iPhone ve iPad için En İyi Ücretsiz 7 Oyun

Oyunseverler buraya… Sizlere iPhone ve iPad cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi ücretsiz 7 oyunu sunuyoruz. Gelin birlikte göz atalım…

En iyi iPhone ve iPad oyunlarını sizler için listeledik. Son yıllarda oyuna olan ilginin artması, oyun geliştiricilerinin konsol ve PC’lerden sonra mobil cihazlara oyunlarını entegre etmelerine ve mobil oyunları için geliştiricilerin artmasına neden oldu. Özellikle pandemiyle birlikte mobil oyuna artan ilginin de olduğunu söylemekte de yarar var. İnsanlar evde kaldığı dönemlerde TV, Kitap gibi fobilerinin arasına bir de mobil oyunu eklediler. Son dönemlerde birbirinden farklı oyunları gördüğümüz gibi, konsol ve PC’lerde oynadığımız oyunların mobil versiyonlarıyla da karşılaşmaya başladık. Bunun yanı sıra sadece telefonlara odaklı oyun geliştiricilerin rekor kıran uygulamaları da kullanıcıların oldukça beğenisini topladı.

Bu yazımızda sizlere iPhone ve iPad ile oynayabileceğiniz en iyi ücretsiz oyunlardan bahsederken, bu oyunların detayları hakkında da sizleri bilgilendireceğiz. Belki de sizin oynadığınız oyunlardan birisi de bu listededir. Haydi gelin bu iki cihaz için en iyi 7 oyunu birlikte inceleyelim…

En İyi Ücretsiz iPhone Oyunları

PUBG MOBILE: Aftermath

iPhone ile en çok oynanan ve en iyi oyunlardan bir tanesi PUBG Mobile. Bu oyundaki tek gayeniz hayatta kalmak. Çeşitli silah deponuzla düşmanlarınızı öldürerek hayatta kalın ve en yüksek puanı toplayın. En yüksek çözünürlüklü öğeler ve oyun deneyimi ile PUBG MOBILE, sahip olabileceğiniz herhangi bir dileği yerine getirebilir. Sayısız ateşli silah arasından seçim yapın ve nişancılığınızı test edin. Oyuna sürekli olarak yeni öğeler, haritalar ve modlar eklenir.
PUBG MOBILE, cep telefonunuzda en yoğun çok oyunculu savaşları sunar. Savaşa katılın, teçhizatınızı giyin ve kazanmak için oynayın. Klasik Modda, Yük Modunda, hızlı tempolu 4v4 Takım Ölüm Maçı Modunda ve Enfeksiyon Modunda 100 kişilik destansı savaşlarda hayatta kalın. Hayatta kalmak, önemli olan tek şey. Son kahkahayı almak için sonuna kadar hayatta kalın. Görevleri kabul edin ve istediğiniz zaman ateş edin!

Among Us!

2018’yılının sonbahar aylarında piyasaya sürülmesine rağmen uzun süre sonra popüler olan, kısa süre içinde birçok YouTube ve Twitch yayıncısının üzerine içerik ürettiği Among Us, geleneksel oyun tarzının biraz dışına taşan bir yapıya sahip.

En fazla 10 en az ise 4 kişiyle oynanan Among Us, çevrimiçi bir sosyal çıkarım oyunu olarak tanımlanıyor. Uzay temalı bir ortamda ekibin içindeki haini bulmak amacı taşıyan oyunda, hain rolünü üstlenen oyuncu ise rakiplerini öldürmek ve onları kendinin öldürmediğini iddia etmek zorunda.

101 YüzBir Okey Plus

Son zamanlarda mobil cihazlardan en çok oynanan oyunlar arasında yer alan 101 YüzBir Okey Plus oyunu herkesin ilgisini çekti. Her 10 kişinin 6’sında yer alan oyun çevirimiçi oynama özelliğiyle de kullanıcıların uzunca vakitler geçirmesini sağlıyor. 101 Okeyde, ele başlayacak kişiye 22 diğer oyunculara ise 21 taş dağıtılmaktadır. Oyuncu elindeki taşların tamamının per (aynı rakam ya da sıralı rakam) olmasını sağladıktan sonra, artan bir taşı yerdeki göstergenin üzerine bırakıp eli kazanmaktadır. Yerde, çekilecek taş kalmamışsa, sıra kendisinde olan oyuncu yana taş attığı anda el bitmektedir. Veya sıra kendisinde olan oyuncunun ıstakasında (taşların dizildiği tahta) 1 taş kalmışsa, bu taşı yana attığı anda el bitmektedir.

