“İstanbul Photo Awards 2021” Kazananları Açıkladı

Mohammed Shajahan - Anne Sevgisi

İstanbul Photo Awards, Anadolu Ajansı tarafından foto muhabirlerini desteklemek amacıyla bu yıl 7. kez düzenlendi. uluslararası fotoğraf yarışması “İstanbul Photo Awards” da “Yılın Fotoğrafı” ödülüne Bangladeşli Mohammed Shajahan’ın “Anne Sevgisi” isimli eseri layık görüldü.  

2021 Yılın Fotoğrafı ödülünü, dünyanın farklı yerlerinden gönderilen 15 bine yakın fotoğraf arasından seçildi. 

Tekil haber kategorisinde ise  AFP Foto Muhabiri Yuri Cortez ikinciliğe hak kazandı.  El Saldavor’daki Quezaltepeque  Hapishanesinde mahkûmları objektifine yansıttığı eseriyle başarıya imza attı.

Yuri Cortez

Yunanistan’da yerleştirildikleri kamptan kaçan mültecilerin yaşadığı zorlukları yansıtan fotoğrafıyla üçüncülüğü de  AP Foto Muhabiri Petros Giannakouris elde etti. 

Petros Giannakouris

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, ”Yarışmaya bu yıl 96 farklı uyruktan 1206 fotoğrafçı, toplam 14 bin 740 fotoğrafla katıldı. Bu, katılımcı ülke ve foto muhabiri sayısı açısından rekorumuz oldu.” bilgisini paylaştı. 

Jüri üyeleri, salgın nedeniyle yarışma için AA Bilgi Teknolojileri ekibi tarafından özel hazırlanan platform üzerinden kazananları belirledi. 

Exit mobile version