Kenetic Carrier DSL AC1200 Mesh Wi-Fi DSL Modem Router İncelemesi

Yüksek performansı ile dikkat çeken Kenetic Carrier DSL AC1200 Mesh Wi-Fi DSL Modem Router modelini test merkezimizde ağırladık.

İnceleme konuğumuz olan Kenetic Carrier DSL AC1200 Mesh Wi-fi DSL Modem Router, kompakt boyutlarla bizi karşılıyor. Kutu içeriğinde gerekli tüm kablolara yer verilmiş. Tasarımı sade, boyutları küçük ve ağır bir model da değil. Modem Router aygıtı büyük 5 desibellik antenlere sahip; böylelikle son derece güçlü bir şekilde Wi-Fi performansı sağlıyor.
Hem 2.4 hem de 5.GHz Wi-Fi desteği ile bizlere yüksek hızları, kolay bir şekilde sunuyor. Aynı zamanda hızlar arasında otomatik geçiş de yapabiliyoruz. Antenlerin yönlendirilebilir olduğunu da belirtelim. Bu sayede duvara asıldığında sinyal yönüne göre optimize edebiliyoruz.

Önde LED’leri var, bu sayede USB portuna cihaz takılı, Wi-Fi aktif, güncelleştirmesi geldi, güç aktif gibi bilgileri size veriyor. Arka kısmında da Ethernet ışıkları bulunuyor. Bu yanıp sönen LED’leri yazılımdan kapatmak mümkün. Ek olarak bir Wi-Fi düğmesi var, bu hem WiFi’ı açıp kapatmaya hem de WPS özelliğini aktif etmeyi mümkün kılıyor. USB 2.0 portu yan tarafında konumlandırılmış, buraya örneğin yazıcı ya da taşınabilir hard disk bağlayabilirsiniz. ‘Ne gerek var’ diyebilirsiniz, yanıtı basit: USB portu ile takılan aygıta ağ üzerindeki herkes kolaylıkla erişim sağlayabilir. USB portunun yanında bir özellik atanabilen tuş konumlandırılmış, burası yazılım üzerinden fonksiyonel kılınabiliyor.

Arka kısmında 4 adet 100Mbps Ethernet portu, güç girişi ve bir adet telefon portu (Rj11) girişi mevcut. Ayrıca bir de resetleme düğmesi var. Altından da bahsedelim, iki adet açıklık göze çarpıyor; bu sayede duvara ya da tavana asabiliyorsunuz. İster bir şeyin üzerinde ister duvarda kullanılabiliyor özetle.

Donanımı gayet yeterli. 802.11 a/b/g/n/ac standartları destekleniyor. 5 GHz’de 860mbps’ye kadar, 2.4 GHz’de 300mbps’ye kadar hız görüyoruz. Toplamda AC1200 olarak karşımızda. Wi-Fi performansı stabil ve mükemmel bir şekilde çalışıyor. Mesh ana makinesi ya da mesh ana düğümünün parçası yapılabilir. Üzerinde 4 adet fast Ethernet var, teknik detaydan arındırılmış bir şekilde ifade etmeliyiz ki kablosuz bağlantısı, kablolu bağlantıya göre çok daha hızlı.

Keenetic’in Türkiye’de yeni satışa sunduğu Mütevazı fiyatlı modem router modeli Carrier DSL modeli internetinde sorunlar yaşıyorsanız ideal bir çözüm. Keenetic Mesh WiFi sistemi özelliği ve bulut temelli KeeneticOS yazılımı ile oldukça zengin özellikler sunan Keenetic, sürekli ve periyodik yazılım ve güvenlik güncellemeleri sayesinde internet ve kablosuz ağ sorununuzu oldukça uzun süre ortadan kaldıracak. Mobil uygulama ile uzaktan yönetim imkanı sunan Carrier DSL modelindeki yönlenebilir Wi-Fi anteni kesintisiz ve sorunsuz bağlantı imkanı sunuyor. Fiyat-performans anlamında son dönemin öne çıkan modeli olduğuna şüphe yok.

Kenetic Carrier DSL Mesh Sistemi Modem Router Modelinin Artıları

Exit mobile version