Oyunda; “Hemen Oyna” ‘ya tıklayarak hiç beklemeden sistemin oyuncuyu oturtacağı masalarda oynamaya başlanabilmektedir. Özel odalardan birinde oyuna dâhil olunabilmekte ve her gün oynayarak sıralamaya girilebilmektedir. Oyuncu kendisi masa açabilmekte ve çevrimiçi oyuncuları masasına davet edebilmektedir. Arkadaşlarım listesinden o an çevrimiçi olan Facebook arkadaşları ile oyun birlikte oynanabilmektedir.

Subway Surfers

Sonsuz koşu türündeki oyunlar arasında yer alan Subway Surfers, bir gencin Dünya’nın farklı şehirlerinde grafiti yaparken bekçiye yakalanmasını ve metro raylarında koşarak ya da kaykay kullanarak bekçi ve köpeğinden kaçarken en fazla ödülün toplanmaya çalışılmasını konu edinmektedir. Oyundaki bu farklı ve popüler şehirler, zaman zaman yapılan güncelleştirmelerle değiştirilmekte ve oyunda şehir seçme hakkı bulunmamaktadır.

Oyunda karşılaşılan trenler ve çeşitli engeller, üstünden atlayarak, altından yuvarlanarak ya da yanındaki diğer yolları kullanarak aşılmaya çalışılmaktadır.
Oyunda kazanılan sanal altınlar harcanarak ve farklı görevler tamamlanarak kaykay modellerinin ve farklı karakterlerin kilidi açılabilmekte, özel güçler geliştirilebilmektedir.

Oyunda “The Daily Challenges” ve “Weekly Hunt” adında 2 farklı görev sekmesi bulunmaktadır. Çeşitli harfleri ve maddeleri toplayarak, günlük görevler gerçekleştirilebilmekte olup, 5 gün boyunca günlük görevlerin üst üste tamamlanması durumunda 5. Günün sonunda “Super Mystery Box” adında bir kutu hediye edilmektedir. Bu kutu açılarak yeni kostümler ve sanal altınlar elde edilebilmektedir. Ayrıca oyunda; “1 oyunda 500 altın topla”, “1 oyunda 20 defa zıpla” gibi görevler de bulunmaktadır. Oyunda daha fazla altın elde etmek isteyenler sponsor reklamları izleyebilmekte olup, oyun içi ücretli satın almalar da gerçekleştirebilmektedir.

Bus Simulator: Ultimate

Otobüs Simulator oyununda oyuna donanım seviyesi düşük bir otobüs ile başlamaktadır. Oyun ilerledikçe ve oyuncu oyunda para kazanmaya başladıkça yeni otobüsler almakta ya da otobüsün donanım seviyesini yükseltebilmektedir. Oyuna başlarken oyuncu kendisine ait bir şirket kurmaktadır. Bu şirketin ismini, logosunu ve şoför ismini seçmektedir. Oyuna yeni başlandığında oyuncunun karşısına ana ekran çıkmaktadır. Bu ekran oyuncuya oyunu öğretici niteliktedir. Oyunda eğitim turu olarak da adlandırılabilecek çeşitli yönergeler ile oyun oyuncuya çeşitli talimatlar vermektedir. Oyuncunun oyunun en başında bu talimatlara uyması gerekir. Oyuncu ana ekrana tekrar gelip yeni bir sefer oluşturmaktadır. Sefer oluşturulduktan sonra ise kalkış saati, sefer sırasında verilecek ikramlar ve bilet fiyatını da seçip bir süre beklenmesi gerekmektedir. Bu bekleme esnasında bilet satış durumu anlık olarak görülebilmektedir. Bu esnada aynı güzergâhta başka oyuncularda sefer yapıyorsa onların bilgileri de yer almaktadır.

Brawl Stars

Brawl Stars çok oyunculu ücretsiz bir mobil oyun. 3’e 3 oynanmakta ve oyuncular tümüyle gerçek kişilere karşı mücadele verip rekabete dahil olmakta. Ortada bir hikâye yok, Brawl Stars’ın ilerleme metodu sahip olunan karakterleri daha güçlü hale getirme üzerine kurulu.

“Brawler” diye adlandırılan her bir karakterin kendine has özellikleri bulunuyor. Her bir karakter saldırı silahları kullanıyor ve karşıdaki oyuncuyu yenmek için mücadeleden sağ çıkan olarak ayrılmak zorunda. Bu nedenle bu oyunda “saldırı” oyunun odağında yer alıyor. Oyuncular çizgi filmsel bir ortamda, kan efekti olmadan rakiplere karşı saldırılar gerçekleştirmekte ve stratejisine göre de maçın kazananı veya kaybedeni olabilmekte. Brawl Stars’ta yenmek demek, karşılaşma tipine göre değişse de genel anlamda, haritanın ortasında beliren kristalleri toplamak ve bunların karşı takıma geçmesine engel olmak demek.

