Keşfedilmeyi Bekleyen 25 Oyun Evreni

Concentrated zombie gamer with beard wearing headset sitting in front of computer monitor in dark video game club

Yazı: Murat Boran

Her biri birbirinden farklı evrenlere ve çeşitli oynanış stillerine sahip yapımları barındıran bu listeyi, evde olduğumuz günlerde ne oynasam diye düşünen okurlarımız için büyük bir keyifle hazırladık. Şimdiden iyi eğlenceler dileriz!

1- The Witcher 3

Witcher 3 hem dünyada hem de ülkemizde oldukça popüler bir yapım. Oyunun esrarengiz ve mistik kurgusunun yanı sıra sahip olduğu geniş evreni, pek çok oyuncunun içerisinde yaşamayı isteyeceği kadar görkemli ve muhteşem.

2- Subnautica

Subnautica’nın sahip olduğu evrenin büyük çoğunluğu okyanusun derinliklerinde ve onu keşfetmenizi bekliyor. Gayzerler, mercan resifleri, deniz yosunları ve ilginç deniz bitkileriyle birlikte pek çok doğa harikasını bünyesinde barındıran müthiş bir su altı evrenine sahip bu oyun, keşfetme isteğinizi en üst seviyeye çıkaracaktır.

3- Mad Max

Sonu bitmek bilmeyen Avalanche çöllerinde geçen bu oyun, nükleer yıkım sonrası geriye kalan kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor. Issızlığı, yalnızlığı ve adrenalini bu dünyada güçlü bir şekilde hissedeceğinize eminiz.

4- Dark Souls 3

Düşmanların yapısı, evreni ve oldukça sanatsal görsel nitelikleriyle dikkat çeken bu oyunda kasvetli ortamların sahip olduğu atmosferin sizi çepeçevre sardığını rahatlıkla hissedebilirsiniz.

5- The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim bir tek oyundan çok fazlasını size sunabiliyor. Birbirinden farklı pek çok dünyanın birleştiği bu yapım adeta yaşayan bir evrene sahip. Eğer isterseniz hiç bitmeyecek bir evrende dilediğinizce keyifli vakit geçirebilirsiniz.

6- Batman: Arkham Knight

Gotham şehri ve Batman, dünya çapında oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip. Karanlık atmosferi, bu şehirde yaşamak isteyen hayranları etkileyecek kadar başarılı.

7- Yakuza 0

Yakuza serisi, özellikle Japon şehirlerini ve Japon şehir hayatını merak eden oyuncular için oldukça ideal. Tokyo’da yer alan Kamurocho ve Osaka’daki Sotenbori ile yaşayan asya şehri konseptini en iyi şekilde deneyimleyebilirsiniz.

8- Half Life Serisi

Valve’nin kült haline gelmiş, dünya çapında herkesin bildiği, tanıdığı ve hayranı olduğu Half Life serisi, kasvetli ve umutsuzluk dolu evrenindeki oyun keyfini Alyx ile en üst doruk noktasına ulaştırmış durumda.

9- Metro Serisi

İnsanlığın kıyamet sonrası senaryoda hayatta kalma mücadelelerini konu edinen ne popüler yapımların arasında gösterilen Metro serisi, Sovyet metro tünellerinde hayatta kalmaya çalışan insanları, kurdukları düzeni, kast sistemini, hiyerarşiyi, çaresizliği ve mücadeleyi anlatan en önemli yapımlardan bir tanesidir.

10- Alan Wake

Oyunun farklı oyun mekanikleri ve başarılı hikayesine ilaveten sürekli sisli ve gergin bir atmosfer bulunuyor. Gerilimin en üst seviyede olduğu bu oyun, çoğunlukla size bir kitabın sürükleyiciliğine eşdeğer türde bir heyecan yaşatıyor.

11- Firewatch

Oldukça başarılı sesleri, sanatsal değere sahip başarılı grafikleriyle oyuncularına gerçekten doğada yaşadıkları hissini yaşatmayı başaran bu oyun, son derece ilgi çekici bir hikayesiyle de bir o kadar merak uyandırıyor.

12- Bioshock Serisi

Distopik bir dünyada geçen Bioshock serisi, eşine az rastlanır türden bir evrene sahip. Oyun dünyasının bu kült yapımında su altı şehirlerinden tutun, bulutların üstündeki şehirlere dek geniş bir evren sizi bekliyor. Siyasi ve ahlâki göndermelerin de yer aldığı bu oyun, kelimelere sığmaktan son derece uzak bir yapım.

