Kişisel bloglar, insanların kendi deneyimlerini, düşüncelerini ve bilgilerini paylaştığı alanlardır. Tamamen size ait olan bu alanda herhangi bir konu hakkında yazılar yayımlayabilir, fotoğraflar ve videolar paylaşabilirsiniz. Tabii ki önce kişisel blog isim önerileri üzerinde durmalı ve sizi en iyi şekilde temsil edecek blog ismini bulmalısınız.
Bu listede yer alan isimleri direkt olarak kullanabilir ya da bu isimlerden yola çıkarak sizi en iyi şekilde yansıtacak ismi bulabilirsiniz.
Kişisel Blog İsim Önerileri Listesi
- Bir Maceraperestin Günlüğü
- Ben Geziyorum
- Hayatımın Çizgisi
- Çizgili Defter
- Yakılan Kaloriler
- Sporunda
- Aklımda Kalanlar
- Benimle Çalış
- Beni Bir Dinle
- Berrak Zihin
- Dizilog veya Filmolog
- Kendime Tavsiyelerim
- Boş Tuval
- Kolay mı Yazmak?
- Birinci Sınıf Yazar
- Vakitsiz Okur
- Gelişim Günlüğü
- Dışarıdan Bakış
- Sözün Bittiği Yer
- Gelecekteki Ben
- Hızlı Çizimler
- Dünyaya Bıraktığım İzler
- Hayat Ürünü
- Kitap Kokusu
- Kitabımın Ayracı
- Mutfakta Başka Biri
- Duymayan Kalmasın
- Moda Fırtınası
- Dijital Şair
- Mutsuz Kalem
- Hüzün Esintisi
Blog İçin İsim Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Site isminiz, sizi ve en sevilen yönünüzü yansıtmalıdır. Örneğin yemek yapmakla ilgileniyorsanız bu yönünüze dikkat çekecek bir isim seçin. Yemek, mutfak, tarif, lezzet gibi akıllara direkt mutfağı getiren bir sözcükler kullanabilirsiniz.
- Site ismi kolay okunabilmelidir. Ayrıca akılda kalıcı olmalı ve herkes tarafından telaffuz edilebilmelidir. Aşırı uzun, karmaşık ya da hiçbir anlamı olmayan kelimelere yer vermekten kaçının.
- Öyle bir isim seçmelisiniz ki blogunuz başka kişisel bloglarla karıştırılmamalıdır. Örneğin sizin blogunuzun adı “Googel” ise insanlar “Google” yazarak sizin blogunuzun yerine başka bir bloga gidebilir.
- Alan adı uzantısını iyi seçmelisiniz. Bugün pek çok web sitesi genellikle “com” uzantısını tercih ediyor. Popüler bir alan adı uzantısı olsa da başka uzantılar da kullanabileceğinizi unutmamalısınız. Örneğin kişisel blog açacağınız için “me” uzantısını tercih edebilirsiniz.
- Özgün bir isim tercih edin. Başka kişisel blogları taklit ettiğinizi düşündürecek kelimeler kullanmayın.
- Kişisel blogunuzun dikkate alınmamasına yol açabilecek ve sizi hiç yansıtmayan sözcükler kullanmayın. Unutmamalısınız ki bir kişisel blogun okunma nedeni, o blogun arkasındaki kişinin sevilmesidir.