Kategorisine Göre En İdeal Tabletler

Tabletler altın çağına geri döndü! Uzun yıllar yatay seyirde izleyen satış grafikleri evde çok daha uzun saatler hatta günler boyu kalınması gereken ayların yoğun etkisiyle değişti. Tabletlerin büyük ekranda sunduğu ergonomi, kullanım kolaylığı ve bir nevi ‘bilgisayara rakip’ durumdaki özellikleri öne çıkarken farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler de önem kazandı. Bizler de bu rehber içerikte kategorisine göre en ideal tabletleri sıraladık. Listede iPad modellerinin yanı sıra yetenekleri ile göz dolduran birçok Android tablet mevcut…

 

Kreatif işler ve profesyonel yaşam

Kreatif işler dendiğinde akla ilk ve tek gelen tablet şüphesiz iPad Pro. Elbette kurumsal yaşama yönelik farklı alternatifler de var.

 

iPad Pro

Sonucu abartmamak için baştan bir itirafta bulunalım, ‘o’ gezegendeki en iyi tablet bilgisayar arasında. Ultra Geniş kameraya ve stüdyo kalitesinde mikrofonlara sahip yeni iPad Pro, son teknoloji derinlik algılama özelliği sunan LiDAR Tarayıcısı ile daha profesyonel iş akışlarına imkân tanıyor, profesyonel düzeyde fotoğraf ve video uygulamalarını destekliyor. Hem 11 inç hem de 12.9 inç boyutlarında yer alan tüm kenarlara kadar uzanan Liquid Retina ekran, en gelişmiş mobil ekranlar arasında. P3 geniş renk yelpazesini destekleyen ekran, kullanıcıların fotoğrafları, videoları, uygulamaları ve oyunları canlı ve gerçeğe yakın ayrıntılarla görebilmesini sağlıyor.

Her şeyin dakikalar içerisinde sonuç bulmasına iyiden iyiye alışan günümüz dijital insanı için hız artık her şey. Neyse ki iPad Pro’da hıza dair beklentiler çok iyi şekilde karşılanıyor. 4K video kurgulama veya 3D model tasarlama gibi en zorlu görevler için tasarlanan iPad Pro, yeni A12Z Bionic çip ile performansını daha da artırıyor. 10 saate kadar pil ömrü, daha hızlı Wi-Fi bağlantısı sayesinde kullanıcılar üretkenliklerini ve yaratıcılıklarını gün boyu koruyabilecekler.

Samsung Galaxy Tab S7 ve S7+

Samsung’un 2020 yılı ortalarında sunduğu sofistike Galaxy Tab S7 ve S7+ için bir bilgisayarın gücünü, bir tabletin esnekliğini ve bir akıllı telefonun bağlantısını bir araya getiren çok yönlü tabletler demek mümkün. Daha az zamanda daha fazlasını yapmanızı sağlayan güçlü bir işlemci, geliştirilmiş klavye deneyimi (Klavye, Klavyeli Kılıf olarak ayrı satılıyor) ve Galaxy Note20 serisiyle benzer özelliklere sahip geliştirilmiş bir S Pen sayesinde, Galaxy Tab S7 ve S7+’da üretkenliği PC düzeyinde deneyimleyebilirsiniz.

 

Galaxy Tab S7 ve S7+, daha fazla eğlence için 120 Hz yenileme hızına sahip sürükleyici bir ekrana sahip. Böylece yüksek çözünürlüklü içerikten tam olarak yararlanabilirsiniz veya geliştirilmiş çoklu görev yetenekleriyle her ikisini de aynı anda yapabilirsiniz. Galaxy Tab S7+, çalışmak, oyun oynamak ve üretmek için daha fazla ekran alanı isteyen kullanıcılar için ekstra geniş 12.4” Super AMOLED ekrana sahip. Ayrıca bu tabletler, birden fazla cihazda çalışmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Yakındakiyle Paylaş özelliği ile dosyaları yakındaki kişilere kolayca aktarabilirsiniz.

Günlük kullanım ve eğlence

Bu tabletlerde ihtiyaç duyacağınız her şeyin yanında eğlence de dorukta!

Samsung Galaxy Tab S5E

10.5 inç boyutunda geniş bir ekran ve yüksek pil kapasitesi sunan Galaxy TabS5e, şık ve yenilenmiş tasarımıyla pratik bir kullanım tarzı sunuyor. 5,5 mm inceliğindeki metal gövdesi ve 400 gram ağırlığıyla Tab S5e, ultra taşınabilir ve dayanıklı olmasının yanında günlük yaşantınıza kusursuz bir şekilde uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Canlı ve modern tek renkli tasarım seçenekleri arasında, kendi tarzınıza göre tercih edebileceğiniz Tab S5e, üst segmente göz kırpan iddialı alternatifler arasında.

2.999 TL

iPad Air

Rengarenk yeni model, şimdiye kadarki en güçlü, çok yönlü ve ‘renkli’ iPad Air olarak lanse edildi. Beş farklı renk seçeneğiyle sunulan iPad Air, daha büyük 10.9 inç Liquid Retina ekranıyla tam ekran tasarıma, daha gelişmiş kamera ve ses özelliklerine, üst düğmede yeni entegre Touch ID sensörüne ve çok daha yüksek bir performans sunarak bugüne kadar üretilmiş en güçlü ve yetenekli iPad Air olmasını sağlayan güçlü A14 Bionic’e sahip.

