Kediler İçin Teknolojik Ürünler

Kediler için teknolojik ürünler ile kedi dostlarınızı olduğundan daha mutlu etmek ve onların endişelerini gidermeye ne dersiniz?

Kediler İçin Teknolojik Ürünler

Kedilerle yaşamak gibisi yok, peki bu keyfi daha da artırmak istemez misiniz? Örneğin kediler için teknolojik ürünler kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kedilerin evcilleştirilmelerine baktığımızda yaklaşık on iki bin yıl önce ilk tarım toplulukları tarafından gerçekleştirildiğini görebiliriz. İnsanlar yerleşik hayata geçip ürettikleri tahılları depolamaya başlayınca, elbette o tahılları yemek isteyen başka canlılar da köylere gelmeye başladı.

Farelere karşı mücadelede kedilerin önemli bir rolü vardı ve bu ortaklık ilerleyen zamanlar içerisinde birçok kültürde kedilere karşı saygıya dönüştü. Örneğin eski Mısır kültürü kedilere verdikleri değerle de ünlüdür ve bunu kedi heykelleri ve yazıtlarla bugüne kadar aktarmışlardır. Japon kültüründe de kedi figürü çok önemlidir ve şans getirdiğine inanılır.

Günümüzde hayvanseverlerin çoğunluğu onları ailelerinin bir üyesi olarak görüyor. Modern çağda yaşam, sürekli internete bağlı kalma gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Bu kapsamda anlık mesajlaşma ya da görüntülü arama servislerinin aile, eş, dost ya da iş arkadaşlarıyla iletişim için ilk tercihler haline dönüştüğü de bir gerçek.

Peki, önemli, hatta çok önemli bir şeyi unutmuyor musunuz? Evde beslenen sevimli dostlarınız kedileri… Teknoloji iletişim şeklini köklü bir şekilde değiştirirken evcil hayvanların sahipleriyle ilişkisine de yeni bir boyut getirdi. Çok sayıda teknoloji ortaya çıktı…

Günümüzde startup’lar için ilginç fikirlerin çıkış noktasını oluşturan sayısız prototip söz konusu. Temelde ise sevimli dostlardan uzakta işlerinizi hallettiğiniz sırada onlara akıllı telefonunuz vasıtasıyla bir göz atmanız ya da tek bir dokunuşla onları -uzaktan- beslemeniz ya da eğlendirmeniz gibi şeyler var. Elbette çok daha fazlası da…

Kediler İçin Teknolojik Ürünler Listesi

Kediler için teknolojik ürünler arasında en iyilerini bunlar oluşturuyor. Dilerseniz gelin, bunları daha yakından inceleyelim.

Pet Tunes

Kedilerin de morali bozulabilir. Fırtınadan korkabilir, bir şeylerden rahatsızlık duyabilirler. Siz evde yokken üzgün bile hissederler. Pet Tunes, onları sesle teselli eden, son derece sevimli bir cihaz. Önceden yüklü özel frekanslı orijinal müziklerle gelen Pet Tunes’taki seslerin sevimli dostları iyi hissettirdiği klinik olarak kanıtlanmış ve veteriner hekimler tarafından onaylanmış. Pek pahalı da sayılmaz.

Petcube Play

Ekranda sürükleyip bırakarak hareket ettirerek kontrol ettiğiniz lazer oyunu fonksiyonunun yanı sıra video görüntüsü aktarımı sağlıyor. Sınırlı miktarda bir bulut depolama alanı sayesinde kısa süre öncesi için geri sarma özelliği de sunuyor. Daha fazlasını isterseniz ücretli üyelik edinebiliyorsunuz. Oldukça kompakt ve mütevazı fiyatlı olduğunu da belirtmemizde yarar var.

The Little Cat

Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız veya kediniz içeride kalmayı tercih ediyorsa dışarıda olduğunuzda onun hareketsizliğinden endişe duyabilirsiniz. Ne de olsa sağlıklı bir yaşam için spor şart değil mi? The Little Cat, büyük bir hamster çarkına benziyor.

Tırmanmasını teşvik etmek için bir lazer yönlendirici kullanıyor. Kedinizin etkilenip harekete geçmesi için akıllı telefonunuz üzerinden farklı lazer komutları ayarlayabiliyorsunuz.

Nest Cam IQ

Kediler için teknolojik ürünler arasında öne çıkan bu ürün, herhangi bir sevimli dost için geliştirilen bir kamera sistemi Cam IQ. Sesli uyarı, stereo hoparlör, hareket algılama gibi özelliklerle geliyor.

Öne çıkan özelliği, yabancı bir kişinin sesinin algılanması ve akıllı telefonunuz üzerinden size bildirim gelmesi elbette. Yüksek kaliteli görüntüleri yine telefon ekranında görebilir, ayrıca abonelik üzerinden 5 gün öncesine dair video geçmişi de alabiliyorsunuz. Ev güvenliği için de ideal.

LavvieBot Purrsong

Kedilerle yaşamanın en kötü yanlarından biri çöp işleridir. Kedinin tuvaletini temizlemenin keyifsizliğinden yola çıkan Lavviebot Purrsong, işlemin otomatikleştirilmesini esas alıyor.

Bunu Wifi bağlantısıyla gerçekleştiriyor, kokuyu azaltacak önlemler alıyor, ızgara sistemiyle hijyen sağlıyor. Size sadece çekmeceleri ara sıra boşaltmak kalıyor. İnanılmaz ama bir mobil uygulama üzerinden size çöpün dolmak üzere olduğunu bilgisini de veriyor.

Pawbo+

Kedi, köpek gibi ev hayvanları için geliştirilen Pawbo +, kediler için lazer oyunu ve ödül özelliği ile oldukça fonksiyonel. Evcil hayvanın ona erişimi ve etrafta kırılıp dökülecek pek bir şeyin olmaması önemli gereklilikler. Ayrıca kedi gibi görünmesini sağlayan bir çift kulak gibi neşeli aksesuarlara da sahip

Basepaws Cat DNA Kit

Kediler için teknolojik ürünler arasında muhtemelen en ilginç ürünlerden biri de budur. Evdeki kediniz için inovatif bir DNA çözümü sağlar. Çok fütüristik değil mi? Genetik testlerle kedinizin cinsinin belirlenmesini de sağlayan bu kit, aynı zamanda ideal kiloları, potansiyel sağlık sorunları ve daha fazlası için önemli bilgiler sağlıyor.

Kedinin saç ve yanak hücrelerinden elde edilen örneklerin postayla gönderimi şeklinde başlayan süreçte sonuçlar 8-12 hafta sonra size geri geliyor. Bu arada söz konusu startup fikrini bulan kişilerden korkmalı mıyız, bize sorarsanız asıl mesela bu.

Wagz

Kedi ve köpekleri uzaktan beslemek için geliştirilen Wagz, birçok ülkede son derece popüler. Çalışan ve tek yaşayanlar için sevimli dostlarını beslemenin en teknolojik yolu. Birden fazla köpeğiniz varsa kapaklarını yapılandırabiliyorsunuz.

Exit mobile version