Mobil oyun dünyasının popüler teknoloji firması Supercell’in 2018’den beri piyasada olan oyunu hala özellikle çocuklar ve genç yaştaki oyuncular tarafından ilgi görüyor. Bunun da birkaç önemli nedeni bulunuyor. Sevimli grafikler eşliğinde aşırı hızlı olmayan hareketlerle gerçek bir kişiyi yenmenin verdiği haz; buna ek olarak karakter geliştirme hissiyatı ve gerçek bir yenme tatmini Brawl Stars’ı sürekli gündemde tutmakta.

Project Makeover

Project Makeover oyunu ücretsiz olarak indirilebilen, çevrimiçi ya da çevrimdışı oynanabilen klasik oyunlar kategorisinde mobil bir oyundur. İsmi İngilizce kelimelerden oluşan Project Makeover oyunu Türkçe olarak ise yenilenme projesi anlamına gelmektedir. Oyunda temel amaç kötü görüntüye sahip karakterimizi çeşitli kıyafetler, tasarımlar ve aksesuarlar ile eskisinden daha güzel bir hale getirebilmektir. Oyunun giriş kısmı müzikli olup oyuna girmek için 2 seçenek sunmaktadır. Bunlar sosyal medya hesabı tuşu ile giriş ve normal bir “Play” tuşu ile oyuna giriştir. Sosyal medya hesabı olarak girişi ise ancak Facebook hesabı olanlar yapabilmektedir.

Facebook üzerinden giriş yapıldığı takdirde 300 elmas taş vermektedir. Oyunun ilk kısmına gelindiğinde bir intro gibi görünen bölüm gelmektedir. Oyunun ilk bölümünde genel olarak oyuncuya oyun hakkında ve oyundaki karakter hakkında bilgi verilmektedir. Bu kısımda Greta Von Deta isimli yönlendirici oyundaki esas karakterimize görünüşüyle ilgili çeşitli şeyler söylemekte onu güzel giyinmeye ve yeni bir tarz oluşturmaya ikna etmeye çalışmaktadır. Oyunda 5 adet can hakkı bulunmaktadır. Bu can hakkı bittiğinde oyuna devam edilememekte bir süre beklenmesi gerekmekte ya da Facebook üzerinden arkadaşlara gönderileceği gibi oyunu oynayan diğer arkadaşlardan talep edilebilmektedir.

En İyi Ücretsiz iPad Oyunları

Roblox

Roblox yaratıcı olmanı, deneyimlerini arkadaşlarınla paylaşmanı ve hayal edebileceğin her şeyi olmanı sağlayan nihai sanal evrendir. Milyonlarca kişiye katılarak küresel bir topluluk tarafından yaratılan sonsuz çeşitlilikteki engin dünyaları keşfedebilirsin! Oyuna giriş yapabilmek için bir hesap oluşturman gerekiyor. Roblox hesabınla giriş yaptıktan sonra Roblox çoklu evrenini keşfedebilirsin.

Roblox platformlar arası tam desteğe sahiptir, yani bilgisayarlarında, mobil cihazlarında, Xbox One’da ya da VR gözlüğünde arkadaşlarına ve diğer milyonlarca kişiye katılabilirsin.

Avatarını bir sürü şapka, tişört, surat, ekipman ve daha fazlasıyla özelleştir. Sürekli genişleyen bir öğe kataloğu sayesinde oluşturabileceğin görünümlerin sınırı yok.

Sohbet özelliklerini, özel mesajları ve grupları kullanarak dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarınla takılabilirsin.

Phone Case DIY

Bu oyun ile sanal ortamda oluşturduğunuz telefonunuza renkli, yaratıcı kılıflar yapabiliyorsunuz. Yaratıcı zihninizi serbest bırakarak oluşturduğunuz renkli özel tasarım kılıflarla eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Tüm renkleri tüm desenler bulup istediğiniz şekilde kılıf oluşturabileceğiniz ve eğlencenin doruklarına çıkabileceğiniz bir oyun. Sevdikleriniz için sizi anlatacak kılıflar oluşturun ve bu kılıfları onlara gönderdin.

Football Manager 2021 Touch

Football Manager 2021 Touch’ın Football Manager 2021 Mobile’dan en büyük farkı daha iyi grafiklere, takım raporlarında daha fazla analize, daha fazla öğeye, iyileştirilmiş bir eşleştirme motoruna sahip olması. Ancak bundan fazlasının da olduğunu söyleyelim.

