Karantina Günlerinde Evde Sağlıklı Yaşam

Yaşam alanlarının önemli düzeyde sınırlandığı bir dönemden geçiyoruz. Malum salgın nedeniyle evde daha çok vakit geçirilmesi öneriliyor. Bu nedenle fit olmaya dönük ‘spor salonu’ planlarına da bir alternatif bulunması gerek. Neyse ki evde de kilo verebilirsiniz. Diyet programınızı bile kolaylıkla uygulayabilirsiniz. İşte www.HayatiniDetoksla.com editörleri tarafından hazırlanan iyi ve sağlıklı yaşam odaklı uygulamalar.

Push-up workout


Karın yağlarından kurtulmak, dolayısıyla mekikler ve biraz da güçlü kollar için ideal bir uygulama. Her spor seansında kaç mekik çektiğinizi gösteren uygulama, aynı zamanda yakılan tahmini kaloriyi de sunuyor. Birçok egzersiz seviyesi ile geldiği için günden güne sizi zorluyor. Ev için önerilerimiz arasında.

Ücretsiz

YAZIO

Kendinizle ilgili çeşitli verileri giriyorsunuz. Boy, kilo, yaş, vb. Hedeflediğiniz kaloriyi de girmeniz isteniyor. 70 kilosunuz ve 60 olmak istiyorsunuz diyelim. Ardından da size uygun ‘günlük kalori miktarı’ karşınıza geliyor. Uygulamayı eğer kullanım rutininize katmayı başarırsanız size büyük faydası oluyor. Örneğin ne yediğinizi girdiğinizde kaç kalori olduğunu, günün kalanında ne kadar daha kalori alabileceğinizi görüyorsunuz. Fit ve sağlıklı yaşamı teşvik eden uygulama, aynı zamanda ücretli sürüme yükseltirseniz size çok daha detaylı içerikler sunuyor.

Ücretsiz

Lifesum

Kalorileri tek tek saymaya başladığınız aylar yaklaşıyor… Akşam yemeğinde komşunun evinde pişen pizzaya, dışarıda yenilen amansız fast-food’lara savaş açtığınız günler aynı zamanda. Lifesum tam da bu döneme uygun bir uygulama. YAZIO’da olduğu gibi kalori sayacı sunuyor. Ek olarak diyet planları ile geliyor. Şeker detoksu gibi inovatif metotlar da telkin eden Lifesum, şık arayüzü ve kolay kullanımıyla da dikkat çekiyor. Apple Watch uyumluluğu da çok iyi bu arada.

Ücretsiz

FatSecret

Oldukça popüler bir sağlıklı yaşam uygulaması olan FatSecret, tam bir algoritmik süper-star. Muhteşem detaylı verileri ile sizi ‘kalori kalori’ yönlendiriyor. Beslenme ve öğün bilgilerinizi bulabileceğiniz uygulamayı eğer dijital yaşamınıza entegre etmeyi başarırsanız çok daha sistemli ve sağlıklı beslenebilir, hem istediğiniz kiloyu elde eder hem de daha zinde hissedersiniz.

Ücretsiz

Calorie & Food Counter

Kahvaltıda kaç kalori harcamalısın, ne kadarını harcadın, fazladan aldığın kalori miktarı ne gibi göstergelerle sizi yönlendiren Calorie & Food Counter, bu sayede size daha zinde ve dengeli beslenme imkânı vadediyor. Çok sayıda motivasyon ve ‘challenge’ özelliği de içeren uygulama, sempatik ve hoş arayüzüyle de beğeni topluyor.

Ücretsiz

Diyet Koçum

 

İyi ve sağlıklı beslenmenin matematiksel yönü aşikar. Ancak başka gereklilikler de söz konusu. Su gibi. Günde kaç bardak su içmelisiniz, ne kadar içtiniz gibi verileri kontrol altına alabileceğiniz Diyet Koçum’un asıl yönü ise sizi esaslı bir diyet koçu gibi yönlendirmesi. Hatırlatıcı öğeler, öğün tavsiyeleri ve çizgi film-vari grafikleriyle daha çok gençlere hitap ettiği görülen Diyet Koçum’un tasarımı da çok hoş.

 

Ücretsiz

Daily Ab Workout

Bir diğer ‘karın’ uygulaması da Daily Ab Workout. Uygulamayı diğer birçoğundan ayıran özellik ise sizi adım adım yönlendiren bir spor koçuyla birlikte gelmesi. Egzersiz videolarını izlediğiniz bu sempatik koç, size oldukça yardımcı oluyor.

Ücretsiz

Cody

Cody, kimi evde spor uygulamalarındaki ‘zordan başlama’ semptomuna karşı mükemmel bir çözüm. Sizi tanıyor ve uygun bir program üzerinden ilerlemenizi sağlıyor. İlerlerken çeşitli notlar alıp fotoğraf bile yükleyebiliyorsunuz. Zira 1 ay sonraki karın kaslarınızı merak ediyor.

Ücretsiz

Body Boss


En popüler egzersiz uygulamalarından biri olan Body Boss, vücudunuzun patronu olmaya aday. Formda kalmanıza yardım eden uygulama, kullanıcı dostu arayüzüyle dikkat çekiyor.

