetmiyor.

Öte yandan modelde şık tasarım ciddi anlamda fark yaratıyor. Ekran çerçevesinden itibaren yüksek standartlarda tasarlandığına işaret eden çok sayıda ayrıntı sergiliyor.

13.3 inç ekranın kaderi olarak alt çerçevesi bir nebze kalın. Geniş ön panel için bu bir tasarımsal gereklilik. Son dönem modellerin birçoğunda gördüğümüz webcam’in basit bir sürükleme mekanizmasıyla açılıp kapanması, bu modelde de söz konusu. Bu sayede kullanıcı gizliliğine yönelik temel bazda bir siber güvenlik önlemi sunulmuş oluyor.

Ekranla klavye arasındaki menteşe hayli endüstriyel görünümde. Ek olarak ekran kapağının kolayca açılıp kapanmadığını da belirtelim. Tek elle yapacağınız ilk hamlenizin başarısızlıkla sonuçlanacağını söyleyelim, iki elinizi kullanmadan ekran kapağını aralayamıyorsunuz. Bu durum aslında dayanıklılık anlamında iyi. Daha uzun süre sorunsuz şekilde çalışacak bir ekran menteşesi izlenimi uyandırıyor.

Klavyede büyük tuşlar, geniş aralıklar ve nispeten büyük harf-rakam dizilimi ön planda. Sanki gözlüksüz de görülebilmesi için özellikle yerleştirilmiş büyük tuş ve harflerle sizi bekliyor bu model. Geniş bir touch pad’e sahip. Dokunma anında bıraktığı hissiyat keyifli. Ayrıca modelde arabirimler çokça mevcut.

Modelin sağ üst köşesinde parmak izi okuyucu görevi de üstlenen açma-kapama tuşu, aynı kısımda altta Lenovo logosu, klavyenin sol altında ‘audio by HARMAN’ yazısı dikkat çekiyor. Harman hoparlörlerle Dolby Audio özelliğine sahip. Harman ile üst düzey bir ses kalitesi sunan ürünler, Dolby Vision teknolojisine sahip Full HD ekranla geliyor. Diğer teknik detayları arasında Intel Core i5-8265U işlemci, 8 GB RAM, 256 GB SSD yer alıyor. Windows 10 Pro işletim sistemi yüklü halde geliyor. Son olarak bir iş gününü tamamlamanıza yetecek kadar şarj dayanıklılığı vadediyor.

Lenovo ThinkBook 13s dizüstü bilgisayarlar sayesinde işinizi en keyifli ortamlarınızda rahatça yaparken performans, hız ve güvenlikten de ödün vermiyorsunuz. Kesintisiz olarak çalışmayı sürdürürken, ThinkBook 13s eğlence özellikleriyle de işinize keyif katıyor.

Artılar

Tasarım

Ses

Klavye

Güvenlik

Parmak izi okuyucusu

Windows 10 Pro


 

Exit mobile version