iStorage datAshur BT

Dijital dünyada şifreli koruma sunan birçok USB bellek bulunuyor. Bilgisayarınıza taktığınız zaman bir ekran belirerek sizden şifrenizi istiyor veya fiziksel klavye aracılığı ile erişim sağlamanız gerekiyor. Yeni bir aygıt ise kullanıcıların akıllı telefonları, hatta Apple Watch’ları ile uyumlu ve dosyalarına güvenli erişim olanağı sağlıyor.

İnceleme konuğumuz olan 16 GB ile 128 GB arasında değişen depolama kapasiteleri sunan iStorage datAshur BT model ismine sahip aygıtın en büyük özelliği ise AES-XTS 256-bit donanım şifreleme teknolojisi kullanması. Siber saldırılara karşı güvenlik sağlayan FIPS 140-2 Level 3 ile uyumlu tasarım ve teknoloji içeren iStorage, bu sayede GDPR, HIPAA, SOX veya CCPA gibi bölgesel ve küresel uluslararası veri güvenliği düzenlemelerini de ihlal etmiyor. iStorage datAshur BT, standart olarak içerdiği “data wipe” yazılımı ile birçok hatalı şifre girişi yapılması halinde sakladığı tüm bilgileri okunamaz hale getiriyor.

Aygıtta yer alan veriler, 7-15 haneli bir şifre veya Face ID/yüz tanıma teknolojisi gibi bir biyometrik kilit ile korunuyor. Biyometrik kilide Touch ID/parmak izi, bir tablet veya akıllı telefon ile yapılacak göz bebeği taraması da dahil.

iStorage datAshur BT ile bellek arasındaki iletişim, herhangi bir Android veya iOS mobil cihaz ya da Apple Watch üzerindeki güvenli Bluetooth doğrulama iletişimi tarafından idare ediliyor. Bluetooth kanalı FIPS (ABD Federal Bilgi İşleme Standardı) tarafından doğrulanmış şifreleme katmanı tarafından güvenli kılınıyor ve sadece bağlantı için kullanılıyor. Kullanıcılar, SMS aracılığı ile iki adımlı doğrulama (2FA) yöntemini de kullanabiliyor.

DatAshur BT; Windows, Mac, Linux, Chrome ve diğer yazılımlarla çalıştığı gibi Citrix ve VMWare benzeri sanal masaüstü altyapısı (VDI) çözümleriyle de kullanılabiliyor. Dahası, medikal cihazlar, drone’lar, yazıcılar, tarayıcılar ve USB girişi bulunan neredeyse tüm cihazlar ile uyum gösteriyor.

Hızlı veri transferi imkanı sunan iStorage, USB 3.2 Gen 1 veri transfer teknolojisi ile saniyede 170 MB hızına ulaşıyor (aynı zamanda eski standartlarla uyumlu).

Sıradan bir USB bellek görünümü ile gelen iStorage datAshur BT, tozlanma ve suya karşı direnç sertifikasını temsil eden IP57’ye sahip. USB-A çıkışını koruyan bir kapak içeren iStorage datAshur BT’nin 1 metre derinlikteki suya düştüğünde zarar görmediği kaydediliyor.

Akıllı telefon ve Apple Watch uyumlu şifrelenmiş USB Bellek iStorage datAshur BT, son dönemde inceleme konuğumuz olan en sofistike ürünlerden biri. Güvenlikte çığır açan özellikler vadettiği gibi Apple Watch uyumluluğu gibi çok yeni bir segmentin de öncüleri arasında yer alıyor.

Artılar:

Tasarım

Güvenlik özellikleri

İnovasyon

İnovatif aygıtın en büyük özelliği AES-XTS 256-bit donanım şifreleme teknolojisi kullanması…


 

Exit mobile version