Kore Korku Filmleri: Uykusuz Gece Yaşatacak Filmler

Kore korku filmleri arasında sizi uyutmayacak çok fazla film var ama iyi bir korku filmi bulmak için bu listeye bakmanız gerekiyor.

Kore korku filmleri özellikle Güney Kore’nin Squid Game dizisi ile yakaladığı dünya çapındaki popülarite ile oldukça merak edilmeye başlandı. Aslına bakacak olursanız Güney Kore’nin korku türünde çok sayıda başarılı filmi bulunuyor.

İster psikolojik gerilim filmleri arıyor olun ister zombi kıyameti gibi konuları ele alan filmler arıyor olun, listede beğenebileceğiniz birçok film bulabilirsiniz.

Kore Korku Filmleri Listesi

Kore Korku Filmleri Listesi

Forgotten

Jang Hang-jun’un psikolojik gerilim filmi Forgotten, dizinin ana karakteri Jin-seok kadar gerçekliği sorgulamanıza neden olabilecek bir filmdir. Ailesi ile yeni bir eve taşınan adamın çevresinde gelişen olayları ele alan filmde kardeşinin kaçırılması ve çok farklı bir kişi olarak geri dönmesinden sonra yaşanan olayları mercek altına alıyor.

Train to Busan

Bu gerilim filmi, son derece normal bir tren yolculuğunun nasıl bir anda kâbusa dönüştüğünü ele alıyor. Trendeki yolcular, kendilerini hem zombilere hem de birbirlerine karşı savunmak zorunda kalıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Squid Game’den tanınan Gong Yoo, Ma Dong-Seok, Jung Yu-mi, Yeon Sang-ho, Choi Woo-shik, Kim Eui-sung  ve Shim Eun-kyung isimler yer alıyor.

The Host

Yönetmen koltuğunda Bong Joon-ho’nun oturduğu The Host, kızı bir canavar tarafından kaçırılan bir adamın kızını kurtarma mücadelesini ele alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Scott Wilson, Park Hae-il, Song Kang-ho, Bae Doona, Byun Hee-bong ve Go Ah-sung gibi oyuncular yer alıyor.

#Alive

#Alive, Cho Il-hyung’un yönettiği, zombi kıyametini konu alan başka bir filmdir. Gizemli bir virüs yüzünden insanlar hiç olmadığı kadar aç hâle gelmesine neden olan zombilere dönüşmeye başlamış ve yaşayan insanlara saldırmaya başlar. Dünya büyük bir kıyametin eşiğindeyken hayatta kalan bir kişi kendini eve kapatıp interneti kullanmaya çalışır.

Bu sırada karşı binada da bir kadının saklandığını fark eder. Çift, kapana kısıldıkları binalardan kurtulmak için zombilere karşı iş birliği yapar.

The Call

The Call oldukça ilginç bir kurgu ile seyircilerin karşısına çıkıyor. Bir seri katil, gelecekteki bir kadının kaldığı evdeki telefonla kadını arıyor. Katil, kendi hayatını kurtarmak için kadının geçmişi ile oynamaktan da çekinmiyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Kim Sung-ryoung, Park Shin-hye gibi isimler bulunuyor.

Exit mobile version