Football Manager 2021 Touch, orijinal Football Manager 2021 ile karşılaştırıldığında daha çok Football Manager 2021 Mobile’a yakın bir deneyim vadediyor.
Football Manager Touch versiyonunun farkı tam sürümden daha hızlı oynanabilir olmasıdır. FM tam sürümünde özellikle antrenman, taktik, transfer gibi özellikler oldukça detaylı ve yavaş ilerlerken, FM Touch sürümünde daha hızlı ve fazla detaya boğmadan ilerlemektedir.

Magic Tiles 3: Piano Game

Magic Tiles 3 ile çeşitli müzik türlerini çalabilirsiniz: pop, rap, acapella, EDM, caz, enstrümantal. Oyunda binlerce şarkı yer alıyor. Magic Tiles 3, her müzik zevkini tatmin edecek çekici, modern ve çeşitli müzik türleri oluşturmanızı sağlıyor. Ayrıca sizi bekleyen 1000’den fazla şarkımız yer alıyor. İnce bir şekilde oluşturulmuş çevrimiçi mod – dünyanın her yerinden sayısız oyuncuyla bağlantı kurmanızı sağlıyor. Ayrıca arkadaşlarınızı bir odaya davet edebilir ve onlarla savaşabilirsiniz. Haftalık turnuva ile karşı konulmaz ödüllerin sahip olun. Gitar, piyano ve çok daha fazlası gibi ek enstrümanlarla çalabileceğiniz bant modu yer alıyor.

Oyunu oynamak için siyah fayanslara dokunun. Beyaz fayanslardan kaçının. Her şarkı seviyesinde hızlanmayı bekleyin. Facebook hesabınıza giriş yapın ve birden fazla cihazda veri paylaşın. En zorlu piyano oyununu ücretsiz deneyebilirsiniz. Magic Tiles 3, bir milyardan fazla indirme ile dünyanın bir numaralı müzik oyunları yayıncısı olan Amanotes’tan geliyor. Müzik severler, farklı uygulamalar aracılığıyla binlerce şarkıyla etkileşime girebilir.

DOP 2: Delete One Part

Rahatlatıcı ve eğlenceli bir düşünme oyunu olan DOP2: Delete One Part ile akıl yürütme becerilerinizi güçlendirin ve zihninizi test edin. İşin en iyi yanı, hata yapmanın veya başarısız olmanın bir yolu olmamasıdır. Yanlış şeyi silerseniz, resim sıfırlanır! Önemli olan seni düşündürmek, ağlatmak değil!
Ama yine de bu beyin oyununda ustalaşmak için kalıpların dışında düşünmen gerekecek! Mantık bulmacalarını çözmenin bu kadar keyifli ve tatmin edici olabileceğini kim bilebilirdi. Oynamak çok kolay! Sadece ekrana dokunun ve çizimin bir kısmını silmek ve arkasında ne olduğunu görmek için parmağınızı sürükleyin. Oyun basit görünebilir, ancak görünüş aldatıcı olabilir…

League of Legends: Wild Rift

Riot Games tarafından geliştirilen Wild Rift, milyonlarca oyuncu tarafından oynanan League of Legends’ın mobil sürümü. Kimileri tarafından “LoL Mobile” olarak adlandırılan yapımın bu sürümü oynanış açısından bazı değişiklikler içerse de her yönüyle klasik League of Legends tecrübesini yansıtıyor.

Wild Rift an itibariyle en popüler mobil oyunlardan biri. 2020 yılında başlayan ve 2021 yılı boyunca devam eden beta testleri sonunda oyun nihayet 8 Ekim 2021’de tam sürüme geçiş yaptı. Mobil oyun dünyasındaki büyümeye paralel olarak Wild Rift için birçok ulusal ve uluslararası turnuva düzenlenmekte.

Tiles Hop – EDM Rush

Piyano, Gitar ve EDM başyapıtlarına kadar çeşitli müzik türlerinin bu oyunda yer alıyor. Oyun, müzik oyunu hayranları için yepyeni bir deneyim yaratıyor. Tiles Hop, bir milyardan fazla indirme ile dünyanın bir numaralı müzik oyunları yayıncısı olan Amanotes’tan geliyor. Müzik severler, farklı uygulamaları aracılığıyla binlerce şarkıyla etkileşime girebilir. Ücretsiz olarak bu akıllara durgunluk veren müzik oyununda sihirli müzik parçalarından zıplayın. Ritmi dinleyin ve mümkün olduğunca çok atlama yapın!

Topun fayansların üzerinde zıplamasını sağlamak için Dokun, Tut ve Sürükle. Fayansları kaçırma! Unutmayın, bu bir musluk oyunu değil. Her şarkı için tasarlanmış bağımlılık yaratan zorlukların ritmini takip edebilirsiniz. Çılgın kombinasyonlar yaparak arkadaşlarınızı etiketleyebilirsiniz.

 

Exit mobile version