13- Control

Control’un en önemli özelliği sürreal bir evrene sahip olması. Objeleri, mekanikleri ve renkleriyle alternatif bir gerçekliğin kapılarını aralayan bu yapım, ortalama kabul edilebilecek hikayesiyle bir parça gerilim ve bir parça sürreal duyguları yaşamanıza olanak tanıyor.

14- Agony

Oyunun sahip olduğu kanlı ve karanlık atmosferi, iblisler, şeytanlar, saf kötülük ve vahşet yüklü bu yapısıyla pek çok kişi tarafından cehennem simülatörü olarak da anılıyor. Bu evreni tasarlayan kişilerin psikolojilerini gerçekten düşünmek bile istemiyoruz. Oyun ciddi ölçüde tedirginlik ve rahatsızlık hislerini yaşatıyor ve bir noktada korkunun farklı bir boyutuna evriliyor.

15- Brütal Legend

Rock tutkunu oyuncuların eğlenceli bir atmosferde esprili görevlerle iyi vakit geçirmelerini amaçlayan bu yapım karanlık ortamıyla da eğlence hissini katlıyor.

16- Xcom Serisi

25 yılın beraberinde getirdiği pek çok oyun ve çeşitli yapımcıların elinde Xcom evreninde pek çok şey değişse de her zaman ana tema sabit kalmıştır. O uzaylılar gelecek, o dünyayı ele geçirecekler, siz de bir distopyanın içinde mücadele edeceksiniz.  Xcom, bugün oyun dünyasının uzun soluklu ve başarılı projelerinden biri olmaya devam ediyor.

17- Deponia

Point-click mekaniğiyle donatılmış bu oyunda, eğlenceli bir atmosfer sizleri bekliyor. Bir çöplükte, hatta çöpten bir dünyada geçen bu yapım, eğlenceli vakit geçirmeyi mümkün kılıyor olsa da geleneksel point-click oyunlara göre biraz daha zor kalıyor.

18- Destiny 2

Güzel manzaralarıyla oyuncuları büyüleyen bu yapım, sahip odluğu looter-shooter mekaniğiyle uzayda savaşma temasını birleştiriyor. İlk oyundan çok daha başarılı kabul edilen bu ikinci yapım, kesinlikle onu denemenizi hak ediyor.

19- Fallout

Nükleer sonrası yıkımın yaşandığı dünyada gerçekleşen mutasyonlar, yozlaşan toplum ve hayatta kalma mücadelesinin en iyi örneklerinden biriyle tanışıyorsunuz. Fallout; hakkında pek çok tartışmanın yapıldığı, kısa filmlere ve parodilere konu olmuş, ciddi bir hayran kitlesi bulunan, kendine özgü bir yapım olarak oldukça iyi bir konumda yer alıyor.

20- The Forest

Bir uçak kazasının ardından mahsur kalınan ıssız bir adada geçen bu oyunda mutasyona uğramış yerlilere karşı gerilim ve çaresizlik duygularını oyuncusuna yaşatıyor. İlgi çekici manzaraları, gizem dolu olay akışı ve adada ilginizi çekebilecek daha pek çok olayla beraber çoklu oyuncu desteğini de size sunuyor.

21- Jotun Valhalla Edition

Valhalla yolunda ölen Thora, tanrılardan ikinci bir şans ister ve oldukça zor bir görevi yerine getirmek üzere görevlendirilir. Thora, 5 Jotunu bulup öldürmelidir ve bunun için mitolojide yer alan 9 diyarı da dolaşmalıdır. Oldukça başarılı görsel ögelerin, el yapımı çizimlerin, çok iyi seslendirme ve müziklerin yer aldığı bu oyun, özellikle İskandinav mitolojisine ilgi duyan oyuncuların kesinlikle kaçırmaması gereken bir yapım.

22- Last Day Of June

Sahip olduğu sürreal evreniyle bu oyun, duygusal yoğunluğu son derece yüksek seviyede yaşatıyor. Hayatın, sevginin, kayıpların ve acıların yer aldığı bu oyunda duygusal bulmacalar yer alıyor. Bulmacalarda çoğunlukla dil kullanılmıyor… Bu yolla da oyun, duyguların aktarımı için herhangi bir dile ihtiyaç olmadığının vurgusunu yapıyor.

23- Manual Samuel

Şeytan, Azrail ve iblis kurgusunun eğlenceli bir atmosferde sunulduğu bu yapımda ilk olarak oyun kontrollerinin zorluğu dikkati çekiyor. Kontrollere bir süre sonra alıştığınızda eğlenceli diyalogları, kontrollerden kaynaklı yaşanan absürt durumları ve 4. duvarı yer yer yıkan senaryosuyla eğlenceli vakit geçirmenizi sağlıyor.

