Kingston Nucleum USB-C Hub Bağlantı Genişletici İncelemesi

Tüm sistemlere hâkim, mütevazı fiyatlı ve kompakt tasarımlı bir hub olan Kingston Nucleum USB-C Hub inceleme konuğumuzdu. Gelin detaylara birlikte bakalım...

Kingston Nucleum USB-C Hub bağlantı genişletici incelemesiyle karşınızdayız. Dizüstü bilgisayarların son dönem tasarımlarında sıklıkla tek tip portların sunulması, bu alandaki yeni ihtiyaçları gün yüzüne çıkmasını beraberinde getirdi. Örneğin günümüzde bir Apple MacBook Air satın aldığınızda sağ tarafında 2 adet USB-C portuyla karşılaşırsınız. Bu portun biri şarj için kullanıldığında geriye diğer port kalır. Buraya doğrudan bir USB-A ya da HDMI kablosu takmanız ise; eğer elinizde ayrı bir ‘yardımcı’ cihaz yoksa; mümkün olmaz. İşte Kingston Nucleum bu aradığınız cihazdır.

İşte Cihazın Özellikleri

Sadece Apple Mac bilgisayarlarının ihtiyaçları düşünülerek geliştirilen Kingston Nucleum, tek USB-C Hub ile tek seferde 7 taneye kadar cihaz bağlantısı yapabilir. Burada elbette ihtiyaçların neler olacağını hatırlatmakta yarar var. Örneğin Nucleum, daha büyük bir monitör bağlamak veya en son fotoğraf çekiminizi başka bir cihaza aktarmak istediğinizde aradığınız işlevi karşılar. 4K HDMI elbette en çok öne çıktığı fonksyonalite konusu. Bu yönüyle MacBook’unuzu bir monitöre bağlayabilir, sunumlar yapabilir ya da çalışabilirsiniz.

SD kart (SD/SDHC/SDXC UHS I-II), hatta microSD kart (microSD/microSDHC/microSDXC UHS I) takarak verilerinizi Mac’inizde görebilirsiniz. İçerik oluşturucular için düşünülen bu özellik çok iyi, zira birçok multimedya cihazındaki görüntüleri bilgisayarınıza atmak için böyle bir işleve ihtiyaç duyuyorsunuz. Ek olarak farklı aksesuarlarınızı şarj edebilir. Son bir işlev daha, farenizi kullanmanın bir yolunu sunar. Çok yönlü oluşu harika, örneğin akıllı telefonu 60W ile şarj ederken diğer portları kullanabilir, aynı zamanda SD kartınızdan veri aktarımı sağlayabilirsiniz. Bunların tümünü aynı anda yapmanızı sağlayan az sayıdaki cihazdan biri olduğunu da belirtelim.

Tasarım anlamında kompakt boyutları ön planda. Rahatlıkla çantanızda kendisine yer bulur. Çekmecede her an çıkmak üzere saklanır. Sağlam bir tasarımla geldiği gibi metalik forma yakın renkleri de Apple ürünleri ile ideal bir uyumluluk veriyor.

Son olarak rakipleri ile kıyasladığımızda aynı fiyata sahip olduğu HooToo markasının modelinden fazladan bir adet USB-C girişi ve microSD okuyucusu ile ayrıldığını görüyoruz. Çok daha yüksek fiyatlı bir seçenek sunan Hyper markasının modeli ise elektrik geçişi beslemesi sunmuyor. Bu arada Kingston’un neredeyse tüm rakiplerinden daha uzun süre ücretsiz teknik destekli garanti desteği sağladığı da dikkatlerden kaçmıyor.

Kingston Nucleum USB-C İçerisinde Yer Alan Bağlantı Noktaları

Artılar:
Fiyat
Cihaz şarj edebilme
Garanti desteği
Geniş bağlantı seçenekleri

Exit mobile version