Ön yüzünde 7 MP FaceTime HD kamera bulunan iPad Air, daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve 4K video çekimleri için iPad Pro’da da kullanılan 12 MP arka kameraya sahip. iPad Air’in yeni tasarımında, kullanıcıların video seyrederken daha geniş stereo sesin keyfini yaşayabilmeleri için ses deneyimini üst seviyeye çıkaran yatay modda stereo hoparlörler de bulunuyor.

 

Çocuklar ve gençler için

Genç zihinlerin oyun, dijital yaşam ve eğitim ihtiyaçlarına yönelik ‘mütevazı fiyatlı’ çözümler…

TCL 10 TABMID

TCL 10 TABMID yalnızca 325g ağırlığı ve 8.5mm inceliğiyle daha hafif ve şık tasarımda yüksek kaliteli özellikler sunuyor ve her yere taşınabiliyor. 8 inç FHD IPS ekranı ve NXTVISION ile ileri seviye inovatif ekran teknolojisi, tabletin parlaklığının, kontrastının ve renklerinin tüm açılardan bakıldığında azalmamasını sağlıyor. Gözleri yormamak için mavi ışığı da azaltıyor ve okuma moduyla da parlaklığı ortama göre ayarlarken ekranı siyah ve beyaz renklerle dolduruyor.

TCL 10 TABMID çocuklar için de iyi bir seçenek haline geliyor. TCL 10 TABMAX gibi TABMID 4G de çocukların kullanabileceği kullanıcı arayüzü ve ebeveyn kontrolü sunan Çocuk Modu sunuyor. Filmlere, oyunlara, e-postalara ve çok daha fazlasına güç veren TCL 10 TABMID, tüm gün kullanım için 5500 mAh güçlü bataryaya sahip. Aynı zamanda kolay giriş ve güvenlik için tek dokunuşlu parmak izi sensörünün yanı sıra premium ve özel seri koyu mavi arka kılıfla birlikte geliyor. 5MP ön kamera ve 8MP arka kamerası da bulunuyor.

Huawei MediaPad T5

Şık ve ekonomik bir tablet arıyorsanız seçenekleriniz arasında üst sıraları alacak modellerden biri de şüphesiz Huawei MediaPad T5. Android işletim sistemine sahip en ergonomik tabletlerden biri olan MediaPad T5, fiyat-performans şampiyonlarından. HUAWEI MediaPad T5, mükemmel detaylar sunan çarpıcı bir 10.1″ ekrana (1920 x 1200 çözünürlük) sahip. 16 : 10 en boy oranıyla, filmleri veya videoları izlemeniz, web sitelerini gezmeniz için mükemmel bir seçenek sunuyor.

1500 TL altı fiyata sahip olan modelde 10.1 inçlik 1080p çözünürlüklü ekran, 460 gramlık hafiflik, 1.7 GHz’lik işlemci, 32 GB hafıza ve 3 GB RAM öne çıkan teknik özellikler arasında. Ayrıca çift hoparlörler en sevdiğiniz müzikler için yüksek kaliteli, sağlam bir ses çıkışı sağlıyor.

8. Nesil iPad

Geliştirilmiş model, 10.2 inç Retina ekran, gelişmiş kameralar ve tüm gün süren pil ömrüyle en popüler ve hesaplı iPad’de değerli özellikleri bir araya getirdi. Ayrıca hemen aklınızdaki soruya yanıt verelim, bu model neden mi mütevazı? Çünkü, Neural Engine birimini giriş seviyesindeki iPad’e ilk kez getiren güçlü A12 Bionic çipe sahip sekizinci nesil iPad, son derece bütçe dostu fiyatlara sahip.

iPadOS 14, iPad’in benzersiz özelliklerinden, büyük Multi-Touch ekranından ve çok yönlü aksesuarlarından yararlanan yeni özellikler ve tasarımlar sunuyor. iPadOS 14, iPad deneyimine Apple Pencil’ı entegre ederek daha iyi not alma özellikleri ve el yazısı notlarla çalışmanın yeni yollarını sunuyor. 8. Nesil iPad’de not alınırken, Akıllı Seçim el yazısını çizimlerden ayırmak için aygıt içi yapay öğrenmeyi kullanıyor.

Değişim

Uzun yıllar boyunca akıllı telefonun bir büyüğü olarak anılan tabletler artık gerçek anlamda notebook’lara da alternatif oluşturuyor. Hatta bu yönde fiziksel geliştirmeler bile söz konusu, son dönem tabletlerin çoğunda klavye, hatta Mouse uyumluluğu var…

Sosyal medya, dijital kültür, marketing ve daha birçok alana yönelik kullanımda tabletlerin segment açısından rakipsiz olduğunu düşünen çok büyük bir kesim var.

Logitech Combo Touch

Logitech, iPad (7. Nesil), iPad Air (3. Nesil) ve iPad Pro (10.5 inç) için dokunmatik yüzey ve Akıllı Bağlantı Yuvasına (Smart Connector) sahip klavyeli kılıfı ile hayatı kolaylaştırıyor. Combo Touch, Logitech’in Akıllı Bağlantı Yuvası uyumluluğuna sahip en çok satan iPad klavyesini hassas bir dokunmatik yüzey ile bir araya getiriyor.


 

Exit mobile version