24- Serious Sam

Duke Nukem’ın ruhunu taşıyan bu oyunda düşmanlarınız var… Hatta çok sayıda düşmanlarınız var ve çığlıklar atarak üzerinize koşturmaktan vazgeçmiyorlar. Klasik bir aksiyon temasına sahip bu oyun, eğlenceli bir atmosferde tertemiz aksiyon yaşamak isteyen oyuncular için ideal.

25- Terraria

16 bit grafiklere sahip buram buram nostalji kokan bu oyunda sonsuz sayıda evren konfigürasyonu sizi bekliyor. Oyuna her başladığınızda rastgele bir harita yapılandırılıyor ve birbirinden ilginç mekanlarda mücadele etmeniz gerekiyor. Düşmanların ve evrenlerin çeşitliliği sayesinde oyundan sıkılmanız imkânsız hale geliyor.

Oyun oynarken sizi kendine çeken bambaşka dünyalar, her anı keşifle dolu keyifli saatler vadediyor…

Hayal gücünün sınırları

Şehirler, ormanlar, kıyamet sonrası distopyalar, İskandinav mitleri, çöpten dünyalar, çöller ve daha fazlası ile çığır açısı zihinlere sahip oyun geliştiricilerinin hayal gücünü yansıtan yapımları biz de çok seviyoruz…

 

Google Play’deki 444 bin oyundan 8 bini Türk yapımı

42matters tarafından gerçekleştirilen 2021 Türkiye Mobil Oyun İstatistikleri araştırmasına göre, Google Play’de yer alan 444 bin 258 oyunun 8 bin 383’ü Türk yayıncılara ait. Mobil oyunların puan ortalaması 3,78 iken Türk yayıncıların oyunlarının ortalama puanı 3,94. Google Play’de 173 bin 421 oyun yayıncısı arasında 2 bin 797’den fazla Türk yayıncı bulunuyor. Rapora göre, Türk yayıncıların oyunlarının ortalama puanı 5 üzerinden 3,94.  Bu puan, tüm mobil oyunların genel ortalama puanı olan 3,78’den daha iyi bir ortalamaya gelindiğini gösteriyor.

 

PUBG güncelleme 11.1 tüm platformlarda

Tüm platformlarda artık oynanabilen PUBG Güncelleme 11.1, Güney Amerika’nın dağlık bölgelerinde yer alan ve popüler bir 3×3 harita olan Paramo’yu yeniden tanıtıyor. Güncelleme ayrıca yeni bir dereceli sezonun başlangıcına dikkat çekiyor, yeni Acil Durum Toplama eşyalarını tanıtıyor, Ustalık Madalyası sistemini genişletiyor ve daha da fazlasını sunuyor.

 

Call of Duty: Mobile’ın yeni sezonu Samuray temasıyla geliyor

Call of Duty: Mobile’ın 2021 yılı üçüncü sezonu olan “Tokyo’dan Kaçış” tüm oyuncular için ücretsiz olarak Android ve iOS üzerinden indirilebilir durumda. Yeni sezonda oyuncular, en güçlü samuraylar olarak “Kılıçlar ve Taşlar” isimli yeni çok oyunculu modunda mücadele ederken ya da Oasis ve Coastal isimli iki yeni haritada savaşırken hayatta kalmaya ve en onurlu oyuncu olmaya çalışacaklar.

Sadece bir katanadan fazlasını arayan oyuncular, oyunun yeni sezonuyla birlikte Yokai görünümlü PP19 Bizon ya da Scorching Sun görünümlü QXR silahına sahip olabilirler. Ayrıca yeni sezonluk savaş biletinde 50’den fazla samuray temalı karakter, silah ve özel içerik de oyuncuları bekliyor.

Brawl Stars güncellendi

Supercell, Brawl Stars’ın güncellemesini duyurdu. 12 Nisan itibarıyla yayınlanan Brawl Stars güncellemesi ile oyuncular Belle ve Squeak isimli yeni savaşçılara, çok sayıda yeni kostüme ve görsel iyileştirmelere sahip oldu. Ek olarak Brawl Stars tutkunları güncelleme ile birlikte yeni iki karakter Belle ve Squeak’e, yeni kostümleri ve rozetleri içeren bir dizi güncelleme paketine ve teknik geliştirmelere kavuştu.


 

Exit mobile version