En İyi Kore Animeleri

Kore animeleri arayan ancak bir türlü aradığı o animeyi bulamayanlar! Sizin için hazırladığımız bu listedeki yapımları deneyin.

Kore Animeleri

Güney Kore, son birkaç yılda eğlence sektörünün küresel çapta en önemli aktörlerinden biri hâline geldi. K-pop başta olmak üzere sinema ve webtoon tarafında da Güney Kore yapımları Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede sevilerek takip ediliyor. Bu dalganın parçası olarak Kore animeleri de giderek daha fazla ilgi odağı oluyor.

Hikâye anlatımı söz konusu olduğunda bambaşka bir yaklaşım benimseniyor. Benzersiz bir stil kullanılarak hayranlara görsel şölen sunuluyor. Ülkenin anime yapımları çok fazla olmasa da önemli olanın nicelikten ziyade nitelik olduğunu gösteren pek çok yapımı bulunuyor.

Severek İzleyeceğiniz Kore Animeleri

Güney Kore yapımı, dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler tarafından sevilerek izlenen animeler bu şekildedir. Bu animelerin konusunu aşağıdan öğrenebilirsiniz.

The Fake

The Fake, Hellbound ve Train to Busan gibi ses getiren yapımlardan sorumlu olan Yeon Sang-ho tarafından yazılıp yönetilen, çok beğenilen bir animedir. Yeni bir proje yüzünden yer değiştirmek zorunda kalan bir köyün etrafında dönüyor. Kargaşanın tam ortasından çıkıp gelen Kim Min Chul ise gerçeği ortaya çıkarmakta kararlıdır.

God Of High School

God of High School, dünyanın en iyi dövüşçüsü olma hayalinin peşinden gitmek isteyen bir lise öğrencisi olan Mori Jin’i konu alıyor. Turnuvada yarışırken yeteneklerinin sınırlarını zorlayan aşırı güçlü rakipleriyle karşılaşıyor.

Mori, arkadaşlarının desteğiyle galip gelmek için yorulmadan antrenmanlara devam ediyor. God of Highschool eğer aksiyon dolu anime seviyorsanız harcadığınız hiçbir saniyeden pişmanlık duymayacağınız bir yapımdır.

Ghost Messenger

Ghost Messenger, doğaüstü unsurların bolca bulunduğu animeleri sevenlerin ekran başından kalkmak istemeyeceği türden bir animedir. Ghost Messenger adı verilen varlıkların Dünya’daki tüm canlıların ömrünü kontrol ettiği ölüm dünyasında geçiyor.

Bu varlıkların görevi, Dünya’dan kaçan ruhları yakalayıp ruhani dünyaya geri göndererek her iki dünyanın dengesini sağlamaktır. Bu denge bir gün olağanüstü güçlere sahip bir insan çocuk tarafından bozulur.

Noblesse

Bir vampir animesi olan Noblesse, aynı isimli popüler webtoon’a dayanıyor. 820 yıllık uzun bir uykudan uyanan güçlü bir soylu vampir olan Cadis Etrama Di Raizel’i ele alıyor.

Cadis Etrama Di Raizel, yeni dünyaya alışmak için bir liseye kaydoluyor. İnsanların arasında gezerken eşi benzeri olmayan arkadaşlıklar kuruyor. Bunların yanı sıra hem doğaüstü hem de insanlardan oluşan düşmanlarının önüne çıkardığı zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

Tower Of God

Tower Of God, arkadaşı Rachel ile yeniden bir araya gelmek için gizemli bir yolculuğa çıkan Bam’ı konu ediniyor. Bu yolculukta çok çeşitli düşmanlarla karşılaşıyor. Hikâyedeki olaylar dizisi oldukça merak uyandırıyor.

Exit mobile version