Laptop Tuşları Basmıyor, Çözümü Nedir?

Laptop tuşları basmıyor, ne yapmalıyım diye merak mı ediyorsunuz? Bu rehberde yer alan yöntemlerle sorunu giderebilirsiniz.

Laptop Tuşları Basmıyor, Çözümü Nedir?

Önce bir tuş, sonra bir tuş daha… Siz farkına bile varmadan dizüstü bilgisayarınızın klavyesinin tuşları çalışamaz hâle gelir. Laptop tuşları basmıyor ve hâlihazırda harici bir klavyeniz de yoksa bu sorun sizin için son derece can sıkıcı bir hâl alabilir.

Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorsanız düzeltmesi de zor olabilir. Dizüstü bilgisayarınızın klavyesi ile ilgili sorun yaşamanızın nedeni, donanım arızasından yazılım sorunlarına kadar herhangi bir şey olabilir. Bu nedenle tüm olasılıkların üzerinde durmak gerekir.

Sorunu ortadan kaldırmaya nereden başlayacağınız hakkında hiçbir fikriniz yoksa aşağıda yer alan yöntemler size yardımcı olacaktır.

Laptop Tuşları Basmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Yukarıda yer alan tüm yöntemleri denemek zorunda değilsiniz. Sorunu gideren yöntemi bulana kadar ilerlemeye devam edin.

Klavyenin Zarar Görmediğinden Emin Olma

Klavyedeki tüm tuşların aynı anda bozulması imkânsız sayılır ama klavyenin üzerine bir sıvı döktüyseniz bazı tuşlar çalışmayabilir. Tuşların düzgün çalışıp çalışmadığından emin olmak için klavye test aracını kullanabilirsiniz.

Bu web sitesini açtıktan sonra çalışmayan tuşlara basın ve bastığınızda herhangi bir sonuç olup olmadığını kontrol edin. Hiçbir farklılık görmüyorsanız klavye arızalanmış olabilir, bunun için uzmandan yardım almanız gerekebilir.

Klavye Sorun Gidericisini Çalıştırma

Windows, klavye ile ilgili sorunları otomatik olarak tespit etmek ve düzeltmek için bir sorun giderici sunar. Bu araç çoğu zaman klavye sorunlarını çözüme kavuşturur. Aracı kullanmak için şu adımları izleyin:

Kir ve Toz Birikintisini Temizleme

Laptop klavyesinin tuşlarının altında zaman içinde çok fazla kir ve toz birikebilir. Bu, dizüstü bilgisayarınızın klavyesinin çalışmamasına neden olabilir. Dolayısı ile ilk olarak olası kir ve toz sorununa eğilmek önemlidir.

Öncelikle herhangi bir temizlik işlemi gerçekleştirmeden önce güvenlik için dizüstü bilgisayarınızın güç bağlantısını kesin. Daha sonra dizüstü bilgisayarınızı ters çevirin ve çok hafif bir şekilde sallayın. Bunu yapmadan önce temizliği kolaylaştırmak için klavyeyi temizlediğiniz yere bir şeyler serebilirsiniz.

Tuşun üst ve yan kısımlarını temizlemek için yumuşak bir fırça da kullanabilirsiniz. Kirin iç kısma daha da geçmemesi için bunu mümkünse klavye ters çevrilmişken yapın.

Klavye Sürücüsünü Güncelleme

Dizüstü bilgisayarınızın klavyesinin çalışmaması, klavye sürücüsünün güncel olmamasından da kaynaklanabilir. Klavye sürücüsünü güncellemek için aygıt yöneticisini açın. Daha sonra klavyeler seçeneğinin başındaki ok simgesine basın. Klavyeye sağ tıklayın ve “Sürücüyü güncelleştir” seçeneğine tıklayın.

Exit mobile version