iPhone ve iPad’in Outdoor Ortamlarda Güvenli Kullanımı

iPhone ve iPad’i biz de çok seviyoruz. Dijital hayatı kolaylaştırırken yormuyor, berraklığı ve açık oluşuyla çok küçük yaşlardaki çocuklardan tutun da ileri yaşlı büyüklere kadar fark gözetmeksizin keyifle kullanılıyor. Bu cihazlar herhangi bir ihtiyaca yönelik milyonlarca uygulamanın kullanımına açık oluşu, benzersiz hız ve dinamizmi ile yüzlerimizi güldürüyor özetle.

Diğer yandan akıllı telefon veya tablet kullanımı belli başlı riskleri de beraberinde getiriyor. Öncelikle akıllı telefonlarda daha sık görülmekle birlikte bu tip cihazlar bazı kazalara maruz kalabiliyor. Koltuğa atılmak istenirken yere düşmesi, elden kayarak düşmesi, yağmurlu havada düşüvermesi, cepten fırlayıp bir yerlere çarpması, sakarlıklar ve benzer çok sayıda senaryo ile birlikte ekranının kırılması, çatlaması sorunları ile karşılaşılabiliyor. Konu outdoor ortamlar olduğunda risk daha da artıyor…

Çünkü outdoor ortamlarda doğa ile iç içe geçirilen zamanlar söz konusu. Doğanın bulunduğu yerde ise bilindiği üzere kayalıklar, yükseltiler, dereler, göller, tepeler ve daha birçok benzer doğal yapı söz konusu oluyor genellikle. Bu tip ortamlarda iPhone ve iPad kullanımında belli başlı konularda daha dikkatli olunması, bir dizi önlemin de özenle alınması önem taşıyor. Peki neler yapılabilir?

Önce dikkat!

Evde ya da iş yerinde de her ne kadar dikkatli olsak da iPhone düşüveriyor bazen. Aslında bu durumun o anki şeker düşüklüğünden tutun da tansiyona kadar sağlık sorunlarıyla da ilgisi var. Elbette sakarlık faktörü de son derece yoğun. Ancak konu outdoor alanlar olduğunda tüm bu olası faktörlere karşı ekstra hazırlıklı olunması gerekiyor. Zira günümüzde bir iPhone veya iPad’in fiyatının hiç de azımsanmayacak seviyelerde oluşunu da bırakın ekran değişim ücretleri de pek mütevazı değil. Bu tip ekonomik kayıpları gözönünde bulundurarak;

Bu tip basit önlemlerle iPhone ya da iPad’inizin güvenliğini artırabilirsiniz.

Önerilen outdoor ekipmanlar

Ekran koruyucu film

Akıllı telefonda iyi bir ekran koruyucu film, ani çarpmalarda bir bariyer fonksiyonu anlamına geliyor. Sert bir cisme çarptığı halde ekran yerine koruyucu film çatlıyor, bu sayede 50-100 TL bütçeyle satın aldığınız bir ekran koruyucu sizi 1500 TL’den başlayan ekran değişim ücretlerinden kurtarıyor.

Ekran koruyucu filmler için bizim önerimiz mobil operatör bayileri veya perakende mağazalardan işlem gerçekleştirmek. Eve sipariş edeceğiniz ekran filmlerinin takılması aşamasında bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Baloncuk oluşabilir, ekran filmi tam olarak oturmayabilir, vb. Bu nedenle alanında uzman birinden destek almanız faydalı olabilir.

Belkin InvisiGlass Ultra Ekran Koruyucu

Belkin InvisiGlass Ultra, iPhone’unuz için son derece sağlam ve çizilmeye karşı dayanıklı bir ekran koruması sağlıyor. Ultra ince Alüminosilikat camına, kimyasal olarak güçlendirilmiş İyon Değiştirme işleminin uygulanması sayesinde InvisiGlass Ultra, cam ekran korumasında standartları yükseltiyor.

Fiyat: 249 TL

Koruyucu, dayanıklı çanta

Hiker standing on sandy path beyond a tree

 

Çantalar iPad başta olmak üzere teknolojik cihazlar için harika aksesuarlar. Özellikle iPad’e özel olarak geliştirilmiş çantaları tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerde iPad’in kaymasını, istenmeyen bir düşme anında fırlamasını, bir köşeye çarpmasını önleyici kayışlar oluyor.

Bunlar sayesinde iPad’in sabit kalması sağlanırken iç izolasyonun kuvvetli oluşu da darbe karşısında ekstra koruma sağlıyor.

iPad için koruyucu ve dayanıklı çanta dendiğinde akla ilk gelen modeller şöyle sıralanıyor;

iPad Pro için OtterBox Symmetry Series Kılıf

Yeni iPad Pro için tasarlanan OtterBox Symmetry Series 360, iPad’inizi muhteşem görünümünden ödün vermeden koruyan ince ve şık bir kılıf. Çok yönlü katlanabilir tasarımı dokunmatik ekranınızı koruyor, gerektiğinde katlanıp çeşitli açılarda sabitlenerek rahat bir yazma ve eller serbest izleme deneyimi sunan bir stant olarak kullanılabiliyor.

Fiyat: 546 TL

Tomtoc iPad Pro Çantası

Dayanıklı malzemelerden ve aksesuardan yapılmıştır. Ana bölmesindeki CornerArmor, tabletinizi 360° düşme ve çarpışmalardan korur. Sırt çantanızda veya omuz çantanızdayken cihazınıza ve aksesuarlarınıza rahat ve kolay erişim sağlar.

Fiyat: 699 TL

Mark Ryden Çanta

Çok şık, dayanıklı ve kullanışlı bir model. Üstelik mütevazı fiyatıyla da dikkat çekiyor.

690 TL

Incase Naylon Aksesuar Düzenleyici

Şarj cihazları, dokunmatik ekran kalemleri ve diğer aksesuarlarınız için ideal çanta.

Fiyat: 499 TL

Koruyucu kılıf

Spigen Tough Armor XP

 

Fiyat: 249 TL

 

OtterBox Lumen Series Kılıf

OtterBox Lumen Series kılıf, göz alıcı renkleriyle iPhone’unuzun ikonik tasarımını öne çıkarıyor ve aynı zamanda koruma sağlıyor. İnce ve çarpıcı tasarımıyla iPhone’unuza tam oturarak onu düşmelere ve günlük kullanım sonucu ortaya çıkan yıpranma ve aşınmalara karşı koruyor.

 

Fiyat: 199 TL


 

Exit mobile version