Ücretsiz

CrunchLive


Sanal spor hareketleri ile gelen uygulama, kapsamlı içeriği ile öne çıkıyor. Kardiyo gibi kilo yakmaya dönük programların dışında pilates, yoga gibi alternatifler de sunuyor.

Ücretsiz

Gymaholic

Uygulama, tam olarak spor programınıza ne kadar uyumlu olduğunuzu takip etmektedir. Spor sırasında hangi kaslarınızı çalıştırmak istiyorsunuz? İlgili kas gruplarını çalıştırmak için hangi egzersizleri yapmak gerekiyor? Bu gibi sorulara uygulama üzerinden hızlıca yanıt bulabiliyor ve egzersizlerinizi daha doğru biçimde yapabiliyorsunuz.

Ücretsiz

Pocket Yoga

Sırada, iOS ve iPadOS kullanıcıları için oldukça sıra dışı bir Yoga uygulaması bulunuyor. Pocket Yoga, yoganın asana kademesine ilişkin bilgiler içeriyor ve yogaya yeni adım atacak kullanıcılar için oldukça faydalı içerikler sunuyor. Pocket Yoga her bir egzersiz için sesli ve görüntülü rehberler sunarak, egzersizi doğru ve etkili biçimde tamamlamanıza yardımcı oluyor. Bolca kalori yakarken huzur da buluyorsunuz.

Ücretsiz

Fit30: Evde İdman

Ekipman gerektirmeyen ev egzersizleri, harika. Fit30: Evde Idman ise muhteşem! Yağ yakımınızı maksimuma çıkarmak, karnınızı, kalçanızı ve kaslarınızı şekle sokmak için profesyonelce tasarlanmış egzersizler içeriyor. İlerledikçe, her bir egzersizin yoğunluğu artıyor. Öyle ki, 30. günde artık sınırların çok ötesinde zorlandığınız hale dönüşüyor. 7 dakikalık egzersizlerle gelen uygulamada hızlı ama kesin çözüm vadediliyor.

Ücretsiz

Ev Vücut Egzersizleri

Ev Egzersizleri uygulaması, karın kası egzersiz, kol egzersiz, bacak egzersiz, sırt ve omuz egzersiz ile tüm kas grupları için bilimsel bir egzersiz planı sunuyor. Tüm egzersizler HD Videolar ile 3D modelleme ile tasarlanmış. Uygulama, 5 önemli kas grubu üzerine yoğunlaşıyor. Bunlar kol, göğüs, karın, bacak ve sırt/omuzlar.

Ücretsiz

Baklava Karın Kasları

30 gün için baklava karın kaslarına sahip olmak ister misiniz? Aslında bu tür söylemler gerçekten iddialı ve yoğun olarak ‘pazarlama hamlesi’ şeklinde. Ancak bu uygulamada eğer kendinizi gerçekten zorlarsanız ilginç sonuçlar almanız an meselesi.

Ücretsiz

Günlük Kardiyo Egzersizi

Kardiyo, yağ yakımı ve metabolizma için altın değerinde. Bu uygulamanın öne çıktığı nokta da verimlilik. Ayrıca basit arayüzü, video ve zamanlayıcıyı da içeriyor. Bu da her bir egzersizi kolayca takip etmenize ve anlamanıza olanak sağlıyor.

Ücretsiz

J&J Official 7 Minute Workout

En iyi evde spor uygulamalarından biri olan J&J Official 7 Minute Workout, tüm dünyada saygınlığını ispatlamış durumda. Benzersiz bir ‘günde 7 dakika’ spor uygulaması vaat eden J&J Official 7 Minute Workout, Johnson & Johnson Human Performance Institute imzası taşıyor. 210 MB’lik dosya boyutuyla WiFi üzerinden indirilmesini öneriyoruz.

Ücretsiz

Hatalara savaş!

Sağlıklı yaşama dair görmezden gelinemez bir gereklilik varsa o da beslenme şekli. Belirli aralıklarla sürdürülen yeme-içme rutininin yapısı, matematiksel özellikleri ve hatta hızı sağlık açısından büyük önem taşıyor. Eğer sofraya oturup hızlıca yemeğinizi bitiriyorsanız bu yanlış örneğin.

Netflix izlerken 2 paket cips, 1 paket kuruyemiş, kola gibi ‘ürkütücü’ besinlerin tüketilmesi bir başka hata. Kolesterol sorununuz varsa haftanın her günü yumurta yemek, çok fazla et tüketmek, balıktan kaçınmak gibi sayısız örnekle çoğaltılabilen bu örneklere dair el kitabı maiyetindeki uygulamaların önemi yadsınamaz.

Saklayın onları!

Nereye baksanız yiyecek bir şeyler mi görüyorsunuz. Maalesef böyle bir yaşam alanında bulunmak size zarar verir. Etrafta mümkün olduğunca az yiyecek-içecek olsun. Evet, saklayın onları.

İpucu:

1 tatlı kaşığı yağ yerine 10 adet fındık içi ya da 2 ceviz tüketin. Çok daha sağlıklı.


 

Exit mobile version