Karanlıklar Ülkesi İzleme Sırası Nedir?

Karanlıklar Ülkesi izleme sırası nasıl olmalı diye merak mı ediyorsunuz? Sizin için hazırladığımız bu sıralamaya bağlı kalın!

Karanlıklar Ülkesi İzleme Sırası Nedir?

Vampirler ile kurt adamlar arasındaki savaşa odaklanan Karanlıklar Ülkesi serisi, genel olarak çok yüksek izleyici puanlarına sahip olmasa da kendine özgü bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı. Peki, bu film serisini ilk kez seyredecek olanlar için en doğru Karanlıklar Ülkesi izleme sırası nasıldır?

Underworld olarak da bilinen Karanlıklar Ülkesi’nin hikâyesi, karakterleri ve atmosferi, özellikle vampir ve kurt adam türüne sahip filmleri severek izleyenleri direkt içine çekiyor. Siz de eğer bu seyircilerin arasında yer alıyorsanız merak etmeyin, en doğru izleme sırasını sizinle paylaşacağız.

Bu sıralama yerine çıkış tarihine göre izlemek isteyenler de ayrıca hazırladığımız sıralamayı takip edebilir.

Kronolojik Olarak Karanlıklar Ülkesi İzleme Sırası

Karanlıklar Ülkesi: Lycanların Yükselişi, Karanlıklar Ülkesi serisine başlayacak olanların kronolojik sıralamaya göre ilk izlemesi gereken filmdir. Rise of the Lycans olarak da bilinen bu film, vampir ve lycan savaşının nasıl başladığını gösteriyor.

Daha sonra Sonsuz Savaş’ın ilk bölümü geliyor. Ölüm Taciri Selene’nin hikâyesini ele alıyor. Selene, 1. bölümde şehrin altını üstüne getiren Lycanların izini sürüyor. Bu kısa animasyon bittikten sonra ikinci bölümü izlemek gerekiyor. Bu bölümde ise bıraktığı yerden devam ediyor.

Listenin dördüncü sırasında 2003 yılında vizyona giren Karanlıklar Ülkesi yer alıyor. Bu filmde Selene bir insana âşık oluyor ve bu insana bir lycan tarafından ısırılıyor.

Evrim filmi ise 5. sırada geliyor. Vampirler ile lycanların tarihine derinlemesine bakış atma imkânı sunuyor. Bundan sonra yine animasyona geçiyoruz. Sonsuz Savaş’ı üçüncü bölümünü de izleyerek bitiriyoruz. Selene, bu animasyon filminde son kez şehre dönüyor ve lycan kardeşlerden geriye kalan son lycanı da ortadan kaldırıyor.

Animasyon serisini tamamen bitirdikten sonra sırasıyla Uyanış ve Kan Savaşları’nı izliyoruz. Bu noktadan sonra Karanlıklar Ülkesi ile ilgili kafalarda herhangi bir soru işareti kalmıyor.

Karanlıklar Ülkesi Çıkış Tarihine Göre Nasıl İzlenir?

Exit mobile version