Kalıcı veya Geçici Olarak Instagram Hesabı Kapatma

Günümüzde birçok insanın saatlerce vakit geçirdiği sosyal medya platformu Instagram Hesabınızdan sıkıldınız mı? Hesabınızı bir süreliğine veya tamamen kapatmak mı istiyorsunuz? Yapmanız gereken basit adımları sizler için mercek altına aldık…

ınstagram hesabı silmeINSTAGRAM HESABI NASIL KAPATILIR?

Instagram’da günün hatırı sayılır bir kısmını geçiren bireyler, zamanla bu duruma biraz ara vermek isteyebiliyor. Özellikle sınav dönemi gibi zor süreçlerde gençler Instagram hesaplarını tamamen kapatmak istemeseler de bir süreliğine durdurma seçeneğini kullanabiliyorlar. Geçici bir süre Instagram hesabınızı kapatmak için masaüstü ya da telefondan uygulamaya giriş yapmalısınız. Devamında ”Ayarlar” kısmından “Hesap” seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkacak olan “Profili Düzenle” komutu ile sayfanın en altında bulunan ”Hesabımı Geçici Olarak Kapat” seçeneğine tıklayın. Kalın ve mavi renkte göreceğiniz bu komutla birlikte çıkan linke dokunun. Açılan sayfada Instagram hesabınızı neden geçici olarak kapatmak istediğinizi seçin. Son olarak şifrenizi girerek, Instagram hesabınızı geçici olarak dondurmuş oluyorsunuz.
Hemen pişman olmaktan korkmayın. İstediğiniz an kullanıcı adı ve şifre bilginiz ile hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Tekrar kullanıma açtığınız hesabınızda hiçbir şeyin değişmemiş olduğunu göreceksiniz. Fakat Instagram hesabınızı haftada sadece bir kere geçici olarak kapatabileceğinizi unutmayın.

INSTAGRAM HESABI KALICI OLARAK SİLİNİR Mİ?

Instagram hesabını geçici kapatmanın yanı sıra bu işlemi farklı bir yoldan kalıcı olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için masaüstü ya da telefondan uygulamayı açın. Hesabınızı kapatma sebebinizi bildirerek “Hesabımı kalıcı olarak sil” komutuna tıklayın. İsterseniz herhangi bir sebep bile belirtmeyebilirsiniz. Kalıcı olarak silme işlemini yaptıktan sonra aynı hesap ile Instagram’a dönemeyeceğinizi unutmayın. Çünkü bu komut ile birlikte tüm galeriniz, beğeni ya da yorumlarınız hesabınızdan silinmiş olacak.
 

Exit mobile version